Sastamolo vailla mahdollisuuksia

Sunnuntaina Sastamolo matkusti Kajaaniin ja edellisen päivän tapaan vastassa oli sarjanousija, tällä kertaa astetta kovempi sellainen Kajaanin Papas. Ottelun avaushetkistä lähtien isäntäjoukkue esitti vahvaa päivän kuntoa ja juoksutti Sastamola pari erää lähes miten tahtoi. Keskialue aukesi pikkunäteillä syötöillä ja äkkiä pallo olikin jo "sota-alueella" kentän paremmalla puolella. Sastamolo ei ollut lähimainkaan yhtä valmis otteluun kuin mitä oli isännät. Vartiointipelissä valkopaidat olivat kerta toisensa jälkeen askeleen pari jäljessä. Papakselle Kajaanihallin parketin pomput olivat ilmeisen hyvin hallussa ja maalipaikkoja joukkue rakenteli kaksi erää tasaisen tehokkaaseen tahtiin. Avauserän vei Papaslaiset 2-0.

Näennäisiä maalipaikkoja

Sastamolo ei päässyt laadukkaille maalintekosektoreille, myös laukausten laadussa oli tarkistamista. Ainoat kunnon paikat maalintekoon syntyivät kahdesta YV-tilanteesta. Muuten hyökkäyspeli oli kesyä ja saamatonta. Toisessa erässä Papas jatkoi siihen mihin avauserässä jäi. Vierailijoiden karvaus pilkottiin niin keskustan kuin laitojen kautta tulleilla syötöillä. Jos oli kajaanilaisten viisikkopeli tasakentällisin uomissaan, niin yhtään hullumpaa ei joukkueen pelaaminen miesylivoimallakaan ollut. Sastamolo otti 2:ssa erässä kolme kaksiminuuttista, Papas rankaisi jokaisesta. Täysin nurinoitta vierailijat eivät kaikki jäähyjä sulattaneet. Ihmetystä herätti Tommi Häggströmin saamaa jäähy "ilman mailalla pelaamisesta". Puolustaja tavoitteli hukattua mailaansa vastustajan jaloista samalla kun vihreäpaita esti parhaansa mukaan Häggströmin aikeet blokkaamalla. Tästä varsin eriskummallinen pikkukakkonen ja seuraavassa hetkessä Papaksen 3-0 YV-maali. Kun vielä erän lopulla Sastamolo ryssi mahdollisuuksiaan ottamalla tuplajäähyt oli taululla tylyt kahden erän jälkeiset lukemat 5-0. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä, millaisen käsikirjoituksen ottelu olisi saanut jos Sastamolo olisi pystynyt erän alkuun maalin pari tekemään. Mutta nyt tasoihin oli vielä pitkä matka.

Papas hoitaa homman kunnialla loppuun

Päätöserässä Papas näytti kuinka johtoasemassa pelata. Puolustuspeli säilyi tiiviinä, maalinedus tukittiin ja siivottiin tarvittaessa, laukauksia joukkue peitti monen monituisen mustelman edestä. Joukkue yksinkertaisti myös avauspeliään päätöserään. Lyhytsyötöt vaihtuivat pitkiin, purkupallo-tyylisiin avauksiin joissa riskiä ei otettu. Sastamolo oli erässä hallitsevampi osapuoli, mutta laatupaikkojen eteen joukkue sai tehdä suhteettoman suuren työn. Ottelun ainoista Sastamolo maaleista vastasivat serkuspari Juha ja Toni Tammela. Muuten yksilöitä ei tänään niin hyvässä eikä pahassa Kingseistä noussut esiin. Pelivalmius oli koko joukkueella ilmeisen vajavaista ja se näkyi lammasmaisuutena pelin ratkaisevissa kaksinkamppailuissa. Papas-vahti Siivola torjui maalillaan hyvällä varmuudella. Laukauksia tuli kohtuullisen paljon, mutta tarvittavaa laatua laukauksiin ei saatu, jotta Siivola olisi saatu yllätettyä useammin. Kajaanin paikallinen mediapersoona Paavo Parikka oli parin vuoden takaisessa joukkueiden edelliskohtaamisessa esillä lähinnä arvelluttavissa kontaktitilanteissa. Nyt näytti sille, että mies on saanut uralleen uutta nostetta hyökkääjän paikalle kotiuduttuaan. Romuluinen hyökkääjän järkäle pystyi pitämään palloa ahtaissakin paikoissa ja mies rokotti Sastamolo myös yhdellä maalilla.