Parrakkaat Uroot vs. Pojat Polvihousuissa

OYUS-Sastamolo Kings 8-2 (4-1, 3-1, 1-0)

Sastamolon kauden toinen vierailu Oulun Urheilutalolla ei tuonut ensimmäistä visiittiä parempaa tulosta. Edellisellä Urheilutalon vierailulla SSRA oli Kingsejä parempi jatkoajan jälkeen lukemin 2-1 ja nyt OYUS kuritti Sastamoloa lukemin 8-2.

Ottelusta OYUS:a vastaan ei kerrottavaa seuraaville sukupolville jäänyt. Yliopiston varttunut poikapoppoo juoksutti vierailijoita ensimmäisistä minuuteista lähtien ja kun Sastamolo-nuorikot puolustivat kuin pojat polvihousuissa ei ottelun voittajasta jäänyt missään vaiheessa epäselvyyttä. Avauserässä ronskilla materiaaliylivoimalla pelannut kotijoukkue oli juuri niin vahva, kuin se paperilla katsottuna tulisi ollakin. Kokemattoman vierasjoukkueen vahvuudet ovat kauden ensi puoliskolla olleet kurinalainen ja aktiivinen puolustuspeli, mutta nyt valkopaidat saivat oppitunnin siitä, mikä tulos tulee olemaan sarjan mahtijoukkueita vastaan, jos otteluun valmistautuminen on puolittaista ja sitä kautta työnteosta kentällä ei näy merkkejä. Pelkällä rutiinilla ja materiaalinsa voimin Sastamolo ei pärjää tässä sarjassa yhdellekään porukalle ja tämän vuoksi omista vahvuuksista joukkue ei voi tinkiä pisteitä halutessaan.

OYUS-voittoisen avauserän erikoisuuksiin kuului erotuomaripari Mäkikangas-Karppinen jutustelutuokio Jarkko Leppälän potkaistua pallo Sastamolon maaliin. Molempien tuomareiden epäonnistuneesta sijoittumisesta johtuen raitapaidat eivät potkua nähneet ja päättivät pitkän pohdiskelun jälkeen kysyä asiasta - keltäs muultakaan kuin maalintekijältä itseltään! Leppälältä, joka muuten kuuluu sarjan ehdottomiin herrasmiespelaajiin - tuomarit eivät totuutta saaneet ongittua ja maali hyväksyttiin. Tässä kohtaa ei parane kysellä, missä oli herrasmiespelaajan fair-play asenne tällä erää, sillä harvalla pelaajalla on pokkaa vetää joukkueelle merkittyä maalia taululta pois, jos tuomari kysyy "Maali vai ei?". Tuohon episodiin, eikä tuomareihin ylipäänsä ottelu ratkennut, vaikka varsinkin avauserässä Kings-pelaajat kärsivätkin vääryyttä viheltämättä jättämisistä.

Myös toisen erän puolustuspelaaminen oli kaikkinensa heikkoa vierailijoilta. Varsinkin Teemu Södö ja Jarkko Leppälä olivat jatkuva riesa nopeudellaan Kings-puolustukselle ja Södön kiertorannarit tekivät tuhojaan joka kerran tilaa saadessaan. Sastamolon ottelun positiivisin jakso oli ehkä toisen erän ensimmäinen puolikas, kun joukkue pääsi kaventamaan neljään kahteen erän alussa, mutta hyvä vire ei kantanut erän alkua pidemmälle. Päätöserässä ottelu oli enemmän ja vähemmän pelailua. Sastamololle syntyi erässä kyllä paikkoja kaunistella lukemia, mutta viimeinen terävyys maalipaikoissa puuttui. Päätöserässä lukemien ollessa jo varsin selvät, OYUS:n hyökkäyksiinlähtöihin ei isketty enää kiinni kahden avauserän kaltaisella vimmalla ja OYUS pääsi päätöserässä kokeilemaan maalintekoa useista ylivoimahyökkäyksistä.

Heikko esitys vierailijoilta. Hyökkäyspelissä saatiin kyllä ajoittain merkkejä siitä, että täysipainoisella onnistumisella OYUS on tälläkin kaudella kaadettavissa, sillä joukkueen puolustuspää on eittämättä heikentynyt viime kaudesta.  Sastamololta ottelusta oli poissa valmentaja Jaakko Kvist ja maalitykki Jari Poikela. Toivoa on, että seuraavana lauantaina käytävään ToPV-otteluun poissaolijat saadaan takaisin sorvin ääreen ja sitä ennen viikon treeneissä Kvistillä voi olla sananen sanottavana joukkuepuolustamisen alkeista.