OYUS otti ansaitun voiton

Lauantaisen, hyvin sujuneen Nibacos-pelin jälkeen Sastamolo ei ollut lähimainkaan valmiina OYUS:ä vastaan pelatussa ottelussa. Oulun Urheilutalolla nähtiin violeteissa pelannut joukkue, jonka keskittyminen peliin ei ollut sitä tasoa mitä se tulisi olla tasaista sarjaa pelatessa. Nytkin nähtiin, että yhtään pistettä ei tule tässä sarjassa ilmaiseksi 95% keskittymisellä. Ensimmäistä erää OYUS vei lähes miten tahtoi. Sastamolo ei saanut peliä avattua kontroloidusti, ja ärhäkkäästi karvannut Oulun Yliopistoseuran joukkue katkoi Kingsien hyökkäykseen lähdöt erittäin tarkasti. Oululaiset veivät ensimmäisen erän ansaitusti 2-0. Sastamolo ei saanut jalkoja liikkeelle toisessakaan erässä. Kaksinkamppailuissa, kulmaväännöissä ja keskialueen pomppupalloissa vieraat olivat joka kerta jäljessä. OYUS liikkui hyvin, eikä antanut hetkeäkään rauhaa Sastamolon pelinrakentelulle. Toisessa erässä OYUS:n entinen Pelimiesten hyökkääjä Jarkko Leppälä näytti suuntaa tulevalle murskavoitolle tehden hattutempun ajassa 32.46 ja samalla vieden joukkueensa 4-0 johtoon. Oululaiset ratkaisivat pelin toisessa erässä, kun niin ikään ex-Pelimies Tuukka Lehtinen rankaisi Sastamoloa kaksi kertaa peräjälkeen. 6-0 osuma syntyi 5-3 YV:llä.

Kolmanteen erään Sastamolo lähti pelaamaan pelaamaan lähinnä kunniasta, sen verta saamatonta peli oli tähän asti ollut. Pientä piristymistä oli havaittavissakin ja sitä osoittaa erälukemat 1-2 kemiläisille. Kuparisen rikkoi Pekka Anttila Jussi Pirttikankaan syötöstä ja toisesta osumasta vastasi Juha Tammela Sastamolon pelatessa miesylivoimalla. Päätöserässä Sastamolo sai hiukan omaa peliä kulkemaan. Vastustajan puolustajiin iskettiin aktiivisemmin kiinni ja parempi liike aiheutti vastustajalle muutamia jäähyjä. Ylivoima pyörikin kohtuullisen hyvin, mutta maalit jäivät yhteen muutamista läheltä piti tilanteista huolimatta. "Parhaat pelaajat" tähdistö jää tästä pelistä jakamatta Sastamololle. Koko joukkueelta suoritus oli miehisesti sanottuna varsin munaton. Maalilla pelannutta Janne Liuskia ei voi maaleista syyttää, niin avoimet ovet oli tänään Sastamolo-paketilla. Sarja on pitkä ja tappiot rassaavat, mutta viikon päästä puhaltaa uudet tuulet, jolloin tämä ottelu toimii hyvänä muistutuksena siitä, että puolivaloilla pelaten ei voittoja kerry.