Sastamololta nihkeä kauden avaus

Merikoski SBT-Sastamolo Kings 7-3 (0-0, 3-0, 4-3)

Sastamolo aloitti kautensa taas voimakkaasti uudistuneella ryhmällään, kun Oulussa vastaan asettui Merikoski SBT. Sastamolon nuori joukkue maksoi kauden avausottelussaan vielä oppirahoja ja otti sarjan kärkeen veikatulta Merikoskelta 7-3 nokkiin. Kingsin tämän päivän kahdessa pelaavassa viisikossa oli neljä viime kauden B-junioria ja tässä ottelussa Merikoski koulutti vieraita kentän jokaisella sektorilla. Kauden ensimmäisessä treenipelissä Sastamolo vei Merikoskea 5-2, mutta tähän kohtaamiseen Merikoski oli löytänyt työkalut tukahduttaa Sastamolon peli jo hyökkäyksiinlähdöistä.

Ottelu pienessä Urheilutalon kaukalossa oli varsin fyysinen ja laidat kävivät välillä ahtaaksi. Ottelun tuomaripari selvisi vaikeasta urakasta korkeintaan tyydyttävästi. Avauserässä Sastamolo oli vielä pelissä hyvin mukana.

Ensimmäiseen erään Sastamolo sai kuitenkin useita hyviä paikkoja, pääosion hyvän karvauspelin tuloksena, mutta Merikoski-puolustukselta riistettyjä palloja ei saatu toimitettua verkon perukoille. Tämän lisäksi maalinedusruuhkien jälkeisistä irtopalloista olisi pitänyt rankaista kovemmalla kädellä.  Merikoskella oli myös omat paikkansa. Paras paikka siunaantui Samuli Kirkkomäellä, joka pääsi puhtaaseen läpiajoon puolustuspään riiston kautta. Kirkkomäki saikin ujutettua pallon maalivahti Forsmanin längistä, mutta pallo lipui kymmenisen senttiä ohi maalin.

Avauserässä Sastamololla oli mahdollisuus lyödä alkunuotit ottelulle ja näyttää sille suuntaa, mutta Sastamolo ei käyttänyt omia hetkiään hyväksi ja tästä eteenpäin vieraat jäivät kenttäpelissä kakkoseksi.

Merikoski näyttää kaapin paikan

Toisessa erässä Sastamolon pelistä katosi ajatus, eikä hyökkäyksiä saatu päätettyä millään konstin laukaukseen. Sastamolo laukoi erässä vain neljä kertaa, eikä tuollaisilla laukaisumäärillä otteluja voiteta. Ei laukonut Merikoski montaa laukausta enempää, mutta niin vain häkki heilui kolme kertaa Seppo Forsmanin takana. 1-0 maalissa Merikoski sai riistettyä pallon keskialueella ja 2vs1 -hyökkäys päätyi maaliin tällä kertaa hyökkääjänä pelanneen Mikko Tuohimaan viimeistelemänä. Kaksi 2-0 ja 3-0 maalit olivat sitten maaleja, joissa Sastamoloa kuritettiin turhasta höntyilystä. Ensin huolimattomasti pelattu vastahyökkäys katkesi keskialueella ja kaveri kuittasi omalla vastaavallaan. 2vs1 -hyökkäyksen päätti maaliin vahvasti pelannut Kirkkomäki. Kolme nolla maalissa Sastamolon junnuosastoa koulutettiin omassa päässä, kun Juhani Granroth pääsi karkuun varttijaltaan ja nosti pallon verkkoon röyhkeän maalille nousun päätteksi.

Viimeiseen erään Sastamolo sai jonkinlaista kirivaihdetta päälle, mutta ei missään vaiheessa päässyt hätyyttelemään Merikosken johtoasemaa.

Ehjä esitys Merikoskelta, kun taas vierailijat eivät pystyneet tasapainoiseen peliin oikein missään vaiheessa. Toisessa erässä Sastamolo ei saanut jalkaa liikkeelle siinä määrin, että Merikoski päädystä olisi saatu pallonriistoja ja Merikoski pääsi hallitsemaan peliä. Myöskään avauspeliin vierailijat eivät löytäneet lääkettä ja keskialuetta ei päästy ylittämään hallitusti kovinkaan montaa kertaa.

Ensi viikolla Sastamolo pääsee kotiareenalleen ja toivon mukaan silloin tämän päivän ongelmakohtiin on löydetty tarvittavat lääkkeet.