Merikoski käsitteli Sastamoloa

Sastamolo palasi kuukauden pelitauon jälkeen sorvin ääreen salibandyn toisessa divarissa. Oulun Urheilutalolla vastassa ollut huippukuntoinen Merikoski SBT pelasi syksyn avausottelussa vahvaa peliä reilut kaksi erää, mutta niin vain Kings rynni ohi neljän maalin takaa-ajoasemasta. Nyt ei oululaiset antaneet vastustajalle vähäisintäkään siimaa, vaan latoivat palloja verkkoon tasaiseen tahtiin loppulukemien ollessa 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).

Tuskaista jauhamista vierailta

Ottelun avauserän mentiin kotijoukkueen kontrolloidessa palloa. Sastamololla oli joitain hyviä maalipaikkoja, parhaat sattuivat Ville Männyn johtamalle kakkoskentälle. Sinisissä tänään pelannut kotijoukkue teki ottelussa vain kolme pelitilannemaalia, loput syntyivät vapaalyönneistä. Sastamololla on lähialue vapaalyöntien puolustamisessa tämän pelin jälkeen tarkistamista, sillä kovin helpolla olisi moni noista neljästä maalista ollut estettävissä paremmin rakennetulla peittopelillä. Ensimmäinen osuma syntyikin vapaalyönnistä yksinkertaisen siirtokuvion päätteeksi. Viimeistelijänä tällä kertaa hyökkääjän virkaa hoidellut pikakiitäjä Mikko Tolkki. Merikoski vei erän 2-0, kun Sastamolon Teemu Kvist syötti 1. erän loppuhetkillä raakasti harhaan Janne Liuskin silmikon edessä, jonne paikalle kiisi Vesa Seppänen ja siirsi tilanteeksi 2-0. Jos tuli edellinen Merikosken maali ikävään paikkaan Sastamolon kannalta niin samaa voi sanoa 3-0 maalista, jonka Jussi Tilus viimeisteli aivan toisen erän alkuun. Toisen erän puolessa välissä Kingsille tarjottiin paikkaa tulla peliin mukaan ylivoiman kautta. Ensimmäisen ylivoiman Sastamolo hyödynsikin nopeasti Teemu Södön ollessa terävänä pomppivaan paluupalloon. Ajassa 29.41 Kings sai toisen mahdollisuuden YV-peliin, mutta etsikkoaika tuhrittiin täysin. Merikoski sai alivoimalla vapaalyönnin vaarattoman näköisen pienestä kulmasta Kingsin maalinedustalta ja niin vain oli ammottava reikä vierailijoiden muurin laidalla, josta pallo pujahti komeasti ylämummoon.

Sastamolo ei saanut omaa peliä pelin missään vaiheessa todella käymään. Omasta päädystä vierailijat eivät päässeet kotrolloidusti suoriin hyökkäyksiin, jotta maalipaikkoja olisi saatu sitä kautta. Kulmapyöritysten päätteeksi Sastamolo loi joitain maalipaikkoja puolustajien kautta Merikosken viisikon vetäytyessä oman maalin varjeluun. Merikosken maali kohti ammuttiinkin suuri määrä laukauksia. Laukaukset eivät menneet kuitenkaan tarpeeksi usein kohti maalia, vaan pallot jäivät hyvin peittäneisiin merikoskilaisiin.

Ei sijaa selittelyille

Päätöserässä huimaan lentoon sarjassa äityneet oululaiset eivät antaneet yllättää itseään, vaan veivät senkin 3-0 erälukemin. Näin Sastamolon kompastuskiveksi tähän asti muodostuneet vierasottelut saivat synkän jatkon. Tosiasiahan on se, että pelkillä kotivoitoilla ei missään palloilusarjassa taistella sarjaporrasta ylemmäksi noususta. Lohkon kahden parhaan pelatessa divarikarsinnoissa olisi Sastamolon onnistuttava ensi viikon OYUS pelistä lähtien liki täydellisesti lopuissa otteluissaan ja lisäksi toivottava muiden pelaavan sopivasti ristiin. Viikon päästä pelattavaan OYUS-Sastamolo otteluun ei kahta ennakkosuosikkia kannata hakea. OYUS:n viimeinen pistemenetys tuli yli kaksi kuukautta sitten Nibacokselle, tämän jälkeen joukkue on takonut kuusi voittoa putkeen. Sastamolon joukkueen sisällä on jo vähän aikaa totuteltu muutokseen, jonka jälkeen 10 vuotta joukkoa johtanutta Mister Sastamoloa Jiri Holpaista ei enää pelikentillä nähtäisi. Siitä, milloin se hetki tulee lopullisesti ei tiedä mies varmasti itsekkään, mutta tämä kausi ja varsinkin vuodenvaihteen jälkeinen aika on mennyt ja tulee menemään perheenlisäystä odotellessa. Kotiotteluissa mies saatetaan vielä nähdä kujeilemassa Juha Tammelalle namupassejaan.