Kanuunahallissa vaikeaa

Pisteiden metsästys vieraissa osoittautui jälleen vaikeaksi Sastamololle, kun vastassa oli sarjan kärkeen karannut Nibacos Kokkolasta. Edellisessä tappiollisessa vierasottelussa Kingsiä kuritettiin ratkaisevan tuntuisesti jo avauserässä. Ensierän jälkeinen tilanne (4-0) osoittautui tälläkin kertaa mahdottomaksi kääntää voitolliseksi.

Nibacos vahva maalinedustalla

Jo ensimmäisessä vaihdossa Nibacos näytti minkä kentän osa-alueella joukkue on vahvoilla asteekkisessa Kanuunahallissa. Hurjilla tehoilla (3+2) illan ottelussa kirmaillut Petteri Toivola oli unohdettu 33 pelisekunnin jälkeen yksin maalin eteen, paikkaan josta miehen oli helppo työ nostaa kokkolalaiset 1-0 johtoon. Avauserä oli selkeää Nibacos hallintaa. Joukkue avasi hyvin ja Sastamolo oli liukkaitten hyökkääjien kanssa jatkuvasti kakkoseksi irtopalloissa. Ensierässä Nibacos teki kolme neljästä maalistaan aivan maalivahti Liuskin nenän edestä. Isokokoiset kokkolalaishyökkääjät saivat aivan liian rauhassa siirrellä palloja nuottaan Sastamolon vartiointipelin ollessa vain ja ainoastaan näennäistä.

Valoa tunneliin

Neljän maalin tappioasema on vaikea kuroa kiinni varsinkin alimittaisella kentällä, jossa tilaa laukaisusektoreilla on tavallistakin vähemmän. Toisessa erässä Nibacos jatkoi kohtuullisen passiivisella karvauksella ja tyytyi varjelemaan omaa maali vastaiskuihin panostaen. Tarkka omaan pään pelaaminen tuottikin tulosta ja Kanuunahallin kasvatit veivät erän 3-1. Sastamolo sai erässsä huomattavasti paremmin pelistä kiinni, mutta huolellisuus maalintekopaikoissa ei ollut vaadittavalla tasolla. Päivän nibacoslainen ja ottelun pelaaja oli Harri Keskisipilä (3+3), joka antoi mallinäytteen one timer laukaisusta ajassa 25.41 laittaen pallon suoraa syötöstä kauniisti takaylämummoon. Poikittaissyötöstä lauottu veto oli mahdoton torjuttava liikkeessä olleelle Janne Liuskille. Vieraiden tuhratessa hyviä maalipaikkoja erän ainoaksi jäi maaliksi jäi Pekka Anttilan tykinlaukaus YV:llä. Toisen erän jälkeiset lukemat murheelliset 7-1.

Vauhti ja vaarallisia tilanteita

Toisen erän lopussa ja kolmannen lopussa erotuomaripari Timonen&Brännbacka sekoitti pakkaa näyttämällä pätevyyttään ankaralla tavalla. Kaksikon pokeri riitti antamaan kaksi kertaa perätysten tuplajäähyt hyvinkin olemattomista tilanteista. Ei auttanut itku Kanuunahallin markkinoilla, vaan ensimmäisestä 5-3 YV:stä Nibacos rankaisi. Toisen 5-3 alivoiman Sastamolo kesti ja pääsi peliin kolmannessa erässä entistä paremmin mukaan. Kolmannessa erässä Sastamolo pelasi upporikasta tai rutiköyhää-meiningillä karvaten aktiivisesti ja hakien positiivista sykettä seuraavan päivän Woodis peliin. Erä olikin parasta Sastamoloa tässä ottelussa. Päätöserässä mentiin vauhdilla päästä päähän Sastamolon saatua painetta Nibacoksen alakertaan ja kokkolaisten karatessa useampaan kertaan vastahyökkäykseen. Kolmas erä mentiin tasatahtiin maalien valossa erälukemien ollessa tasan kolme. Positiivisia asioita ottelusta on vaikea löytää. Mustan avauserän jälkeen otteet paranivat, mutta kokonaisuutena esitys oli heikko. Viikon takaiset kotiottelut olivat Sastamololta kauden parasta pelaamista ja usko joukkueen sisällä omaan tekemiseen piti olla hyvä. Syitä moiseen mahalaskuun ja otteiden vuoristoratamatkailuun on vaikea löytää. Tokihan poissa kokoonpanosta oli joukkueen paras maalintekijä ja kuumin puolustaja, mutta poissaolot ovat jokapäiväistä joukkueurheilussa, eikä sen syyn taakse voida piiloutua.