Sastamolo murskasi LNM:n

LNM-Sastamolo Kings 3-16 (2-1, 0-7, 1-8)  [ottelukuvat facebookissa]

Sastamolo Kings lähti jatkamaan hyvää loppukauden virettään ja hakemaan kolmatta perättäistä voittoaan, kun matka kävi Liminkaan LNM:n vieraaksi. Ennakkoon ottelusta voitiin odottaa kahden tasaväkisen joukkueen kohtaamista. Kotijoukkue tarvitsi ottelusta kipeästi voittoa, sillä LNM:n loppuohjelma ei ennakkoon ollut helpoin mahdollinen ja tasapisteissäkin Sastamolo voitiin odottaa olevan vahvoilla Kemissä saadun 9-1 voiton jälkeen. Liminkalaiset aloittivat viikonloppunsa hyvin kaatamalla lauantaina hyvän loppukirinsä ansiosta UIFK:n lukemin 9-8. Jos nousi LNM lauantaina vielä 4-8 takaa-ajoasemasta ohi, niin sunnuntaina Sastamolo kaivoi toisessa erässä kotijoukkueelle sellaisen montun, josta Niittomies ei enää noussut ja loppulukemat peräti 16-3 Sastamololle.

Avauserän perusteella ei tulevia murskajaisia voinut ennustaa edes se hoteista hotein poppaukko. Erä oli kauttaaltaan tasainen ja sen perusteella ottelusta voitiin odottaa suht vähämaalista ja hyvätasoista kamppailua. Oliko sitten vierasjoukkueen valmennuksesta vastaava Jaakko Kvist eniten hajulla tulevasta, sen verta luja usko oli miehellä omiensa otteisiin ensimmäisellä erätauolla. Kun sama työmäärä ja laatu pallollisessa pelaamisessa saadaan pidettyä, niin kaverin kaksi enemmän tai vähemmän pomppumaalia saadaan kuitattua takuuvarmasti - oli miehen päällimäinen viesti.

Toisessa erässä alkoikin sitten ropista Limingan päädyssä, kun punapaitojen mehut alkoivat ilmeisesti edellispäivän UIFK-kamppailun jatkeena olla kulutetut. Sastamolo mellasti punapaitojen maalialueella ihmeellisen rauhassa ja palloa lyötiin maalin edestä nuottaan useita kertoja ilman estelyitä. Kun LNM:n peräpään lisäksi vuosi myös joukkueen maalivahtipeli, ei erälukemissa 0-7 ollut juuri selittelemistä. Tuollaiseen maalimäärään Sastamolo tarvitsi maalien luonnissaan osin tuuriakin maalintekoprosentin ollessa hyvää luokkaa, mutta silti on sanottava ettei avauserän jälkeen olisi uskonut, että vastassa oli samoista sarjasijoituksista taisteleva joukkue.

Vastustajan avauspelin Sastamolon pystyi tyrehdyttämään onnistuneesti kerta toisensa jälkeen viimeistään omalla puolustusalueella, kun hienosti avauksia katkoneet puolustajat veivät pallon sinisille. Toisessa erässä Sastamolo sai kauden maalintekijälistaan uuden nimen, kun puolustaja Mikko Lapinniemi intoutui maalinteko kahteenkin otteeseen. Lapinniemi (2+1) olikin ottelussa yksi Sastamolon parhaita pelaajia. Mies voitti likimain jokaisen kaksinkamppailun peittäen yhtä suurella varmuudella myös liminkalaisten laukaukset omalla puolustusalueella.

Päätöserään Sastamolo lähti jatkamaan siitä mihin toisessa erässä oli jäänyt. Edellispäivänä LNM oli osoittanut, että neljän maalin takaakin voi ohi tulla ja pelinkuvan muuttuessa kuusi maaliakaan ei ole mahdoton rasti salibandyssa. Vieraat eivät kuitenkaan antaneet siimaa isännille, vaan pelikuri pysyi niin puolustus- kuin karvauspelissä, samalla kun vastustajan päädyssä rakenneltiin maalikuvioita vapautunein ottein. Ylivoimapelin toimiessa ja maalitykki Tikkalan myllytettyä vastustajan maaliverkkoa ennätystahtiin, ei kolmannessa erässä jääty toista 20-minuuttista huonommaksi, kun erävoitto kirjattiin lukemin 1-8. Hyökkääjä Tero Tikkala teki ottelussa yhdeksän pistettä (6+3), joka on samalla seuran ennätys yksittäisessä ottelussa tehdyissä tehopisteissä. Tikkala meni hirmutehojensa myötä Sastamolon kaikkien aikojen pistepörssin ykköspaikalle, ohittaen Juha Tammelan yhdellä pisteellä. Mies on tehnyt nyt Sastamolon paidassa 112 ottelussa tehot 155+85=240.

Päätöserässä maalimerkinnän sai myös Janne Korvela, jolle maali oli ensimmäinen miesten Kakkosdivarissa. Ensimmäiset peliminuutit miesten otteluissa kirjautti Sastamolon B-junioripuolustaja Jere Salo.

Sastamolon kuuden viikonlopun peliputki sai nyt päätöksen ja otteluista saaliina mukavat neljä voittoa ja mikä positiivista kolme voitoista tuli vieraskentällä. Ensi viikonlopun joukkue huilaa ja seuraavaksi onkin edessä runkosarjan päätösottelut OLS II ja Kelyä vastaan, joista molemmista joukkue lähtee hakemaan täyttä pistepottia.