Takkuisella esityksellä kaksi pistettä

Lauantaina 12.11 Sastamolo vieraili Limingassa, jossa erinomaisissa peliolosuhteissa vastassa oli sarjanousija Oulaisten Huima. Ottelun alku oli Sastamololle vaikea, mutta mitä pidemmälle ottelussa mentiin, sitä selvemmin Sastamolo sai peliä hallintaansa.

Puolivaloilla liikkeelle

Avauserä oli Kingseiltä heikko. Ehkä heikoin mitä tänä syksynä on pelattu. Vaikka erä olikin voitollinen lukemin 2-3 oli vieraiden katsottava peiliin ensimmäisellä erätauolla. Avauspelaaminen oli hermostunutta, hyökkäyksien päättämiseen oli turha kiire ja paikat valuivat hukkaan. Myöskään tahtotila ja voittamisen palo ei ollut vaadittavalla tasolla. Vieraat rikkoivat ottelussa kuparisen jo ajassa 00.50. Sami Niskala laukoi viivalta, jonka laukauksen maalin edestä ohjasi sisään Ville Mänty.

Myös Mosquitos nimeä joukkueestaan käyttävät limingalaiset tulivat tasoihin pari minuuttia myöhemmin. Joukkueen hyökkäyspäässä löytyy taitoa ja nopeutta kääntää peliä aktiivisesti ja tämä onkin ase, johon joukkue maalintekonsa perustaakin. 2 vs. 1 vastahyökkäyksestä syntyi tasoitusosuma. Hyökkäyksen komealla suoraan syötöstä laukauksella päätti vielä viime kaudella KeKi:ssä II-divaria pelannut Marko Luukkanen. OuHun maalivahtipeli on alkukaudesta saanut kovastikin kehuja, mutta ainakin tänään maalivahti Mika Vierimaa oli tavallisen kuolevaisen tasolla. Jaakko Kvist 1-2 maali näytti lurpsahtavan heppoisen näköisesti verkon perukoille. Kivitalon kokoinen Vierimaa toki peittää suuren osan maalistaan, mutta varsinkin jalat ovat hitaan ja kankean oloiset. Myös helpot, lyhyet avausheitot lähtivät usein kengurupalloina pomppien.

Peli paranee

Toinen erä oli Sastamololta jo parempi mitä ottelun avauserä, vaikka toisen vei OuHu 2-0 lukemin. Avauserässä Sastamololla oli käydä parisen kertaa kylmät omassa päässä, kun OuHun hyvin karvauksensa taitavat hyökkääjät iskivät herhiläisenä kimppuun. Toisessa erässä Sastamolo sai hieman omaa päätänsä rauhoitettua, mutta maalipaikkoja tuhlailtiin luvattoman paljon. OuHun 3-3 tasoitusosuma syntyi melkoisella onnenkantamoisella, kun Sastamolo-puolustaja Teemu Kvist suti maalin edessä pyörineen pallon epäonnekseen omaan maaliin ja Juha-Pekka Laakso oli maalinsuulla yllätetty. Kingsin karvauspelin alkaessa purra OuHun epävarmaan puolustukseen tuli taas kotijoukkue ja meni pelissä ensi kertaa johtoon 4-3. Osumasta vastasi joukkueen johtohahmo Samuli Sarajärvi, joka nosti pallon taidokkaasta erittäin pienestä kulmasta ohi sivuttaisliikkeeseen joutuneen maalivahti Laakson.

Väkisin ohi

Uskon voittoon ei mennyt toisessa erässä, vaikka Ouhu tulikin maalin takaa ohi Sastamolon hallitessa. Sastamolla oli kuitenkin edellisessä erässä maalipaikkoja useampaankin maalin. Kolmannen erän ollessa vanhentunut 3.36 tasoitti Kingsit pelin neljään neljään ylivoimamaalilla. Ville Mänty pelasi pallon suoraviivaisesti laidan tuntumasta maalin eteen Tapio Ala-Rautalahdelle, joka ohjasi pallon varsin helpon näköisesti Mika Vierimaan längistä sisään. Hetkeä myöhemmin asialla oli Juha Tammela ja peli Sastamololle 4-5. Kolmas erä oli selkeää vieraiden hallintaa. OuHun puolustajat alkoivat väsyä Sastamolon karvauksen jyräämänä ja tämä näkyi päättöminä sokkosyöttöinä jopa omista kulmauksista oman maalin eteen. Oman pään puolustuksessa joukkue vetäytyi ottelussa todella syvälle puolustamaan omaa maaliaan ja Kings-puolustajilla oli tilaa hakea laukaisupaikkoja.

4-6 maalissa pallo pelattiin viivaan Teemu Kvistille, joka taas kierrätti pallon poikittaissyöttönä pakkiparilleen Mikko Teikarille. Laukaus suoraan syötöstä ja reboundin maaliin löi Jaakko Kvist ohi paljon palloja sylkeneen Vierimaan. Sastamololla oli useita maalipaikkoja tämänkin jälkeen, mutta sihdin ollessa hukassa Vierimaata ei saatu enää ohitettua. Ottelun lopussa OuHu tuli vielä maalin päähän, mutta todellista takaa-ajo vaihdetta ei kuitenkaa nähty, vaan Sastamolon voiton sinetöi puoli minuuttia ennen loppusummeria vihelletty OuHun rangaistus.

Tasapaksu, eikä mitenkään ikimuistoinen ottelu Sastamolta, mutta positiivista on, että kaksi pistettä tuli mukaan.