Papas kohti karsintoja vahvalla esityksellä

Sastamolon viimeinen oljenkorsi kohti karsintapaikkaa katkesi lauantaina Kajaanissa, kun Papas päätti Sastamolon kauden voittaen kemiläisvieraat 7-4. Tappiosta huolimatta kausi päätettiin ilmeikkäiseen esitykseen ja tappiosta huolimatta joukkue voi olla tyytyväinen päättyneeseen kauteen.

Kajaanihallin kotiyleisö ja kourallinen vierasjoukkueen kannustusjoukkoja sai nähdä runkosarjan päätteeksi hyvävauhtisen ja yleisöystävällisen ottelun. Papas karvasi läpi ottelun suhteellisen passiivisesti ja Sastamolo pitikin palloa selkeästi enemmän kuin kotijoukkue. Pelin ratkaisuelementit oli kuitenkin pitkissä hyökkäysalueen pyörityksissä.

Papas oli hyökkäysalueelle päästessään alati vaarallinen ja kaverin lapa löytyi ihailtavalla varmuudella. Näistä tilanteista Sastamoloa rokotettiin ainakin viiden maalin edestä, kun vartioitava Papas-pelaaja hukkui ja syöttö napsahti komeasti tyhjän maalin eteen vapaalle pelaajalle. Sastamolon maalia vartioinut Seppo Forsman oli täysin vailla mahdollisuuksia tällaisissa tilanteissa. Sastamolon pelaaminen hyökkäysalueella jäi sitä vastoin liian usein laitojen lähellä pörräämiseksi, eikä vaarallisia tilanteita päästy luomaan pallonhallinnasta huolimatta.

Sastamolo oli varsinkin ensimmäisen ja toisen erän alut totaalisen unessa ja kajaanilaiset olivat kärppänä maalinteossa. Kolmas erä oli Sastamololta sen parasta pelaamista. Pallo liikkui ja hyökkäykset avautuivat välillä tyylikkäilläkin sommitelmilla. Myös karvauspelaaminen aktivoitui kolmanteen erään ja sitä kautta joukkue saikin maalipaikkoja.

Sastamolon maaleista kolme niittasi tutunlaisella härkä-sydämmellä vääntänyt kapteeni Ville Mänty ja yhden osuman merkkasi tililleen Niko Kvist. Onnistuneen iltapuhteen tehnyt erotuomarikaksikko Mäkikangas-Anttila vihelsi Papakselle neljä kaksi minuuttista ja Sastamolo iski noista ylivoimista kaksi osumaa. Papaksen paras hyökkäyslenkki oli Teemu Heikkisen johtama tehokolmikko Hietajärvi-Heikkinen-Hirvonen. Kaverien aivoitukset hyökkäysalueella natsaavat ja puolustava joukkue saa olla jatkuvasti varpaillaan näiden herrojen kanssa.

Sastamolon kausi on nyt siis paketissa ja pienen hengähdystauon jälkeen on kausianalyysin paikka. Sivujen ylläpito toivottaa sarjan kahdelle parhaalle joukkueelle Kelylle ja Papakselle onnea taistoihin Pohjanmaan kahta parasta vastaan, josta matka toivon mukaan jatkuu karsinnan seuraavaan vaiheeseen.