Sastamolo nukkui onnensa ohi

OuHu-Sastamolo Kings 10-8 (5-2, 4-3, 1-3)

Sastamololla oli paikka napata karsintapaikkaan oikeuttava piste sunnuntaina, kun se kohtasi pohjoislohkon peränpitäjien finaalissa OuHun Rantsilassa. Syyskauden ottelussa Sastamolo oli kenttäpelissä OuHua edellä, mutta niin vain OuHu puolusti pisteet kotiin viime hetken maalilla lukemin 5-4.

Tätä ottelua ennen Huima oli kärsinyt useita murskatappioita pelaten pahasti vajaamiehisellä kokoonpanolla, mutta Sastamoloa vastaan joukkue sai taas likimain parhaan roosterinsa jalkeille. Kingsin hyökkäysarsenaalia on koeteltukin sitten viime OuHu-ottelun kova kädellä, sillä nyt joukkueen kokoonpanosta puuttui kaksi tämän kauden parasta pistemiestä. Jaakko Kvistin pelattu samaan aikaan astetta kovempia pelejä Espoossa - kärsi Tero Tikkala vielä Kely-ottelussa vääntyneestä nilkasta, eikä ollut pelikuntoinen. Lisäksi hyökkäyksestä puuttui normaalisti kahdessa pelaavassa kentässä olevat Miika Kemilä ja Toni Tammela.

Taaperusta aina puolenvälin krouviin saakka

Ottelun ensimmäinen 30-minuuttinen oli Sastamololta luokatonta pelaamista, eikä millään muotoa sellaista tekemistä, jota se se tässä kohtaa kautta tulisi olla. Ensimmäisen erän alun Kingsit olivat pelissä vielä hyvin mukana Mikko Hytösen saatua koko pelin ajan vaikuttaneen itseluottamusruiskeen ensimmäisestä sarjamaalista ajassa 00.44, jota seurasi toinen osuma jo ajassa 12.52. Tämä ei riittänyt kuitenkaan Ouhulle, joka vauhtiin päästyään rysäytti avauserään viisi kaappia Sastamolon nukahdeltua kerta toisensa perään. Hyvän alun jälkeen Kingsit eivät saaneet pelistä enää kiinni, vaan jokainen OuHun pelivavaus tuntui tuottavan vierasjoukkueelle enemmän tai vähemmän paniikkia muistuttavan tilan Kingsin päätyyn.

Toisen erän alussa vieraat uinuivat samaista ruususen unta ja pelirohkeus näytti murentuvan entisestään Ouhun latoessa lisämaaleja taululle. OuHu:n taitohyökkääjille tarjottiin keskialueella tilaa kuin filmifestivaaleilla konsanaan. Vain punainen matto loisti poissaolollaan, kun valkopaidat tepastelivat kohti Sastamolo maalia Kings-puolustuksen peruutellessa maalivahti Seppo Forsmanin syliin.

Ajassa 29.27 OuHu oli tehnyt tänään voittoon riittäneet yhdeksän osumaa, kun Sastamolo oli onnistunut maalamaan kolme kertaa. Maalivahdin vaihto ja pari lisäosumaa erään toivatkin Sastamolon peliin kaivatun piristysruiskeen. Pelaamiseen saatiin järki mukaan ja kaverin suoraviivaisia hyökkäyksiä puolustettiin huomattavasti ottelun avauspuolikasta paremmin. Myös Ouhun puolustus- ja maalivahtipelin haavoittuvaisuus tuli entistä paremmin esiin pelin vanhetessa ja laukauksia pyrittiin lähettämään hieman huonommiltakin sektoreilta.

Kuuden maalin takaa-ajo oli kuitenkin tällä kertaa liian vaikea kirittäväksi, eikä hyvä kolmannen erän taisteluilme riittänyt tuomaan ottelua tasoihin, vaan OuHu oli lopulta vieraita parempi lukemin 10-8.

Kokonaisuutena Sastamolon peliä on vaikea arvioida sinänsä, että pelin ensimmäisellä ja toisella puolikkaalla kentällä oli kovin erilaiset joukkueet. Vaikka pelaavasta kokoonpanosta puuttui liuta tärkeitä miehiä ei se riitä selittämään ottelun ensimmäisen puolikkaan totaalirämpimistä. OuHun puolustus- ja maalivahtipeli olivat paikkoja, johon tiedettiin iskeä, mutta nyt kun aiemmin kivijalkana toiminut oma puolustuspeli petti, niin tulos maalintekokilpailussa oli hyvin odotetunlainen.

Viikon päästä sunnuntaina taistelutanner vaihtuu kotoisaksi Tervahallin matoksi, kun runkosarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettuu jo nousukarsintapaikan varmistanut OYUS. Viikonloppuna pelaa myös OuHu, joka kohtaa lauantaisessa ottelussaan LNM:n ja sunnuntaina sarjan viimeisessä ottelussaan Kelyn. Mieliäkseen karsintaotteluihin OuHun on saalistettava jäljellä olevista otteluistaan kaksi pistettä enemmän, kuin mitä Sastamolo saa OYUS:lta.