Sastamolo juoksi OuHun yli

Sastamolo matkusti muutaman viikon sarjatauon jälkeen Liminkaan, jossa vastaan asettui kolmosdivaripeikkoa karkuun yrittävä Oulaisten Huima. Ouhun peli oli uomissaan vielä loka-marraskuun aikaan, mutta tämän jälkeen joukkueen kausi on kulkenut mollivoittoisesti. Erilaiset esteet ja pitkät maantieteelliset etäisyydet ovat tehneet sen, että joukkueen treenaminen on ollut kovin vaillinaista ja useita pelejä on hävitty jo ennen ottelun alkuvihellystä, alle kymmenellä pelaajalla menestyminen II-divarissa kun on kovin vaikeaa. 60 minuutin rypistys vaatisi kuitenkin vähintään sen yhden vaihtomiehen jokaiselle pelaajalle.

Ouhu laittaa kapuloita rattaisiin

Otteluun Sastamoloa vastaan Huima pääsi pelaamaan liki täydellä miehityksellään. Pelaajia oli yli kahden kentällisen verran ja tällä kokoonpanolla Ouhun odottaisi kaatavan useammankin II-divarijoukkueen. Löytyihän kokoonpanosta II-divaritykkejä nimeltä Rautio, Sarajärvi, Lampela, Nettamo, Luukkanen. Niin ironiselta kuin se kuulostaakin, tähän otteluun miehiä ruotuun saanut Ouhu kaatui viime kädessä fyysisyyteen simahtaen lopullisesti kolmannessa erässä, jossa kahdella hyökkäyskentällä ja kolmella pakilla pelannut Sastamolo juoksi Huiman yli.

Ottelun avauserään Sastamolo ei lähtenyt aivan aktiivisimmalla karvausvaihteellaan. Vastustaja sai heittää avaussyöttönsä keskialueelle suhteellisen rauhassa ja tämän jälkeen vierailijat pyrkivät katkaisemaan Ouhun hyökkäykset lähempänä keskialuetta. Erä meni laukausten valossa Sastamololle, mutta tutun tehokkaasti vastaan hyökännyt Ouhu piti numerot tasaisena ollen maalipaikoissaan terävä. Avauseränjälkeiset numerot 3-3.

Lopun alkua

Toisessa erässä nähtiin Ouhun sippaamisen ensimerkit. Passiivisesti läpi ottelun karvanneet Mosqiitot eivät saaneet pidettyä pakkaansa enää tarpeeksi tiivinä, vaan Sastamolon pelinrakentelu pääsi nakertamaan kotijoukkueen viisikkoa kerta toisensa jälkeen. Kun vielä Sastamolo tarkensi omaa avauspeliä, eikä antanut avauserän kaltaisilla riskisyötöillä Ouhulle mahdollisuutta vastaiskuihin, olivat Ouhun maalipaikat kortilla. Avauserän karvauspelissään Ouhu jätti pelin keskustan melkoisen vapaaksi iskien siihen heti paikan tultua ja näistä tilanteista nähtiin muutamia vaarallisia pallonriistoja ja vastahyökkäyksiä Sastamolon maalille.

Toisessa erässä Kingsille pelin käänsi ahkerasti ottelussa laukonut ja hyvin vastustajan pakkeja haastanut Jaakko Kvist kolmella peräkkäisellä maalillaan ja tilanne oli 3-6 ajassa 30.33. Jaakko ja Niko Kvistin rinnalla pelasi tänään vähemmälle peliajalle kauden aikana jäänyt Kimmo Kangas. Kangas pelasikin varsin mallikkaan pelin tehoilla 1+1. Samaiset miehet häärivät toisessa erässä Kingsin maaliseppoina vastaten kaikista vierasjoukkueen maaleista.

Toisessa erässä Sastamolo aloitti aktiivisemman karvauspelin ja tämän myötä vastustaja sai tehdä suuren työn aikeissaan saada peli hyökkäysalueelle. Eikä Ouhu siinä juurikaan onnistunut, vaan hyökkäykset jäivät yksittäisiksi yritykseksi, joista kerran pallo löysi tiensä verkkoon Marko Seppälän onnistuttua kaventamaan numeroiksi 4-6. Erä Sastamololle 1-5.

Maalintekoharjoitusta

Kolmannessa erässä lukemat repesivät sitten jo pikkaisen suuremmaksi mitä pelitapahtumat antaisivat kokonaisuutena ymmärtää. Sastamolo sai heti erän alkuun 4-9 maalin ja tämä oli henkisesti tärkeä ja oikeaa suuntaa antava osuma. Olihan Ouhu näyttänyt sisukkuuttaan jo syksyllä tultuaan Kemissä pelatussa ottelussa 6-1 tappiolukemista vielä tasoihin. Nyt Sastamolo ei antanut Mosqiutosin yllättää itseään, vaan kolmas erä oli täyttä Sastamolon näytöstä. Maalipaikkoja luotiin niin suorista hyökkäyksistä kuin hyvän karvauspaineen kautta tulleista tilanteista.

Kotijoukkueen pelaajistosta ei löytynyt enää jalkoja haastamaan Kingsiä esimerkiksi aktiivisemmalla karvauspelillä, vaan päinvastoin harhasyöttöjä ja merkkausvirheitä tuli väsymyksen johdosta yhä enemmän. Sastamolon säilyttäessä hyvän liikkeen loppuun saakka ja Ouhu pelaajien odotellessa vapauttavaa päätössummeria, latoi vierasjoukkue vielä seitsemän maalia Risto Välimaan taakse.

Sastamololta hyvä vierasottelu. Vastustajalta vietiin avauserän jälkeen sen paras ase tarkentamalla omaa avauspeliä ja hyökkäyspäässä kuviot olivat kunnossa läpi ottelun. Myös Kingsin ylivoimapeli oli joka kerran vaarallista ja laukauksia saatiin runsaasti kohti Välimaan maalia. Tuloksena kuudesta pikkukakkosesta neljä maalia.

Sastamolon parhaita ottelussa olivat Jaakko Kvist ja pari kertaa tehokasta kiertorannariaan esitellyt kapteeni Ville Mänty. Erikoismaininnan ottelussa saa tuomarikaksikko Fordell&Kääriäinen. Perusteltuja tuomioita ja viilipyttymäisen jämäkkä linja, johon ei kummallakaan joukkueella ollut nokankoputtamista. Eikä auta kuin toivoa, että tämän tasoisia erotuomareita saataisiin joskus tänne Oulun seudun ulkopuolellekkin viheltämään.