Tiukka kamppailu sai kokkolalaisittain nolon päätöksen

Sastamolo sai lauantaina vastaansa sarjanousija Redyn ja pelipaikkana oli tutuksi tullut Kokkolan Kanuunahalli sen kaikilla olosuhdeherkuilla. Redy pelasi edellisen ottelunsa noin kuukausi takaperin, jonka jälkeen joukkue on saanut vahvistusta valmennusosastolleen. Uudet tuulet näkyi positiivisesti hyvin tilkityssä puolustuspäässä ja taktiikassa, joka oli luotu täysin vastahyökkäyksien varaan. Toisaalta valmentaja Vesa Hohental tunaroi hyvin taistelleen nousijajoukkueen mahdollisuudet ottelun viime minuuteilla protestoimalla itselleen punaisen kortin.

Heikkoa merkkauspeliä

Sastamolo ei vielä tämänkään pelin jälkeen ole pelannut yhtään ottelua, jossa kaikki kolme erään olisi ollut voitollisia. Tänään peli parani erä erältä, avauserän ollessa takkuinen. Maalipaikkoja joukkue pystyi luomaan runsaasti, mutta omalla puolustusalueella miesten merkkaus oli epätarkkaa. Vierailija Kings meni johtoon ajassa 04.04, kun Juha Tammela sivalsi neliön keskeltä puolustajan tossun kautta pallon maaliin. Redyn harvakseltaan tulleet vierailut Kings-maalilla käynnistyivät harppuunahyökkäyksillä, joista yhdestä sellaisesta Yksipihlajan Reimaksikin kutsuttu joukkue teki tasoitusosuman 17.15. Erän lopussa Redy teki 2-1 taukolukemat Kings-puolustuksen torkuessa vapaalyönnin vastaanotossa.

Tasoitus leijuu ilmassa

Toisessa erässä pelinkuva oli täysin sama, mitä oli pelin avaavassa erässä. Sastamolo kontrolloi palloa ja laukoi paljon. Redy luovutti Sastamololle puolet kentästä vaanien vastaiskumahdollisuuksia. Ensierässä kotijoukkue säästyi useasta rangaistuksen arvoiselta näyttäneestä rikkeestä, mutta toisesta erästä alkaen tuomaripari Timonen&Aho terävöitti otettaan ja boxin luukku alkoi käydä Redylle. Sastamolo pelasi toisen erän vahvasti ja maalia vartioinut J.P. Laakso oli melkoisen työttömänä.

Kesken Kingsin hyvän painostuksjakson iski taas Redy ja hyvin tänään onnistunut vastahyökkäystaktiikka. Onnekas osuma syntyi, kun Miika Rantala laukoi löysähkön vedon ohi Sastamolon maalin. Pallo livahti Juha-Pekka Laakson kainalon alta päätylaudoitukseen, josta se pomppasi suoraan takatolpalle Hannu Rantalan lapaan, joka ei tyhjästä maalista erehtynyt. Pahaan saumaan kesken Sastamolon hyvän jakson tullut 3-1 maali. Sastamolo tuli kuitenkin vielä rinnalle tässä erässä. Maalit laukoi Juha Tammela ja Ville Mänty. Tammela oli ottelussa muutenkin ilmiliekeissä ja punamustilla oli täysi päivätyö vartioida Sastamolon 25-vuotiasta ikänestoria.

Pelin vanhetessa Kings pääsi pelitapahtumiin paremmin ja paremmin sisään ja kolmanteen erään voitiin lähteä luottavaisin mielin.

Redy räksyttää mahdollisuutensa ensimmäisiin kotipisteisiin

Kokkolalaisten parhaana palkittiin tänään loisto-ottelun pelannut pienikokoinen maalivahti Toni Jumppanen. Jumppanen pelasi eleettömästi nollaten Sastamolon laukauksia kerta toisensa jälkeen. Kun ei vieraille hyvistä maalipaikoista huolimatta maalinteko maistunut, niin Redylle maalinteko kelpasi. Sastamolo maalia kohti heitetty räkäpallo ei tullut kassari-Laaksolle saakka, vaan jäi ikävästi pyörimään maalinedustalle. Redy voitti maalin edessä olleen 2 vs. 2 mailasodan ja Jussi Pietilä pääsi sutaisemaan pallon maalin ylänurkkaan ajassa 52.11. Näin Redy oli mennyt ottelussa jo toiseen kertaan johtoon ja peliajan käydessä vähiin Sastamololla oli edessään kovat ajat kokkolalaissumpun tiivistyessä entisestään.

Kova paikka, mutta kylmä oli ottelun ratkaisukin. Juha Tammela mälläsi ensin neliön keskeltä rannarin, joka päätyi komeasti Jumppasen vartioiman maalin ylänurkkaan. Tilanne tasan neljä ajassa 55.22. Tämän jälkeen alkoi show, josta kokkolaiset eivät voi kovinkaan ylpeitä olla. Sastamololle vihellettiin vapaalyönti maalivahdin alueen eturaunasta maalivahdille palautuksen takia. Tuomarit puuttuivat tilanteeseen epäröimättä, mutta ilmiselvää oli se, ettei Redyn penkillä oltu tilanteessa samaa mieltä. Tuomiota kovaäänisimmin ja törkeimmin sanakääntein protestoi valmentaja Vesa Hohental, jonka yksipuolisen valitusvirren ja uhkailun tuomaripari päätti punaiseen korttiin. Eli tästä varsin yksipuolisesta ja joukkuetta kohtaan edesvastuuttomasta huutamisesta 2+5+20 minuutin rangaistus.

Sastamolo sai hetken kuluttua jauhaa 5-3 ylivoimaa, kun Toni Sillanpään raivokas mailanisku johdatti miehen rangaistujen penkille. Kahden miehen vajaapelin Redy kesti ja vei alivoimakamppailun aina jatkoajalle saakka. Kun jatkoaikaa oli pelattu 29 sekuntia Jaakko Kvist petasi Juha Tammelalle maukkaan lättysyötön maalin eteen, josta Tammela nosti pallon aivan putken alle ohi Jumppasen.

Hyvää taisteluilmettä vierailta, mutta paljoa huonommaksi tällä osastolla ei jäänyt kotijoukkue Redy. Pelin jälkeen punamustilla oli paljon asiaa ottelun oikeudenjakajille, mutta turha väittää että peli olisi ratkennut yhteen vapaalyöntituomioon. Ei ratkennut, vaan siihen ajattelmattomaan änkyröintiin ja 2+5+20 mintuutin jäähyyn, jonka joukkueen valmentaja eittämättä ansaitsi, mutta jollaista kohtaloa hyvin taistelleelle Redylle ei olisi ehkä muuten suonut.