Edustusjoukkueen voittoputkelle jatkoa - Forsmanin tähti loisti Kosken kaadossa

Merikoski SBT-Sastamolo Kings 3-5 (1-3, 1-0, 3-5)

Edustusjoukkue jatkoi vieraspainotteista syyskierrosta matkaten lauantaina sarjanousija Merikoski SBT:n vieraaksi Kastellin Monitoimitalolle. Joukkueet löytyvät sarjataulukosta täysin eri päistä, mutta päivän ottelussa isäntäjoukkue näytti taulukkoon tuijottaville härän pyllyä tarjoten Sastamololle erinomaisen vastuksen.

Hyvä avauserän ja maalivahti Seppo Forsmanin lukuisten huipputorjuntojen johdosta pisteet matkasivat kuitenkin Kemiin maalein 3-5 (1-3, 1-0, 1-2). Ottelu lähti käyntiin vierasjoukkueen komennossa. Avausmaalista vastasi Aleksi Kvist jonka vasemmasta laidasta lähtenyt kantti painui takakulmaan. 0-2 maali oli voimahyökkääjä Samuli Metsävainion käsialaa ja illan kenties erikoisin osuma nähtiin 0-3 maalissa kun puolustaja Teemu Huovisen omalta kenttäpuoliskolta syötöksi suunniteltu 1vs1 maalinedustapallo painui pompun kautta verkon perukoille. Avaustahdit ottelulle löi siis Sastamolo, mutta sarjanousija paransi peliään erän edetessä ja kavensikin ottelun yhteen-kolmeen ylivoimalla Ville Hervan toimesta ajassa 15.38.

Ottelun toiseen erään käsikirjoitus muuttui. Peliväline siirtyi kotijoukkueen haltuun ja Merikoski esitti varsin laadukastakin hyökkäyspään pelaamista pakottaen Sastamolon useaan pitkään puolustuspään myllyyn. Vierasjoukkueen pelaamista leimasi erässä pitkät pallotomat jaksot ja ainoastaan maalivahti Seppo Forsmanin hurja torjuntavire piti vierasjoukkuetta mukana pelissä. Sinisessä esiintynyt härkälauma tuntui selviävän erästä kuin ihmeen kaupalla kunnes Ville Herva iski toistamiseen viisikon keskeltä kaventaen ottelun 2-3:een ajassa 37.06. Sarjanousija oli osoittanut vaarallisuutensa ja lähti kolmanteen erään maalin takaa-ajosta. Päätöserästä muodostuikin varsin värikäs päivän tuomarikaksikon värittäessä sitä sopivasti linjattomilla tuomioillaan. Kahden ensi erän tapaan päätöserää sävyttivät lukuisat pitkät torikokoukset ja pelaamattomat jaksot jonka vuoksi peli kävin kovin rikkonaiseksi.

Sastamolo lähti erään pallokontrollin merkitystä painottaen ja onnistui pelin jäädyttämisessä varsin hyvin. Päätöserän ensi kymppi olikin pallonhallintajaksoltaan ottelun tasaisin jossa joukkueet hakivat asetelmiaan kohti viimeistä huipennusta. Asemasodan rikkoi kuitenkin Janne Korvela ajassa 52.04 joka päätti Teemu Huovisen hienon syötönkatkon takatolpalta verkon perukoille. 2-4 maali vapauttikin vierasjoukkueen pelaamista ja se puolusti ottelun lopun hyvin keskustaa suojellen.

Ottelun päätösosumista vastasivat Samuli Metsävainio joka puttasi 2-5 osuman tyhjiin ja isäntien Ville Hervan täydentäessä hattutemppunsa 3-5 ylivoimaosumallaan. Tärkeät kaksi vieraspistettä Sastamololle ja hatunnosto hyvin pelanneelle kotijoukkueelle. Päivän esityksellä Merikoski tulee takuulla ottamaan sarjassa isojakin päänahkoja. Vierasjoukkueen paras pelaaja löytyi tänään maalinsuulta, mutta onnistujiin voidaan laskea ehdottomasti myös puolustaja Juho Oinas, joka pelasi tänään kauden avausminuutit.