Taas jatkoaikamyrkkyä Sastamololle

Voittamisen vaikeus, ja toisaalta ohuen ohut raja voiton ja karvaan tappion välillä olivat taas ilmeisiä seikkoja, kun Sastamolo-pelaajat poistuivat toista kertaa tälle kaudelle päät painuksissa Oulun urheilutalolta karvaan jatkoaikatappion nielleenä. Numerot olivat tällä kertaa 3-2 molempien joukkueiden onnistuessa oman pään tilkinnässä ja parhaiden pelaajien seisoessa maalinsuilla.

Rikkonainen erä - rikkonainen ottelu

Sastamololle tarjoiltiin ottelussa 16 minuuttia ylivoimapeliä, mutta vain kerran soi Janne Liuskin selän takana. Tuomarikaksikko Tiitinen&Öhman oli tänään liikenteessä aktiivisella viheltelylinjalla ja varsinkin jäähyboksi kävi turhankin tiuhaan tahtiin, kun ottaa huomioon ettei ottelussa nähty minkäänlaisia törkeyksiä. Epämääräisistä ja varsin yllättävistä rangaistustuomioista kärsi lievästi ehkä kotijoukkue OYUS, mutta ei kelvannut Sastamololle tuomariparin tarjoilut. Avauserään liikkeelle lähdettiin varsin tasaisissa merkeissä.

OYUS on tunnettu yleisesti siitä, että joukkueen puolustuspäässä on riittävästi taitoa ja liikettä purkaa vastustajan karvauspeliä, mutta tänään siitä ei merkkejä näkynyt. Sastamolo piti pelissä pallonhallinnan itsellään hyvin onnistuneella karvaus ja -ohjauspelillä, jonka alla OYUS:n alakerralla loppui keinot kesken. Toisaalta pallonhallinnan hyödyntäminen jäi Sastamololla liian vajaavaiseksi ja peli meni liikaa kulmissa pyörimiseksi. Ottelun avauserässä ei kuitenkaan juuri tasakenttäpelaamista nähty. Joukkueet istuivat kymmenen minuuttia jäähyaitiossa, Sastamolon kärsiessä yhden ja OYUS neljä pikkukakkosta. Tasaisen erän ainoa maali syntyikin erikoistilanteesta. Kingsien jauhaessa ensimmäistä ylivoimaansa, pääsi OYUS:n Jarkko Leppälä karkaamaan Sastamolon puolustuskulmasta kahden miehen estelyistä huolimatta maalin eteen. Nosto maalin kattoon ja peli erätaukolukemiksi alivoimaosumalla 1-0.

Ylivoimatarjoilu jatkuu - rinnalle alivoimalla

Sastamolo sai heti toisen erän alkuun kahden minuutin ylivoimahetken, mutta edelleen tilanteiden luonti oli tuskan takana. Ville Mänty pääsi pariin otteeseen, niin kuin avauserässäkin kokeilemaan läpi neliön tulleesta syötöstä one-timer -laukausta, mutta osoite ei ollut kohdallaan. Ylivoimasta paistoi uskalluksen ja rohkeuden puute. Pakkopeli meni liikaa pallon siirtelyksi, kun ratkaisuja oltaisi tarvittu. Jos tuli ottelun avausmaali alivoimalla, niin sama kohtalo oli 1-1 tasoitusmaalillakin. Teemu Kvist heitti reikäpallon omasta päästä läpiajoa kärkkyneelle Juha Tammelalle, joka pienen kierron päätteeksi laukoi pallon maita pitkin maalivahti-Liuskin längistä sisään.

OYUS:n näkyvin pelaaja oli tänään Teemu Södö, joka mies miestä -vastaan haastoillaan teki Sastamolo puolustajien elämän vaikeaksi varsinkin toisessa erässä. Södölle kirjattiin tänään kaksi syöttöpistettä. Maalissa Sastamololla pelasi Seppo Forsman ja pelasikin varsin onnistuneen pelin torjuen ottelussa 23 kertaa. Pallo ei juuri kimpoillut Forsmanin torjunnoista, vaan junnukassari koppasi palloja hyvällä prosentilla hyppysiinsä ja paikkasi hyvin joitain alakerran toilailuja toisessa erässä.

Takaa vielä kerran tasoihin, mutta...

Ottelu oli ratketa varsinaiseen isänpäivälahjaan Sami Aromaalle ja OYUS:lle. Ajassa 45.07 Sastamolon Mikko Teikarin puolenvaihto yritys oman pään kulmauksesta epäonnistui ja pallo pomppasi päätylaudoituksesta maalin eteen Sami Aromaalle, joka siirsi pallon verkkoon. Maalin jälkeen Sastamolo sai hyvän otteen pelistä ja maaliinkiilto silmissä joukkue karvasi varsin syvältä kahdella miehellä. Tilanteita siunaantui molemmille kentällisille. Palloa päästiin sutimaan maalinedustalla useaan kertaan, mutta pomput eivät olleet tänään vierasvoittoisia. Ajassa 51.55 Sastamololle päivän viimeinen ylivoima ja johan soi torvet vieraille. Jaakko Kvist pelasi hyökkäyspään kulmasta pallon hyvään laukaisupaikkaan Juha Tammella, joka laukoi päivän toisen osumansa maalin takanurkkaan.

Jatkoajalle Sastamolo lähti samalla rohkeudella, jolla päätöserä oli lopetettu. Heti jatkoerän avaushetkillä Sastamolla oli mahdollisuus hoitaa homma kotiin, mutta maalinsuulla seisoi Kingsin oma koira, joka jyrsi rikki kemiläisten mahdollisuuden jatkoaikavoitosta. Niko Kvist lähti kiertämään oululaisten maalin taustaa, mutta antoikin viekkaan syötön jo etutolpalta, jossa erinomaisessa maalipaikassa oli Juha Tammela. Kaksi maalia ottelussa viimeistelleen Tammelan ratkaisuyritys oli hyvä. Suoraan syötöstä laukaus maalin taka-alanurkkaan, mutta jostain sai vielä maalivahti Liuski kätensä pallon lentoradalle ja tilanne raukesi.

Ottelun ratkaisusta jäi vieraille paha maku. Tietysti jatkoaikatappiot ovat aina karvaita, mutta tämän kerran ratkaisussa valitettavan suuren osan kaappasi tuomariparin räikeä viheltämättä jättäminen. Sastamolon Niko Kvist sai pallon keskialueella ja lähti haastamaan OYUS:n alakertaa. Eipä onnistunut, sillä vastassa oli niin yksipuolinen mailasota nuorinta Kvistiä vastaan, että ihmetellä täytyy kuinka läpi ottelun jatkunut tarkan markan linja ei tilanteessa pitänyt.  Seuraava tilanne oli vastahyökkäys kemiläisten päätyyn ja Teemu Södön laukauksesta paluupallon maaliin löi Joonas Alapiha.