Palloa nuottaan ja takaisin voittojen tielle

OYUS-Sastamolo Kings 8-9 (3-3, 2-4, 3-2)  [ottelukuvat]

Edellisviikolla pelattu RSB-ottelu jätti Sastamolon-leirissä jätti murskatappion lisäksi sinänsäkin pahan jälkimaun, että väkisin hiipi mieliin ajatus siitä, että josko kausi olisi pelaajien mielissä taputeltu ja loput ottelut mentäisiin samantyyppisessä, sumuisessa matalalento olotilassa, jossa pelistä eläminen ja hauskanpito olisi unohdettu.

Vierasreissu Ouluun OYUS:n vieraaksi, jolla myöskään ei panoksia otteluun enää ollut - oli kuitenkin hyvää vastalääkettä nurkan takaa hiipivälle matalalennolle. Sillähän se vaiva tunnetusti lähtee, millä se on tullutkin. Joten pelille pelille ja palloa nuottaan.

Palloa lyötiinkin lauantaina nuottaan Sastamolon mittakaavassa jopa runsaslukuisesti. 17 tehtyä maalia ottelussa ja vieraiden peli-ilme oli huomattavasti vapautuneempi kuin edellisenä viikonloppuna. Pelipaikkamuutoksia oli tullut muutamia peräti neljän sentterin poissaollessa, mutta loukkaantuneita ja sairastuneita senttereitä tuurasi erinomaisesti Kimmo Kangas ja Janne Korvela. Pallo liikkui ajoittain mukavanlaisesti Urheilutalon tulitikkuaskissa ja panoksettomasta pelistä huolimatta pelin tempo pysyi kohtuullisen hyvänä läpi 60-minuuttisen.

Sastamolo näytti karkaavan avauserässä mallikkailla otteilla ja äkkiä taululla oli 0-3 vierasjohto. Viimeisen viisiminuuttisen aikana Kingsin peliote kuitenkin hieman kirposi ja OYUS tuli viidessä minuutissa tasoihin 3-3.

Toinen erä oli Sastamololta ottelun parasta antia. Avauspelaamiseen oli saatu tähän otteluun aivan uudenlaista malttia ja pallo jaksettiin kierrättää varsinkin toisessa erässä hienolla tavalla, eikä ylöspäin pelattu sitä suorinta ja vaikeinta reittiä. Erän ja ottelun komeimmasta maalista vastasi vahvan ottelun muutoinkin pelannut Jari Poikela, joka punnersi 4-4 tasoituksen tyyliin- turpa vasten parkettia ja pallo ylähyllyyn. Poikela oli tilanteessa kammettu jo likimain nenilleen, mutta niin vain lavasta lähti terävä siipaisu etuylänurkkaan.

Päätöserässä Sastamolo teki taas pesäeroa OYUS:iin, mutta erän toisella puolikkallaa OYUS nosti karvaustaan ja näytti ettei viiden perättäisen voiton joukkue halvalla nahkaansa myy. Sastamololle tärkeän 9-7 voittomaalin iski kuitenkin Jaakko Kvist. Puolustaja Mikko Lapinniemi käänsi jo viritetyn viivapomminsa oivallisella tavalla lujaksi syötöksi takatolpalle, josta Kvist siirsi pallon maaliin. OYUS tuli vielä maalin päähän ajassa 56.39 ja varsinkin viimeisellä minuutilla Sastamolon päädyssä kävi melkoinen mylläkkä, mutta Sastamolo kesti ja vei täyden pistepotin Kemiin mukanansa.

Hyvä ottelu härkäpaidoille tähän saumaan. Tokihan se joukkueen perinteinen kivijalka - puolustuspeli ja vähät päästetyt maalit on viime otteluissa aavistuksen murentunut, mutta se selittynee pitkälti otteluiden panoksettomuudella ja pelikuri ei ymmärrettävästi aivan siinä viimeisessä tapissa enää ole. Mutta mikä tärkeintä, niin peliväline oli tässä ottelussa taas paremmin Sastamolon hallussa ja sillähän sitä pelihauskaa voidaan parhaiten pitää.