Puristus loppui päätöserässä

OYUS-Sastamolo Kings 7-3 (2-1, 2-1, 3-1)

Sastamolon pistetili ei päässyt kohentumaan viikonlopun ensimmäisessä ottelussa, jossa kotijoukkue OYUS ei antanut Kingsillä mahdollisuutta yllättää, vaan vei pisteet täysipainoisen esityksen päätteeksi lukemin 7-3.

Sastamolon kokoonpanoa oli rukattu siltä osin, että Mikko Teikari pelasi ottelussa hyökkääjänä ensimmäistä kertaa urallaan. Teikari otti paikan hyökkäyksessä Ville Männyn ja Jari Poikelan ketjussa. Avauserä oli aktiivisesti karvanneen OYUS hallintaa. Oululaiset olivat jatkuvasti vaarallisia vastahyökkäyksissä ja tätä oltiin osattu odottaa myös vieraiden leirissä, mutta niin vain OYUS maalasi erään kaksi kertaa Kingsin pelattua huolimattomasti hyökkäyspäässä ja seuraavassa hetkessä omissa kolisi yliopistolaisten nopean pistohyökkäyksen päätteeksi.

Kingsillä oli on nyt useamman pelin ongelmaksi muodostunut vastustajan vastahyökkäykset ja niiden puolustaminen. Ongelmat ovat lähteneet usein huolimattomasta tai liian suurella riskillä annetusta syötöstä hyökkäyspäässä tai sitten ylikarvaamisesta, jolloin vastustajan pallolinen pelaaja on saanut pelattua karvaajan nopealla käännöksellä pelistä pois.

Toisessa erässä Sastamolo paransi peliään ja erä oli huomattavasti avauserää tiukempi. Peliä saatiin avattu nopeasti, eikä omassa päässä jääty OYUS karvauksen jyrän alle, niin kuin avauserässä usein kävi. Pikemminkin OYUS-pelaajat pelasivat rohkean karvauksen seurauksena itsensä tilanteista ajoittain ulos ja Sastamolo pääsi nopeisiin suoriin hyökkäyksiin kohti Terho Koholuoman vartioimaa maalia. OYUS-pelaajat hoitivat kuitenkin omat puolustusvelvoitteensa hyvin, eikä Sastamolo päässyt aivan huippupaikoille erässä ja vieraiden ainoikainenkin syntyi hieman maalivahti Koholuoman suosiollisella avustuksella. Teemu Kvist otti keskialueen pallonriistonsa jälkeen tyhjät pois ja teki 2vs1 hyökkäyksessä oman ratkaisun ja Koholuoma oli yllätetty löysähköllä maakudilla, joka painui längistä sisään. Tässä vaiheessa tilanne 3-2 OYUS:lle, kun OYUS oli maalannut kertaalleen erässä vastahyökkäyksestä. OYUS vei erän kuitenkin 2-1 Mikko Alamartimon sutiessa oululaiset 4-2 johtoon ajassa 33.48.

Pelillisesti onnistuneen toisen erän jälkeen Sastamolo lähti päätöserään kirimään kahden maalin eroa kiinni, mutta toisin kävi. OYUS ei lähtenyt varmistelemaan johtonsa missään vaiheessa ottelua, vaan piti vierasjoukkueen pakit jatkuvassa helteessä näiden puolustusalueella. Sastamolo ei ollut valmis vääntämään pisteistä missään vaiheessa kolmatta erää ja erän puoliväliin tulleet 5-2 ja 6-2 maalit niistivät viimeisetkin taistelurippeet vierailta. Karvauksessa miesten merkkaaminen sekottui kerta toisensa jälkeen ja OYUS pääsi nostamaan hyökkäyksiään turhan helposti. OYUS:lle täytyy antaa muutenkin tunnustus erinomaisesta avauspelaamisesta, jossa palloa onnistuttiin liikutella lyhyillä syötöillä näyttävästi ohi Sastamolon karvauspelin. Vasta ottelun viime minuuteilla Sastamolo heräsi pelaamaan peliä omilla vahvuuksillaan, mutta turhan myöhään tuli tämä herätys ja OYUS otti ansaitun 7-3 voiton.

Sastamolon paras tänään oli Ville Mänty, joka jaksoi painaa vaihdosta toiseen mustelmilta säästymättä. Muuten joukkueen esitys oli liian epätasainen, eikä yksi hyvä pelattu erä riitä, kun sarjakärkikin onnistuu pitämään oman tasonsa, eikä ilmaisia neliöitä kentällä luovuttanut.