Päätöserän virheet tylsyttivät kirin

Merikoski SBT-Sastamolo Kings 7-6 (2-1, 2-2, 3-3)     Ottelukuvat (Lisää kuvia Facebookissa)

Sastamolon kausi oli alkanut upealla kotivoitolla UIFK:ta vastaan, mutta viikkoa myöhemmin numerot olivat päinvastaiset kun Sastamolo maalasi kuusi kertaa Merikoski SBT:n seitsemää vastaan. Vierailija Sastamolo ei saanut pelaamiseensa missään vaiheessa ottelua sellaista tasapainoa, jolla peli olisi ollut täysin kontrollissa.

Ottelun alkuminuut olivat Sastamololta erittäin nihkeää pelaamista ja kentällä oli vain yksi joukkue. Vieraat hakivat karvauspelissään vielä askelmerkkejä, kun Merikoski oli heti ensiminuuteista lähtien hereillä kontrolloiden palloa varsin näyttävään tyyliin. Sastamolo  karvauspelin keskustaa puhkottiin kerta toisensa jälkeen ja keltapaidat pääsivät vyöryttämään hyökkäyksiä huolestuttavan helposti vieraiden kannalta. Merikoski menikin ottelussa nopeasti 2-0 (4.01) johtoon, kun Merikoski-ikoni Jarmo "Japi" Anttila oli rykäissyt kahteen otteeseen. Sastamolo sai karvauspeliään pikku hiljaa erän edetessä kuosiin ja Kimmo Kangas toikin vieraat maalin päähän ajassa 18.51.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan tasaisempi kuin avauserä. Vieraat paransivat karvauspeliään siinä määrin, että keskialueella Sastamolo sai muutamien riistojen kautta vaarallisia vastahyökkäyksiä ja yhdestä tälläisesta Tero Tikkala pääsi rokottamaan lukemiksi 4-2. Tikkalan maalia edelsi kuitenkin kaksi Merikoski osumaa, joista jälkimmäistä olisi sopinut ihastella illan Urheiluruudussakin. Merikoski pelasi ylivoimaa, kun Jaakko Tiira sai pallon viivamiehen paikalle. Tiira haki hankalan näköisellä lättysyötöllä Mikko Tuohimaata takakulmalta. Tuohimaa näytti kuinka golf-karjun swingi heilahtaa ja pallo erittäin pienestä kulmasta suoraa ilmasta takayläkulmaan ja Sastamolon av-neliö ja maalivahti Forsman olivat katsojan roolissa.

Sastamolo pääsi peliin mukaan läpi ottelun muutoinkin hyvin toimineella ylivoimalla. Maalin värkkäsi parivaljakko Tero Tikkala-Mikko Mettovaara, jonka syöttöruletti viivassa päättyi Tikkalan napakkaan one-timer laukaukseen ja peli 4-3.

Päätöserässä Sastamolo hukkasi mahdollisuutensa pisteisiin karvailla henkilökohtaisilla virheillä. Joukkue tuli tasoihin kolmannen erän vanhettua 7.16, kun Sakari Nikkinen survoi pallon verkon perukoille. Seuraavassa vaihdossa Kingsit tarjosi kotijoukkueelle päivän ensimmäisen ja ihan kultalusikalla. Sinipaitojen pikkunätti syöttely omassa päädyssä katkesi pallon karattua ja Matias Tiira oli kärppänä rankaisemassa kemiläisiä. Sastamolo toipui ensimmäisestä lahjaosumasta varsin nopeasti, kun kovilla tehoilla (2+1) jälleen pelannut Mikko Mettovaara latasi lähivaparista lukemiksi 5-5.

Maalin jälkeen peli näytti kääntyvän Kingseille, eikä Merikoski saanut juurikaan luotua painetta vieraiden päätyyn, kunnes taas rymisi omissa juuri kun pelissä alettiin olla viejän roolissa. Sastamolo-puolustajan pakki-pakki syöttö epäonnistui täysin pallon kadottua suoraan Kimmo Väänäsen lapaan, joka siirsi pelivälineen samantien Atte Palosteelle. Paloste kiitti, kumarsi ja latasi, tilanteeksi 6-5. Toisesta karkeasta oman pään virheestä Sastamolo ei enää toipunut ja Merikoski pääsi pelin lopulla useisiin pahan näköisiin yv-hyökkäyksiin vieraiden hakiessa tasoitustaosumaa pikkasen riskilläkin. Ratkaisevan 7-5 sinetin ottelulle löi hyökkääjä Paloste, eikä Sastamolo päässyt enää kirillään kuin maalin päähän Jari Poikelan maalattua minuuttia ennen loppua.

Heikko ottelu Sastamololta, jonka otteita leimaisi epätaisuus. Hyviä jaksoja pelissä oli siellä täällä, mutta avauserä ja päätöserän oman pään isot virheet eivät jättäneet Sastamololle paljoakaan käteen ja Merikoski ansaitsi voittonsa. Toisaalta jos tuollaisella esityksellä väännetään tasapäin pisteistä sarjan yläkertaan veikatulta joukkueelta, niin vähän paremmalla onnistumisella kaikki joukkueet ovat sarjassa kaadettavissa.