Voittoputki sai jatkoa

Sastamololle oli odotettavissa vaikea päivätyö sunnuntaina, kun vastassa oli Merikoski SBT ja pelialustana ennalta vaikeaksi koettu Oulun Urheilutalo. Sastamolon voittoputkea, joka tätä peliä ennen oli kaksi peli pitkä ei Merikoski katkaissut. Kings pelasi kaikilta osin ehjän ja pomminvarman pelin. Kun Sastamolo teki tasaiseen tahtiin jokaisessa erässä kaksi maalia, oli päätöslukemat kotijoukkueelle murheelliset 1-6. Nyt jokainen pelin osa-alue toimii niin kuin pitääkin. Aktiivisen karvauspelin tuloksena Merikoskella oli kova työ avata hyökkäyksiään ja neljä ensimmäistä Sastamolon maalia syntyikin oululaisten keskialueen pallon menetyksistä.

Ensimmäinen erä oli kovavauhtista ja ehkä kovatasoisinta peliä, mitä Sastamolo on tälle kaudelle pelannut. Oululaisten keskuudessa on selkeästi laitettu merkille, mikä osa Sastamolon kenttäpelistä olisi hyvä saada kuriin jos voittoa meinaa hakea. Juha Tammela kimpussa saattoi välillä olla kolmekin sinipaitaa. Ykköskentän vartiointipelistä huolimatta trio Katermaa, J.Tammela, Holpainen pystyi pitämään painetta vastustajan maalia vaihdosta toiseen. Tuloksena neljä maalia. Sastamolon maalinteon aloitti kuitenkin Kuivaniemen lahja kemiläiselle salibandylle. Teemu Södö riisti keskialueella pallon hölmistyneeltä Merikoski-puolustajalta ja oli yksin läpi. Terävä rannelaukaus lähietäisyydeltä maalin yläkulmaan ohi liigakonkari Pasi Ojalan. Sastamolo sai vielä erän loppuun tärkeän maalin, kun hyvän ottelun pelannut Pentti Katermaa vei joukkueensa 2-0 johtoon. Erän viime hetkillä Merikosken nollilla piti kuitenkin oivaan torjuntavireen äitynyt maalivahti Janne Liuski, joka torjui matalan, poikittaissyötön päätteeksi tulleen laukauksen jalallaan. Erä oli Sastamolon, mutta Merikoski pääsi kuitenkin hätyyttelemään pariin otteeseen vaarallisesti Liuskin vartioimaa maalia. Toinen erä, eikä periksi annettu. Samaa pyyteetöntä työtä,  kasoittain voitettuja kaksinkampailuita ja nöyrää puolustuspeliä oli edelleen resepti, jolla Merikoskea riisuttiin aseista. Sastamolo sai erään lentävän lähdön. Merikoski teki erän alkuun pari virhettä, joista Sastamolo rankaisi. Ensimmäisestä vastasi Jiri Holpainen Juha Tammelan syötöstä ja toinen syntyi Merikosken ryssittyä pallo keskialueella vastustajalle. 2 vs. 1 hyökkäyksen päätteeksi Toni Tammela malttoi odottaa ja syötti Vesa Hytöselle, joka siirsi pallon tyhjään maalin. Tilanne 0-4. Oulaisten valmentaja katsoi tässä vaiheessa ajankohtaiseksi ottaa aikalisä. Aikalisä tehosikin siltä osin, että loppu erä pelattiin maalittomana.

Tehokkaalla peliajalla pelatessa 20 minuuttia on pitkä aika ja sitä se on pallopeleissä joukkueelle, joka on johtoasemassa. Viime kaudella Sastamolon vitsauksena oli selkeässä johtoaseman jälkeen pois valuneet pisteet, mutta tälle kaudelle joukkue on läksynsä oppinut. Kolmannen erän Sastamolon paketti pysyi hyvin kuosissa. Merikoski ei saanut kirivaihdetta käyntiin missään vaiheessa ja Sastamolon maalilla oli edelleen toimiva lukko. Janne Liuski oli selkeistä voittonumeroista huolimatta yksin päivän onnistujista. Sastamolo kasvatti johtoaan lukemiksi 5-0 Pentti Katermaan päivän toisella osumalla ja tämän jälkeen oli jo helpompi hengittää. Osuma syntyi aikaan 50.29. Maalivahti Liuskin kuparisen oululaiset rikkoi paria minuuttia myöhemmin, mutta tämän valmiimpaa joukkue ei aikaiseksi saanut. Erän loppuosan Merikoski ilmeisen turhautuneena omaan saamattomuuteensa otti kasan jäähyä ja punainen korttikin vilahti hyökkääjä Mikko Tolkille. Juha Tammela rankaisi Merikoskea vielä kertaalleen ja piti 14 peliä kestäneen maaliputkensa edelleen hengissä. Kauden paras ja ehjin suoritus Sastamololta. Viikonloppu kaikkinensa osoitti, että Kings on oppinut pelaamaan myös puhtaasti ja kovaa, vaikkakaan kaikki eivät pelityylin ystäviä ollutkaan Napapiirin seudulla. Maalineduspelaamisessa on nyt tarvittava nöyryys ja varmuus. Myös henkilökohtaisilla virheillä vastustajan lahjominen on viime peleissä kitketty pois. Toppapuseron napit kiinni ja tennarit lattian pinnassa kohti kevään vääntöjä.