Voitto hyvällä esityksellä

Sastamolo sai lauantain vastaansa hyvän vireen löytäneen NSB:n. Rovaniemellä pelatussa ottelussa kamppailtiin taas Läänin herruudesta. Lapin ykkösjoukkueen titteli on tämänkin pelin jälkeen Sastamolon, sillä kemiläiset hakivat pisteet Napapiiriltä lukemin 10-4 erikoisten vaiheiden jälkeen. Eriskummallisen Sastamolon voitosta teki se, että joukkue teki 7 erikoistilannemaalia, joista 4 syntyi ylivoimalla ja peräti 3 alivoimalla! Ensimmäinen erä oli lievästi Sastamolo voittoinen. Avausmaalista vastasi kuitenkin NSB. Heti tämän jälkeen ajassa 11.41 kotijoukkueen ahkerasti jäähyboksissa istunut Antti Kansanniva sai jäähyn mailan painamisesta. Tätä jäähyä ei täyttä aikaa istuttu, vaan duo Holpainen&J.Tammela kuritti NSB:n AV-neliötä. Pelin tasoihin toi ottelun paras pelaaja Juha Tammela. Sastamolo vei erän 2-1, kun Vesa Hytönen seurasi loistavasti oman reboundinsa ja siirsi pelivälinen pienestä kulmasta ohi maalivahti Mika Kyläsen.

Kylänen nappasi ensierässä muutaman haamukopin ja oli joukkueensa kantavia voimia. Toisessa erässä shown pääosan varastivat Tammelan serkukset. Toni Tammela vietyä hallitun harhautuksen päätteeksi joukkueensa 1-3 johtoon tuli NSB vielä kerran maalin päähän. Sitten oli serkkukatraan vanhemman osapuolen vuoro. Tuomarikaksikko passitti erän puolen välin paikkeilla Sastamolon pelaajan jäähylle peräjälkeen varsin eriskummallisista tilanteista. Tästä hyötyi kuitenkin alivoimalla pelannut Kings. Juha Tammela väänsi kummatkin osumat ja jälkimmäisen maalin yhteydessä voitaneen suurilla kirjaimilla mainita sana tahto. Tammela toi kahden NSB pelaajan häirinnästä huolimatta pallon maalin takaa väkisin maalille ja junttasi pallon väellä ja voimalla maaliin. Syöttöpisteen kuittasi maalivahti Liuski.

Jos ei 2:n erän 2-5 osuma ollut naula rovaniemeläisarkkuun, niin ainakin sitä oli vieraiden tekemä 2-6 maali. Tällöin ottelun 3. erä oli vanhentunut 4.42. Maalin alivoimalla punnersi Ville Mänty. NSB tuli kahdella hyvin samanlaisella maalilla vielä kahden maalin päähän. Maalit syntyivät hyvin poikittaissyöttöjen päätteeksi lauotuilla laukauksilla. Sastamolon ykköskenttä teki vielä tuhojaan 4 maalin verran loppulukemiksi 4-10. NSB:n mahdollisuudet pilasi Antti Kansanniva ottamalla 5 minuutin jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta. Kings pääsi treenaamaan YV:tä jopa enemmän kuin, mitä sitä on päässyt harjoituksissa tekemään. Pekka Anttilan saatua täsmäase vireeseen tuloksena oli 2 maalia Jiri Holpaisen vastattua ottelun viimeisestä. Kohtuullinen esitys ja tärkeää oli myös, että kotijoukkueen ykköspelaaja Petri Kangas saatiin eliminoitua tyystin.