Merikoski niittasi 22 sekuntia ennen loppua

Merikoski SBT-Sastamolo Kings 7-6 (2-3, 4-1, 1-2)

Sastamolon kauden ensimmäinen tuplaviikonloppu toi vastustajaksi Merikoski SBT:n Oulun urheilutalolle. Kauden avausottelussa joukkueet tasasivat pisteet 5-5 lukemin ja tiukat kohtaamiset saivat jatkoa Urheilutalolla.

Sastamolo pelasi ottelussa kaksi erää hyvää peruspeliä, mutta toisen erän räikeät tuhlailut tuhannen taalan maalipaikoissa käänsi pelin Merikoskelle kolmanteen erään lähdettäessä. Avauserästä lähtien näytti sille, että Kings-hyökkääjät olivat varsin kärkkäällä tuulella riistämään irtopalloja itselleen ja näistä tilanteista tulleista pelinkäännöistä joukkue saikin pääosin maalipaikkansa. Merikoski pääsi myllyttämään kulmapelejään läpi ottelun varsin paljon ja varsinkin avauserässä se puhkaisi Sastamolon puolustusviisikon muutamaan otteeseen komeilla poikkisyötöillään. Oululaiset eivät olleet avauserän maalipaikoissa aivan terävimmillään ja Sastamolo-maalilla pelannut Juha-Pekka Laakso näytti, ettei veskaripelin taso juuri heilahda miehen vaihtuessa luukulle. Laakso torjui ottelussa tukun poikkisyötöistä lähteneitä laukauksia ja oli joukkueen tukipilari niillä hetkillä, kun sitä tarvittiin.

Merikosken pallollinen pelaaminen ei ollut ottelussa ehkä sillä tasolla, mitä kauden avauskohtaamisen perusteella olisi voinut odottaa. Sastamolo sai keskialueella ja "viivaan pudotuksista" paljon riistoja, joista käännettiin peli toiseen suuntaan.

Toisessa erässä Merikoski-puolustajat lähes tarjoilivat Sastamolo hyökkääjille vapaita maalipaikkoja, mutta heikosta viimeistelystä kertoo yksi tehty osuma erään, vaikka selkeitä maalipaikkoja siunaantui hyökkääjille lähemmäs puolenkymmentä. Jos lahjoitti Merikoski toisessa erässä maalipaikkoja Kings-hyökkääjille, niin on kyllä sanottava että tarjoilu pelasi myös toisessa päässä kenttää ja erä olikin melkoisen kontrolloimatonta pelaamista molemmilta joukkueilta. Kings menetti pallon kahteen otteeseen oman maalin edessä ja Merikoski rankaisi molemmista pallonmenetyksistä.

Päätöserään Sastamolo lähti kuromaan Merikosken 6-4 johtoasemaa kiinni ja onnistuikin siinä, kun joukkue pelasi selkeästi ottelun ehjimmän erän. Merikoskea ei päästetty enää juurikaan maalipaikoille ja kun sinipaidat rakensivat hyökkäyksensä pääasiassa pudotuksena viivaan - sai nämä laukaukset Sastamolo onnistuneesti peitettyä. Viidennnestä osumasta Kingseille vastasi Sakari Nikkinen, joka sai ottelussa useiden paikkojen jälkeen vihdoin ja viimein kuparisensa rikki ajassa 44.53. Laidasta puolittainen läpiajo päättyi napakkaan rannelaukaukseen takaylänurkkaan. Tasoitusosumasta vastasi Miika Kemilä. Päivän ottelussa tehtiin varsin erikoisia maaleja pallon leijailessa useita kertoja yläilmoista ylimaaliviivan, mutta Kemilän maali oli eittämättä päivän erikoisuus numero 1. Jussi Pirttikankaan viivalta lähettämä laukaus pomppasi päädystä liki kulmapisteelle, mutta niin vain Kemilä sai pallon roikotettu maaliin ohi hölmistyneen kassari-Knuutisen.

Tasoitusosuman jälkeen peli oli hyvin tasoihin kirineen Kingsin kontrollissa, mutta paria tolppalaukausta lähemmäs joukkue ei maalintekoa päässyt. Pelin vanhennettua jo liki 60 minuuttia (59.38) Markus Paakkari survoi maalin takaa pallon väkisin läpi Sastamolon miesmuurin ja vailla vartijaa ollut Juhani Granroth pääsi siirtämään pallon tyhjiin lähietäisyydeltä.

Kohtuullinen peliesitys Sastamololta, vaikka pisteen ottaminen sarjan kärkijoukkueelta oli hiuskarvan varassa. Kingsin parhaita olivat Tero Tikkala ja hurjasti töitä tehnyt Jari Poikela. Myös kakkoskenttä kokonaisuudessaan pelasi tasaisen ja vahvan pelin, vaikka toisessa erässä tuhlatut maalipaikat osuivat juuri tämän kentällisten hyökkääjien kohdalle.