Juha Tammela hiljensi Kanuunahallin

Kokkolan salibandykeskus Kanuunassa pelattiin lauantaipäivän ratoksi värikäs salibandyottelu, kun isäntänä toimi Nibacos. Maalintekopaikkojen luominen tiedettiin ennalta vaikeaksi pelin osa-alueeksi. Maalipaikat syntyivät lähinnä erikoistilannepelaamisesta, jota kahdessa viimeisessä erässä nähtiin runsaasti. Pelin 9:stä maalista viisi tehtiin erikoistilannepelaamisen kautta, kun Nibacos teki viimeisen osumansa alivoimalla. Avauserä oli tarkkaa pelaamista ja lievää Sastamolon hallintaa. Sastamolon vei 1-0 vierasjohtoon Juha Tammela ylivoimalla Jiri Holpaisen toimiessa tutkaparina, kun erää oli pelattu 13.58. Nibacoksella oli reilun minuutin pelin jälkeen mahdollisuus johto-osumaan, kun Pauli Peltoniemi pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Erinomaisen pelin pelannut Sastamolo-kassari Janne Liuski nollasi Peltoniemen yrityksen ja piti numerot tasoisssa.

Toisessa jäähypenkin kulutusta suosittiin enemmissä määrin, kun erotuomarikaksikon mielestä kaukalo alkoi käydä liian ahtaaksi. Tuomiot oikeudenjakajilta menivät kaikkinensa tasapuolisesti kummallekin joukkueelle, mutta edellisten jäähyjen paikkailu seuraavalla kakkosella ei tee tuomarityöskentelystä toimivaa. Juha Tammela hääri toisenkin erän ottelun ykkösmiehenä. Tammela teki Nibacoksen jo noustua 2-2 tasoihin tärkeän 2-3 johto-osuman ja samalla hattutempun, jonka jälkeen Ville Mänty lisäsi vierasjoukkueen karkumatkaa kahteen maaliin. Näissä lukemissa lähdettiin 3. erään.

Päätöserästä kehkeytyi taas kerran melkoinen trilleri, vaikka Sastamolo oli yhdessä vaiheessa jo kolme maalia Nibacosta edellä. Sastamolo sai erän alkuun YV-tilanteen ja hyvin koko pelin ylivoimaa pyörittänyt ykkösylivoimaketju toimi. Jiri Holpaisen syötöstä rankaisi Nibacosta neljännen kerran tässä ottelussa Juha Tammela ja tilanne oli 2-5 ajassa 44.02. Päätöserän puolivälissä kuvaavaa ottelulle oli, että Sastamolo kärsi samaan aikaan kolmea kahden minuutin rangaistusta, kun samaan aikaan naapurijoukkueella oli yksi mies istunnolla. Kokkolalaiset hyödynsivät tämän 4-3 miesylivoiman nopeasti. Pallo pelattiin hienon vaparikuvion päätteeksi Mika Uusitalolle, joka siirsi reikäpallon reppuun ja tilanne oli ajassa 48.34 kolme viisi. Nibacoksen kiriltä parhaimman terän kuitenkin katkaisi Mika Palo, joka puhui itselleen punaisen kortin ja sitä kautta 2+5+20min jäähyn. Nibacos aiheutti vielä vajaallakin pelaten pienoisia paniikin hetkiä Sastamolon päätyyn, mutta aikaan 56.34 tullutta kavennusosumaaa lähemmäksi kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt.

Varsin rehdin ja kovavauhtisen ottelun tarjosivat molemmat joukkueet kokkolalaisyleisölle. Eikä peli mennyt missään vaiheessa sikailuksi, vaikka jäähymääristä näin voisi päätellä. Pienessä kaukalossa kontaktirikkeet näyttävät vain monta kertaa pahemmilta mitä todellisuudessa ovatkaan. Ottelun parhaat Sastamolo pelaajat olivat eittämättä neljä kertaa vastustajan verkkoa heilutellut Juha Tammela ja maalinsuulla loisto-ottelun pelannut Janne Liuski. Sastamolon tuoreet rovaniemeläisvahvistukset Pentti Katermaa ja Jussi Nieminen suoriutuivat debyytistään härkäpaidassa hyvin, pelaten Jiri Holpaisen kanssa samassa ketjussa.