Karvasta kalkkia jatkoajan päätteeksi

Videoklippejä ottelusta:    0-1 maali    2-2 tasoitus    kuumeneva Merikoski    Maalipaikkoja 3:sta erästä: 1 2
2-3 maali    jatkoaikaratkaisu

Oulun uusitulla Urheilutalolla Sastamolo sai sunnuntai-illan ratoksi vastaansa yhden kauden ennakkokaavailujen kärkijoukkueista Merikoski SBT:n. Ottelusta muodostui varsin fyysinen ja tasapäinen vääntö, joka olisi hyvinkin voinut päättyä toisin päin, mutta nyt ajassa 64.03 juhlijana oli Merikoski SBT.

Kauden parasta Sastamoloa avauserään

Sastamolo oli valmis peliin ensimmäisestä vaihdosta lähtien, sillä jo ensimmäisestä hyökkäyksestä Niko Kvist kolisutti vastustajan ylärimaa. Sastamolo sai vieritettyä hyvin kontroloituja hyökkäyksiä läpi erän  Merikosken parhaana palkitun Jarkko Knuutisen vartioimalle maalille. Maalipaikkoja hyville sektoreille Kingseille siunaantui erään sellainen määrä, että peli olisi kylmäpäisemmällä viimeistelyllä voinut olla avauserän jälkeen enemmänkin kuin 1-2. Ottelun avausmaalista vastasi Sastamolo juuri kotijoukkueen rangaistuksen päätyttyä. Maalista vastasi Jaakko Kvist, poikittaissyötön maaliin antoi Teemu Kvist.

Merikosken harvat tilanteet syntyivät vastahyökkäyksistä samoin kuin joukkueen avausmaalikin. Vierasjoukkueen paketti ajautui liian syvälle vastustajan hyökkäysalueelle ja koskimiehet pääsivät kontraamaan kahdella yhtä vastaan, eikä kotijoukkueen jatkoaikasankari Markus Paakkari erehtynyt. Maalin jälkeen Merikoski sai hetkellisesti pelistä kiinni, mutta erän loppua kohden mennessä Sastamolo sai taas otetta itselleen. Merikoskella oli koko ensimmäisen erän ajan suuria vaikeuksia avata peliä aktiivisesti karvanneiden Sastamolo hyökkääjien puristuksessa. Ajassa 18.41 Sastamolo teki ansaitut erätaukolukemat kahteen yhteen, maalintekijänä Tapio Ala-Rautalahti. Ala-Rautalahti on osoittautunut ensimmäisistä peleistä lähtien todella tärkeäksi lenkiksi Sastamolon hyökkäyspäähän. Laituri istuu vahvajalkaisena ja erinomaisesti karvaavana pelaajana hyvin Ville Männyn ja Kimmo Kankaan rinnalle.

Merikoski vahva hyökkäyskulmissa

Keskimmäinen kaksikymmenminuuttinen oli huomattavasti edellistä tasaisempi. Oululaiset saivat painetta ja maalipaikkoja Sastamolon maalille erinomaisesti toimivien hyökkäyspään kulmapelien kautta. Sastamolo oli vaikeuksissa varsinkin maalin takaa kiertojen kanssa, joita maalivahti Seppo Forsman sai tukun torjuakkin. Tasoitusosumassa 2-2 oli sen sijaan onnetarkin Merikosken tukena. Ohi maalista lauottu pallo kimposi päätylaudoituksesta maalin toiselle puolelle, josta se taas pomppi kuin ihmeen kaupalla suoraan maalin edessä kärkkyneelle Tuomas Isojärvelle, joka sijoitti pallon varmuudella maaliin.

Erä oli lievästi Merikosken, mutta oli vierailijoillakin omat paikkansa. Merikosken vetäytyessä varsin syvälle tukkimaan maalinedustaansa, sai Sastamolo luotua hyviä mylläköitä maalille puolustajien laukausten kautta. Nollille kuitenkin jäätiin tässä erässä ja tauolle poistuttiin 2-2 tilanteessa.

Sastamolon ylivoimasta viimeinen niitti hukassa

Varsin kuumana joukkueen sikariporrasta myöten käynyt Merikoski SBT otti ottelussa viisi kaksiminuuttista, mutta yhtään ylivoimaa Sastamolo ei saanut hyödynnettyä. Kolmannen erän ollessa taas hyvin Sastamolon hallinnassa ylivoimalla olisi ollut hyvä sauma lyödä viimeinen niitti Merikosken rimpuilulle. Ajassa 46.22 Sastamolon parhaana palkitulla Teemu Kvistillä oli mahdollisuus sovitella sankarin viittaa itselleen. Kvist heitti pakin paikalta reunan tuntumasta räkäpallon kohti maalia, jossa vastassa oli valtava pelaajasuma. Pallo löysi kuin löysikin sopivan kokoisen aukon pelaajamuurista ja painui vastustamattomasti maalin alanurkkaan. Minuutti edellisestä, kunnes taas iski Merikoski ja edessä oli trillerin alkusoitannat.

Sastamolon läpi ottelun jatkunut vahva, taisteleva peli-ilme olisi suonut saada arvoisensa päätöksen, mutta niin vain ottelun viime minuuteillekin suotu YV-hetki tuhrittiin. Merikosken neliö saatiin kyllä hyvin liikkeelle, mutta laukaukset kilpistyivät joka kerran vastustajan pelaajamassaan tai maalivahdin hyppysiin.

Markus "paha poika" Paakkari ratkaisijana

Sastamolo painoi hyvin päälle myös jatkoajalla Merikosken tyytyessä kärkkymään vastahyökkäyksiä. Ottelun ratkaisu tuli kuitenkin tylyimmällä mahdollisella tavalla. Kings oli läpi ottelun vaikeuksissa, kun Merikoski onnistui jauhamaan peliä pitempiä aikoja Kingsin päädyssä. Maalin takaa kierrosta syntyi myös ottelun ratkaisu. Salibandyfoorumeilla lähinnä ärsyttävän (hyvän) pelaajan maineen saanut Markus Paakkari pääsi kävelemään maalin kulmalle aivan liian heppoisesti ja takanurkka soi Merikosken juhlien merkiksi. Ottelun 3:ssa erässä Paakkari oli esillä lähinnä erinnäisten balettihyppyjen yhteydessä jäähynkalastamistarkoituksessa, mutta niin vain muuten oivasta pelimiehestä leivottiin ottelun jatkoaikasankari.

Kiihkeä matsi, jossa Sastamolo oli kenttäpelissä jopa parempi. Piste tai kaksikaan ei olisi ollut suuri vääryys. Kolmen pelin jälkeen positiivista on ollut nähdä, että 11 pelaajan poismuutto joukkueesta ei ole juuri näkynyt, vaan sarjan suosikkijoukkuettakin vastaan pystytään esittämään täysin tasapäisiä otteita. Toki pelaajamateriaalia vielä kauden edetessä koetellaan loukkaantumisten ja poissaolojen muodossa, mutta vielä toistaiseksi kahdella kentällä on jaksettu painaa sata lasissa. Puolustuspeli on myös selkeästi paranemaan päin, myös hyökkäyspäässä pystytään  luomaan tekopaikkoja.