Voitto luisui käsistä

Ponnettoman Merikoski-ottelun jälkeen Oulun Urheiluhallissa oli uudet kuviot, kun Sastamolo tepasteli kaukaloon OYUS:n isännöimään otteluun. Viikon takaisen Merikoski-vierailun tuloksena Sastamolo nosti edustusjoukkueeseen kolme juuri ja juuri B-juniori ikäistä pelaajaa (vm. 87-88). Puolustaja Mikko Teikari ja laitureina tässä ottelussa pelanneet Miika Kemilä ja Niko Kvist tekivätkin kelpo debyytin. Sastamolo historian lehdille kirjoitettiin Niko Kvistin, 16 pelaamisen myötä uusi luku. Nyttemin Kings värejä edustusjoukkueessa kantaa kolme veljessarjan jäsentä.

Murheellinen alku

Sastamolo pääsi pelin ensimmäisissä vaihdoissa hyvin painamaan pelin oululaisten päätyyn, mutta OYUS:n ensimmäinen vierailu vastakkaisessa päädyssä toi heti tulosta. Mika Tapio heitti lättysyötön maalin takaa Jarkko Leppälälle, joka pamautti pallon ilmasta verkkoon. Sastamolon puolustuspeli oli maaliedustalla pahasti levällään. Kings maalinsuulla pelasi tänään hieman yllättäen Ilkka Kuusisto, jolle peli oli kauden ensimmäinen. Kuusistolle kauden avaus oli pahin mahdollinen. Toisessa OYUS maalissa Joonas Alapiha ajoi laidasta läpi ja laukoi heppoisella vedolla pallon tolpan kautta maaliin. Sastamolon 2-1 kavennuksen jälkeen OYUS teki ensierään vielä yhden osuman. Sami Aromaa laukoi hieman puolen kentän jälkeen kohti Kings maalia. Pallo otti matkalla pienen pompun ja liiteli kaaliperhosen lailla taka-alanurkkaan. Ilkka Kuusiston päiväpuhde loppui tähän maaliin ja veräjänsuulle asettui Janne Liuski ajassa 13.48. Avauserässä Sastamololla oli vaikeuksia rikkoa OYUS:n karvausta. Oululaiset taitavat oman karvauspelinsä todella hyvin. Hyväjalkaiset laitahyökkääjät pelasivat Sastamolon pelinavaajan montaa kertaa pussiin avauserässä. Laiturit löivät kahdella miehellä painetta vierailijoiden liberoon ja tätä kautta avautui myös maalipaikkoja. Kingsille maalinteko oli niin avauserässä, kuin läpi ottelun varsin vaikeaa. Paras paikka siunaantui Teemu Södölle, jonka Jaakko Kvist pelasi läpiajoon. Viimeistely-yritys harhautuksen päätteeksi päätyi sivuverkkoon.

Tehotonta ylivoimaa puolin ja toisin

Ottelun toinen erä oli ajoittain melkoista mailasotaa keskialueella. Keskeltä mailaviidakkoa tuomaripari Tiitinen&Anttila vihelsi molemmille joukkueille kaksiminuuttiset toisessa erässä. Ajassa 30.16 Sastamolo pääsi kokeilemaan toistamiseen YV-peliä saamatta kummoisempia aikaiseksi. Laadukkaille laukaisupaikoille ei päästy. Pallo kyllä liikkui, mutta mielikuvitus ja liike jäi ylivoimapelistä kokonaan pois. OYUS pelasi alivoimansa peittäen keskustan syöttölinjat kulmiin liiemmin rynnimättä. Oululaisten omassa ylivoimassakaan ei suuremmin pahoja paikkoja luotu. Kings tappoi OYUS:n kuviot laittamalla aktiivisesti painetta vastustajan pallolliseen mieheen, jolloin oululaiset eivät saaneet kuvioitaan millään rauhoitettua. Pelin ollessa 3-1 toisessa erässä Sastamolo oli ottelussa vielä mukana. Ajoittain OYUS pääsi jauhamaan kulmamyllyjään pitkiäkin jaksoja, mutta laatupaikkoja keskustaan ei tullut. Myös Janne Liuski pelasi ehjää peliä maalinsuulla torjuen mm. yhden puolittaisen läpiajon.

Tehorallia kolmannen erän alkuun

Sastamolo tuli kolmanteen erään hirveällä ryminällä ajatuksena tuoda peli väkisin tasoihin. Jalkoja ja liikettä alkoikin löytyä. Ensimmäiset viisi minuuttia paine oli koko aika oululaisten päädyssä ja tulos oli näkyvissä valotaululla; 3-3 ajassa 43.14. Ensin ahkerasti tänään töitä tehnyt joukkueen ykköskenttä ja Jaakko Korhonen vippasi pienen kieron jälkeen pallon kauniisti takayläkulmaan. Tasoitusosuman hetkeä myöhemmin teki Teemu Södö. Södölle onnistumisen soi siinä mielessä, että hän oli mies jolle maalipaikkoja oli tänään useampaankin osumaan. Tasoituksen jälkeen Sastamolon hurjaksi yltynyt hurmoshenki jostain syystä hieman laantui. Peli oli toki hyvin hallussa, mutta alkuerän tapaista rymistelymeininki ei saatu pidettyä vaan peli meni astetta varovaisemmaksi. Kolmas erä oli selkeästi paras erä Sastamololta. Erän puolivälissä Sastamololla oli tuhannen euron paikka tehdä johtomaali ja keskittyä oman maalin varjeluun. Teemu Södö pääsi leipomaan Pasi Riikolan silmikon edessä kenenkään häiritsemättä. Södö ei ratkaisut tilannetta itse, vaan siirsi pallon juniorivahvistus Miika Kemilälle jonka laukaus kilpistyi maalialueen rajoilla seisseen puolustajan jalkaan. Onnekas pelastuminen oululaisille ja niin vain joukkue tuli vielä kerran kemiläisten ohi.

Ajassa 52.51 Pentti Katermaa sai hieman kyseenalaisen kaksiminuuttisen vaarallisesta pelistä ja tämä kostautui vieraille. Kings sai tässäkin vajaapelissä oululaiset ajautumaan laitojen viereen ja aktiivinen alivoimapelaaminen toimi upeasti aina takaiskuun saakka. OYUS sai ylivoimaansa hiukan rauhoitettua ja yhden siirron päätteeksi Kimmo Puusaari laukoi puolittain epäonnistuneen laukauksen etukulmasta sisään. Sastamolo painoi loppupelin päälle sen minkä pystyi, mutta masentavalla tavalla tullut takaisku näytti vievän aivan viimeisen vimman maalintekoyrityksistä.

Kaikkinensa harmittava tappio. Ns. neljän pisteen ottelu oli ratkaiseva myös sarjataulukon kannalta, sillä voitolla Kings olisi tullut OYUS:sta pisteen päähän oululaisilla ollessa peli enemmän pelattuna.  Voitonavaimet oli kolmannessa selkeästi omissa käsissä, mutta niin vain OYUS näytti miksi sen tämän hetken kovin joukkue sarjassa. Voitto oli seitsemäs putkeen Yliopiston joukkueelle. Sastamolon kannalta positiivisena asiana voidaan nähdä viikon takaisesta rökäletappiosta toipuminen. Asenne ja voitonhalu oli aivan eri tasolla mitä se oli Merikoski ottelussa.