9-2 ei jättänyt selittelyille sijaa

RSB-Team-Sastamolo Kings 9-2 (2-0, 5-1, 2-1)

Vierailu RSB:n kotiluolassa Rovaniemen Keltakankaalla ei jättänyt tälläkään kertaa jälkipolville kerrottavaa. Siellä täällä pelin kuluessa Sastamolo pystyi esittämään sellaisia otteita, joilla pisteistä voidaan kärkiporukoita vastaan taistella, mutta kokonaisuudessaan esitys oli epätaisainen ja joukkueen pelillinen ilme vaisu. Myös viime otteluissa turhan tutuiksi tulleet henkilökohtaiset pallolliset mustat hetket maksoivat pariin otteeseen maalin omiin, ja kun tämän lisäksi mukaan mahtui tukku merkkaus- ja peittovirheitä niin murskaluvut 9-2 olivat tosiasia.

Avauserä oli pelitapahtumiltaan suhteellisen tasainen ja siinä Kingsillä olisi ollut hyvät mahdollisuudet pysyä pelissä mukana. Parin selkeän maalipaikan missaaminen ja toisaalta kaksi virhettä omassa päässä tiesivät 2-0 erätaukolukemia kotijoukkueelle. Toinen erä oli Kingsin kannalta karmea. RSB vei erän lukemin 5-1 ja teki maalin kovalla prosentilla liki jokaisesta maalipaikasta Sastamolon puoustaessa perin heikosti. Kun Juha-Pekka Laaksokaan ei pystynyt tarkkojen laukausten edessä kuin kaivamaan palloa selkänsä takaa, niin kahden erän jälkeiset 7-1 lukemat eivät juuri toiveita takaa-ajosta herättäneet.

Kolmanteen erään Sastamolo nosti karvauksensa koko kentän miesvartioinnille. Upporikasta tai rutiköyhää -pelisysteemi tuottikin hyvää painetta mustapaitojen päätyyn ja kolmas erä olikin melkolailla tasainen RSB:n turvatessa johtoaan. Päätöserässä vierasmaalista vastasi Harri Kurkela, joka teki myös joukkueensa avausmaalin.

Karut lukemat ja vaikka Kingseillä oli mahdollisuus useampaan lisämaaliin, niin kokonaisuutena parannettavaa jäi roppakaupalla tulevalle viikonlopulle. Viikonloppuna joukkue kohtaa kauden ainoassa tuplapeliviikonlopussa OYUS:n ja NSB:n. Toivon mukaan joukkuetta alkukaudesta loistavasti tukenut kotiyleisö löytää taas sankoin joukoin paikalle ja Sinisten pelaaminen saisi taas yhden vaihteen lisää.