Nihkeä esitys Kajaanissa ei tuonut pisteitä

Papas-Sastamolo Kings 5-4 (3-0, 0-2, 2-2)    [ottelukuvat]

Sastamololla oli tuhannen taalan paikka kirkastaa Kajaanissa pelattujen Papas-otteluiden historiaa, kun joukkue kohtasi kauden aikana ennakko-odotuksiin nähden alavireisesti esiintyneet vihreäpaidat. Kotijoukkue Papas ei saanut saman aikaisten B-junioripelien vuoksi kokoon kuin yhdeksän kenttäpelaaja. Tämän lisäksi Sastamololle tarjottiin Kajaanihalliin parempaa pelialustaa kuin koskaan aiemmin. Papas-naisten liigapaikan vuoksi Kajaanihallilla on siirrytty pelaamaan ns. liigamatolla vanhan pomppuparketin sijaan, ja muutoksen voidaan jollain tavalla sanoa olleen karhunpalvelus aina nihkeästi mattoalustalla pärjäävälle miesten edustujoukkueelle. Tokihan tällekin alustalle joukkue tulee vielä tottumaan, mutta esim. viime kaudella karsinoissa pelannut Papas  ei voittanut yhtään peliä mattoalustalla kauden aikana.

Niin tai näin, vaikka ennusmerkit antoivat Sastamololle mahdollisuuden ottaa ensimmäinen voitto Kajaanin Papaksen vieraissa - jäi se silti vielä ottamatta ja Papas näytti, että pisteitä alkaa pikku hiljaa ropista myös mattoalustalla.

Avauserä oli Sastamololta heikko ja sen jälkeiset 3-0 lukemat olivat juuri sitä mitä kapealla miehistöllään suht passiivisesti pelannut Papas oli toivonutkin. Sastamolo oli oman maalin edustalla kuin löysä lapanen ja kun pallon kanssakin oltiin huolimattomia, tarjosi tämä neliöittäin tilaa Papakselle iskeä vastaan. Jos oli alku Papaksen toiveiden mukainen, niin vastustajan ensimmäiset maalit tekivät Sastamolon maalinteosta tuskaisen oloista. Joukkue pääsi avauserästä lähtien useisiin laidasta nousuihin kohti maalia, mutta näissä tilanteissa Papaksen kivitalon kokoinen maalivahti Tommi Väyrynen löysi kroppansa pallon tielle.

Toisessa erässä Sastamolo paransi pallollista pelaamistaan ja sitä kautta kotijoukkueen vastaiskut jäivät vähemmälle. Kingsit tekikin erässä kaksi maalia akselin Tero Tikkala-Jaakko Kvist toimiessa molemmille kerroilla.

Huonosti startannut peli oltiin näin saatu käännettyä enää maalin tappioasemaksi ja tämä antoi jo paremmat lähtökohdat kolmanteen erään ja usko täyteen pistepottiin oli kova. Sastamololla olikin erän alussa kaksi makeaa paikkaa. Ensin Samuli Metsävainio pääsi puolittain läpi - tuloksetta ja kohta perään Tero Tikkala sai kokeilla puttaustarkkuuttaan takatolpalta, mutta ohjaus kohopalloon meni ei osunut kehikkojen väliin. Seuraavaksi tulikin Papas kuitaten arvokkaan 4-2 osuman ajassa 42.32.

Loppuerä oli Sastamolon pallollista hallintaa, mutta viimeinen terävyys maalintekotilanteissa puuttui. Laukauksia tuli kyllä maalia kohti ja puolittaisia paikkoja syntyi useita, mutta aivan huippupaikoille ei kuitenkaan päästy Papaksen puolustaessa hyvin omalla maalinedustallaan ja loput tilanteet hoiti erinomaisesti ottelussa torjunut Väyrynen.

Avauserän sillasta ei lopulta noustu ja ratkaisuvoima jäi kaikkinensa liikaa ykkösketjun varaan, kun parivaljakko Tikkala-J. Kvist tehtailivat joukkueen kaikki maalit. Nihkeä ja tehoton esitys vierailta, ja pelin jälkeen kopissa vallitsi sellainen tunnelma, että paljon jäi vielä piippuun ruutia. Pelin jälkeisistä tunnelmista onkin parempi ottaa se voima ja vimma ensi viikolle, kun Sastamolo saa eteensä mojovan vieraspeli-haasteen. Lauantaina joukkue kohtaa kärkinippu LNM:n ja sunnuntaina lyhyen palauttelun jälkeen Oulussa astelee vastaan UIFK.