Sastamolo laski lukua maalin edustalla

Sastamolon pistepussi ei kasvanut Raahen vierailun jälkeen, jossa kemiläiset saivat vastaansa sarjanousija Raahen Ponnistuksen. Lukemat 10-6 kotijoukkueelle kertovat synkeää kieltä siitä, mikä Sastamolon pelissä meni kaikin tavoin pieleen. Puolustuspelaaminen. Jotain puolustuspelaamisen surkeudesta kertoo myös se, että viimeksi Kingsin verkkoon on tehty 10 maalia 27.11.2004, kun Nibacos kaatoi Kokkolassa kemiläiset lukemin 10-4.

Pojat polvihousuissa

Avauserä ja vastustajan nopeat johtomaalit olivat taas myrkkyä nuoren Kings-joukkueen itseluottamukselle. Periaatteessa Sastamolo vei koko peliä pallonhallinnan ja maalipaikkojen valossa, mutta vastustajan päästessä maalipaikkaan, oli Kingsin puolustus aivan muualla kuin olisi pitänyt olla ja raapolaisten oli helppo työ lapioida palloa maalin edestä ohi tänään maalissa pelanneen Juha-Pekka Laakson. Laakson torjuntatilille ei tullut tänään montaa torjuntaa, mutta niin kuin sanottu, maalit syntyivät selkeistä avopaikoista, eikä niistä sinänsä voi vierasjoukkueen kassaria syyttää.

Raapo vei avauserän 4-1. Sastamolo sai otteluun hyvän alun ja selkeitä maalipaikkojakin pystyttiin luomaan. Joukkueella on edelleen pienoinen maalintekopeikko harteillaan, eikä ratkaisumiehiksi odotetuilla hyökkääjillä, poislukien Ville Mäntyä, ole ropissut vielä toivotulla tavalla. Nytkin laukaukset joko viuhuivat ohi tai viimeisen syötön ollessa huono epäonnistuivat muuten. Raapo teki kaikki maalinsa Juha-Pekka Laakson vartioiman maalin oikealta tolpalta eli etäisyydeltä, joista ei maaleja saisi tulla vaan puolustajien pitäisi olla siivoamassa pallo väljemmille vesille. Eipä ollut tänään. Sastamolo oli maalinedustalla kuin pojat polvihousuissa.

Raapon surkeasta maalivahtipelistä antoi ensimmäisen viestin Kimmo Kankaan tekemä Sastamolon 2-1 kavennusmaali, jossa Niko Pirkola imaisi Kankaan laidan vierestä lähettämän sutaisun suojuksiensa kautta sisään.

Ylivoimalla ratkaisun paikat

Toiseen erään Sastamolo petrasi hieman erälukemien ollessa 2-2, mutta viimeistelytarkkuudessa oli edelleen toivomisen varaa. Kotijoukkueen epävarmaa maalivahtityöskentelyä ei todella päästy testaamaan, koska laukauksissa ei ollut laatua. Toisessa erässä Sastamolo pääsi pelaamaan neljä kertaa ylivoimalla ja erän alkuun joukkue saikin ylivoimamaalin kapteeni Männyn tekemänä. Kolme muuta ylivoimayritystä olivat suhteellisen hyviä, mutta Ville Männyn ja Jaakko Korhosen laukaukset lentelivät joko päätylaudoitukseen tai maalivahti Pirkola pystyi torjumaan ne. Ottelun tuomarityöskentely oli tänään tasapuolisen heikkoa. Totuuden nimissä on sanottava, että kotijoukkueelle tuomittiin varsinkin toisessa erässä jäähyjä melko heppoisin perustein ja toisaalta samaisista rikkeistä kolmannessa erässä tuomaripari jäätyi, eikä voinut jatkaa enää valitsemallaan linjalla. Myös sisäänlyönti- ja vapaalyöntituomioissa tuomareiden näytöt olivat ajoittain hyvinkin yllättäviä.

Ville Mänty oli tänään ainoa Sastamolo-pelaaja, joka esimerkillään näytti eväät, joilla Pirkkolan tasoinen maalivahti yllätetään. Laukauksia, paljon laukauksia. Paras esimerkki laukausten tarpeellisuudesta saatiin toisen erän lopulla, kun Sastamolo pelasi alivoimaa. Ville Männyn yli puolesta kentästä ilman minkäänlaista maskia lähtenyt kiertoveto yllätti ensimmäistä Kakkosdivariotteluaan pelanneen Pirkolan täysin ja päätyi maalin alanurkkaan.

Tuskaista pyristelyä

Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 6-3. Erä oli lievästi Sastamolon hallintaa ja varsinkin pelin loppupuolella Kingsit saivat hyvän kirivaihteen päälle, joka kuitenkin sekin tyssäsi Raapon 9-6 maaliin. Viimeisessä erässä Sastamoloa rokotettiin vastahyökkäysmaaleista. Sastamolo ei ollut missään vaiheessa ottelua valmiina puolustamaan omien hyökkäyksien perään, vaan vastustaja päästettiin lukuisia kertoja ylivoimahyökkäyksiin.

Päivän komeimmasta maalista vastasi Kingsin Niko Kvist, joka ajassa 51.40 veivasi yhden käden ilmaveivillä pallon maalin takaa ohi maalivahti Pirkolan tilanteeksi 4-8.

Sastamolo pääsi kirissään aina 8-6 saakka ajassa 54.37, mutta minuutti myöhemmin tehty takaisku katkaisi lopullisesti Kingsin pyristelyt.

Kaikkinensa Sastamololta heikko ja veltto esitys. Oman pään puolustuspelaaminen ja hyökkäyksistä puolustukseen kääntyminen olivat asennetta hakevaa velttoilua. Vastustaja oli ehkä heikoin tähän saakka kohdatuista, mutta niin vain Sastamolo oli tänään vieläkin heikompi. Raapon hyökkäyskalustosta löytyy muutama pätevä pelimies, jotka pystyvät tuomaan palloa hyvällä suojauksella kulmista maalipaikoille, mutta puolustus ja ainakin tämän päivän maalivahtipeli oli heikkoa.