Sastamolo tyly vieras playoff-avauksessa

RSB-Team-Sastamolo Kings 4-6 (3-3, 1-1, 0-2)      [kuvia ottelusta]        [Tikkalan rankkarivideo]

Sastamolo lähti hakemaan ensimmäistä päänahkaa tälle kaudelle lanseeratussa playoffsarjassa, kun vastaan tuli lohkoykkönen RSB-Team. Sarja menee kahdesta voitosta poikki ja kun kotietu oli RSB-Teamilla aloitettiin sarja Rovaniemen Keltakankaalla.

Sastamolon Keltakangas-kammo on mitä ilmeisimmin helpottamaan päin tammikuisen, historiallisen RSB-voiton myötä, sillä ensimmäisessä playoffottelussa vieraat olivat kautta linjan erinomaisen hyvin valmiina kevään koviimpiin koitoksiin. Lukuunottamatta pelin ensimmäistä kymppiminuuttista Sastamolo oli juuri niin tyly ja nöyrä, mitä vieraskentällä ennakkosuosikkia vastaan tulee ollakin.

RSB meni ottelussa pikatahtia 3-0, kun pelikelloon ehti kertyä vain yhdeksän minuuttia. Vieraat olivat ottelun alussa ilmeisen hermostuneita ja kokemattomuus jatkopeleistä näkyi jännittyneisyytenä otteissa. Pallollisena joukkue oli aavistuksen pelokas ja kun kaksinkampailukovuudessa ei herätty vielä playoff-latinkiin, niin RSB rokotti paikat saatuaan. Jos löi mustapaidat 3-0 lukemat pikatahtiin tulostaululle, niin heikommaksi eivät jääneet valkopaitaiset vierailijat, kun ottelu oli tasoissa jo ajassa 13.59. Ensin Ruonakangas napsautti kulmavaparin päätteeksi pallon maalin kattoon, hetkeä myöhemmin puolustaja Teemu Kvistin maalille toimittama pallo löysi RSB-pakin kautta maaliin ja tasoihin joukkueensa toi hyvällä työmoraalilla ottelussa uurastanut Tero Tikkala, joka teki osumansa rangaistuslaukauksesta.

Toinen erä mentiin myös tasatahtiin. RSB oli ottelussa vaarallisimmillaan maalinedustoilla, kun palloa toimitettiin maalille aina kun saumaa hyökkäysalueella vain oli. Maalin edustalla Kings-pakit saavat jatkossa olla tarkkana varsinkin herrojen Mustonen&Karusaari kanssa, jotka lyövät palloa verkkoon mitä ihmeellisimmäistä asennoista. Parivaljakko oli asialla myös toisen erän maalissa, kun Karusaari vapautti kapteeni Mustosen läpiajoon ja Mustonen ohjasi pallon maalin yläkulmaan. Sastamolon tasoituksesta neljään neljään vastasi Jari Poikela, joka hienon karvaustyön päätteeksi latasi hurjan rannepommin takayläkulmaan. Poikelalla oli erässä pari muutakin paikkaa. Toisessa nosto maalin edestä nousi yli Arttu Latvajärven vartioiman RSB-maalin ja toisen paikan erän loppupuolella nollasi Latvajärvi upealla torjunnallaan sivuttaisliikkeen päätteksi.

Päätöserään lähdettiin kutkuttavassa 4-4 tilanteessa. Pelinkuva jatkui päätöserässä päätöserässä kahden ensimmäisen erän kaltaisena. RSB piti palloa pitkiäkin aikoja omassa päässä avauspaikkaa hakien ja Sastamolon karvauspelin toimiessa, ei pelissä hirveästi coas-to-coast pelaamista nähty. Tilanteisiin mentiin kovaa, mutta pääosin puhtaasti ja omalla alueella molemmat joukkueet puolustivat tarkasti. Tuomaripari Anttila-Hartikainen puuttui peliin juuri sopivassa suhteessa, ja niin kuin playoffhenkeen kuuluu - tilanteisiin mentiin aavistuksen kovempaa kuin normaaleissa runkosarjaotteluissa. Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa kääntää peli päätöserässä itselleen, mutta paremmin hetkensä hyödynsi vierasjoukkue Sastamolo. RSB:lle tarjottiin rangaistuslaukausta, kun erä oli vanhentunut 2.08. Maalintekijä Karusaaren yritys nostaa pallo rystyltä ylös oli kuitenkin aavistuksen yllätyksetön ja maalivahti Seppo Forsman vei voiton tässä kaksintaistelussa.

Kun seuranneesta ylivoimastakaan RSB ei pystynyt maalintekoon, niin seuraava paikka iskeä oli Sastamololla. Mikko Lapinniemen nosti hyökkäyksen oikeaa laitaa pitkin ja maalille toimitus löysi Juho Ruonakankaan ja väkkärä laituri suti pallon maalin Latväjärven silmikon edestä. Lukemiksi 4-6 Sastamolo iski ajassa 49.22. Maalintekijä Jari Poikela RSB:n täytyttyä juuri täysilukuiseksi Ari Kinnusen 2-minuuttisen jäljiltä.

Kahden maalin etumatka riitti Kingsille, viisikon pysyttyä tiivinä ottelun loppuun saakka ja vaikka pallohallintaprosentit menivät erän lopun selkeästi kotijoukkueelle, niin suurempaa panikkia RSB ei Kings-päätyyn saanut aiheutettua.

Sastamololta onnistunut ryöstöretki ja jokainen kentällä käynyt pelaaja teki kyllä moitteetoman iltapuhteen. Yksittäisiä pelaajia ei niinkään noussut esille, vaan ensimmäinen erävoitto ottelusarjassa tuli nimenomaan joukkuepelaamisen tuloksena.

Playoffsirkus matkaa nyt Kemiin, jossa Tervahallin häkissä pelaajia odottaa takuulla mojova mekkala. Kovien pelien jännittämiset on jännitetty Rovaniemi-pelin avauserässä, joten lauantaina joukkue voi ottaa kotiyleisön tuesta kaikki irti ja tehdä kevään ensimmäisen urotyön pistämällä sarja kahdesta poikki. RSB on kuitenkin takuulla eri mieltä ja lähtee sarjaykkösenä edelleen ennakkosuosikkina kamppailuun.

Tule, näe ja ota kaverisikin mukaan playoff-humuun. Lauantaina alkaen klo 17.30!

MUSTONEN Jani 3 - 0 (KARUSAARI Mika)       8:58
  11:42 RUONAKANGAS Juho 3 - 1 (METTOVAARA Mikko)

3. Erä
KARUSAARI Mika    RL   42:08 MAILAAN LYÖMINEN TAI POTKAISEMINEN  2min  METTOVAARA Mikko
  45:20 RUONAKANGAS Juho 4 - 5 VoM (LAPINNIEMI Mikko)
KINNUNEN Ari  VAARALLINEN PELI  2min   47:12
  49:22 POIKELA Jari 4 - 6 (TIKKALA Tero)
KENTTÄLÄ Jyri  VAARALLINEN PELI  2min   56:17
  Aikalisä   58:33