Keskinkertaisella esityksellä voitto kotiin

Merikoski-Sastamolo Kings 4-6 (0-3, 1-0, 3-3)

Edellisen viikonlopun Kely-ottelu osoitti Sastamololle sen, että hyvä peliesitys voi toisinaan jättää käteen pelkän mustan pekan. Seuraavan viikon otttelussa Merikoskea vastaan peliesitys jäi yhdeksi kauden heikoimmista, mutta nihkeistä otteista huolimatta kotiinviemisinä oli täydet kaksi sarjapisteä. Sastamolo teki tarvittavan pesäeron sarjanousija Merikoskeen ottelun avauserässä (0-3), ja vaikka kahdessa jälkimmäisessä erässä peliotteet eivät vakuuttaneet niin Merikoski ei päässyt missään vaiheessa ottelua yhtä maalia lähemmäksi.

Avauserä oli Sastamololta hyvää peruspelaamista, joskaan ei mitään kauden loistokkainta tekemistä kuitenkaan. Kaikki kolme kentällistä onnistuivat maalinteossa vuorollaan. Avausmaalista vastasi komealla tavalla viime otteluissa senteriksi istutettu Jukka Lindgren. Jaakko Kvist käänsi pelin pitkällä roikkupallolla hyökkäyskulmaan kohti Lindgreniä ja nuorempi veljesparista nasautti pallon suoraan ilmasta häkkiin ja miehen avausmaali Sastamolossa oli nähnyt päivänvalon. Hyökkysketju J. Kvist-J. Lindgren-P. Lindgren oli ottelussa Sastamolon näkyvin osa saaden vaihdosta toiseen hyviä päätymyllyjä aikaiseksi Merikosken puolustusalueelle.

Jos oli komea katseltavaa ottelun avausmaali, niin vielä paremmaksi pisti Janne Korvela Sastamolon 0-2 osumassa. Perttu Saarelan omalta alueelta lähtenyt pitkä avaussyöttö laitaa myöten löysi Korvelan ja vikkeläkinttuinen hyökkääjä yllätti kaikki napauttamalla pallon likimain nollakulmasta aivan takaylänurkkaan. Erätaukolukemiksi 0-3 teki Aleksi Kvist Kalle Karin maalin takaa tulleesta syötöstä.

Avauserän perusteella sarjajumbo Merikoski ei näyttänyt pystyvän haastamaan 9-1 voiton Kemin ottelussa napannutta Sastamoloa. Toisin kuitenkin kävi, kun vieraat tekivät pelin itselleen vielä turhan vaikeaksi. Toisessa erässä avaussyöttöä alettiin lähettämään kaksikymmenmetrisenä arpapallona toiseen päähän ja toisaalta palloa pelattiin keskialueella sellaisiin rakoihin, että väkisinkin pallokontrolli alkoi tasoittua avauserän Sastamolo-hallinnasta. Yhdestä tällaisesta huolimattomasta keskialueen pelaamisesta Merikoski iski vastaan ja kuparinen meni rikki ajassa 30.30 Toni Luokkasen toimesta.

Kolmanteen erään Sastamolo lähti hakemaan peliin uutta vaihdetta, jotta pelaamisen rentous taas löytyisi. Erän alkupuoli olikin Sastamolo jo parempaa tekemistä. Joukkue meni ottelussa pariin kertaan kolmen maalin johtoon, mutta Merikoski ei myynyt nahkaansa helpolla tullen ajassa 54.43 halvahkolla alivoimamaalilla jo maalin päähän lukemiin 4-5. Jos jotain hyvää Sastamolon pelistä haluaa löytää voiton ja hyvän avauserän lisäksi, niin tärkeillä alivoimahetkillä varsinkin päätöserässä joukkue oli ratkaisevan hyvä, eikä Merikoskella juuri maalipaikkoja ollut Jere Salon istuessa jäähyllä ajassa 55.40. Sastamolo suojeli maalin johtonsa ilman kauhunhetkiä omassa päässä ottelun loppuun saakka. Ajassa 59.36 Teemu Kvist katkaisi Merikoski-avauksen keskialueella ja Pekka Lindgren pääsi laittamaan pallon tyhjään Merikoski maaliin Kvistin syötöstä.

Ei mikään nappisuoritus vierailta, vaikka samaan hengenvetoon on sanottava että nuori Merikoski-joukkue näytti näinkin lyhyessä ajassa Kemin ottelun jäljiltä menneen pelaamisessaan eteenpäin. Noinkohan tuo eteenpäinmeno kuitenkaan riittää, sillä joukkueen pistesarake on peräti viisi pistettä vajaavainen karsintapaikkaan ja NSB:en nähden.

Tämän voiton myötä Sastamolon on hyvä lähteä haastamaan sarjaa hallinnutta Rankkoja Ankkoja. Sastamolo kohtaa sarjakärjen kotikentällään tulevana sunnuntaina 16.2. klo 16:30 alkaen. Toivon mukaan kemiläisyleisö löytää taas paikalle sankoin joukoin!

Erä 3

45:48 2 min   Merikoski SBT 69 Talja Santeri - Taklaaminen, Kaataminen Tai Kamppaaminen
46:48 1-4 YV Sastamolo 7 Poikela Jari, 27 Lindgren Pekka
47:45 2-4   Merikoski SBT 80 Kivioja Tuukka, 14 Tuovila Toni
48:21 2-5 VoM Sastamolo 27 Lindgren Pekka, 72 Kvist Jaakko
51:02 3-5   Merikoski SBT 14 Tuovila Toni, 41 Lukkari Eerik
51:12 2 min   Sastamolo 21 Korvela Janne - Mailan Painaminen Tai Sitominen
53:19 2 min   Merikoski SBT 74 Luokkanen Toni - Työntäminen
54:43 4-5 AV Merikoski SBT 4 Heiskanen Mika, 19 Wiander Tommi
55:40 2 min   Sastamolo 5 Salo Jere - Liian Monta Pelaajaa Kaukalossa