Laakso torjui jälleen tasurin Limingasta

LNM-Sastamolo Kings 5-5 ja. (0-1, 4-4, 1-0, 0-0)    [ottelukuvat]

Sastamolon kauden viimeistä edeltävä koitos käytiin Limingassa, jossa isäntänä toimi kovaa putoamiskamppailua käyvä Limingan Niittomiehet. Sastamolo lähti matkaan kolmella kentällisellä ja puolen kymmenen kenttäpelaajan poissaolon myötä pelaavaan kokoonpanoon oli noussut myös A-juniori-ikäinen Janne Korvela. Myös joukkueen ykkösmaalivahti Seppo Forsman oli poissa kokoonpanosta ja häkkiä vartioi vuodesta 1999 saakka edustusjoukkueessa pelannut Juha-Pekka Laakso. Laakso on tälläkin kaudella torjunut sarjan parhaan kassarin Forsmanin taustalla ja nyt tilille tuli kauden toinen ottelu. Viime kaudella Laakso torjui myös LNM-vierasottelun ollen joukkueensa paras pelaaja 5-5 tasapelissä.

Tänään historia toisti sikäli itseään, että pisteet jaettiin lukemin 5-5 ja Laakso nappasi jokaisessa erässä pari haamutorjuntaa ja palkittiin oikeutetusti pelin parhaana Sastamolo-pelaajana. Liminka näytti läpi ottelun omalla pelaamisellaan, sen että veitsi kurkulla pelaaminen saa joukkueesta selvästi parhaan terän irti ja varsinkin toisessa erässä joukkue vei selvästi peliä. Sastamolo viimeisteli onnekseen toisessa erässä kuitenkin sen verta tehokkaasti, että vähistä paikoista tehdyt neljä osumaa takasivat tasapelierän, ja kun joukkue niittasi erän loppuun vielä ylivoimamaalin, niin 5-4 asemista oli kohtuullisen hyvä lähteä päätöserään parantaamaan sekavan toisen erän pelaamista.

Päätöserä olikin joukkueelta ehkä pelin paras, joskin molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa viedä ottelu jo varsinaisella peliajalla. Laakso nollasi kuitenkin pari kotijoukkueen vaarallista ylivoimahyökkäystä, ja kun virkaveli Ville Juustila teki saman kaukalon toisessa päädyssä - mentiin jatkoajalle tilanteessa 5-5. Jatkoajan parhaat paikat siunaantuivat pirteän ottelun pelanneelle Kingsin Samuli Metsävainiolle, joka pääsi Juustilan kanssa pariinkiin otteeseen nokikkain, mutta Juustila pystyi torjumaan Metsävainion laukaukset lähietäisyydeltä. Ensin Metsävainio sai pallon lahjana Liminka-puolustukselta keskelle sektoria ja jälkimmäisen tilanteen ketju rakensi komeasti keskialueen vapaalyönnistä.

Kotijoukkue Limingan näkyvin pelaaja oli Henri Nikkinen, joka maalasi toisessa erässä päivän komeimman osuman. Ensin Nikkinen vei Sastamolossa 229 sarjaottelua pelannutta Teemu Kvistiä kuin naisten tansseissa konsanaan laittaen Sastis-puolustajalta niin sanotusti puikot, ja tämän jälkeinen nosto maalin takanurkkaan oli komeaa katseltavaa kotiyleisölle. Nopejalkainen hyökkääjä oli muutoinkin koko aika vaarallinen vastahyökkäyksissä ja pelivälinettä karvatessaan muistuttaen pelityyliltään ja ehkä ulkoiselta habitukseltaankin Limingan suurta miestä Erkki Latvalehtoa.

Sastamololta ei mikään kauden ehjin tai tasapainoisin ottelu, mutta tähän paikkaan piste kovaa jahtia sarjapaikastaan käyvältä Limingalta oli tyydyttävä suoritus. Liminka on petrannut pelaamistaan alkukaudesta ja kokonaisuudessaan viime kaudesta. Ovatko sitten uudet OLS-miehet tuoneet pelaamiseen pikkasen järkevyyttä vai mikä, mutta pelinkäännöissä oli havaittavissa rohkeaa keskustan käyttöä ja omaa aluetta puolustettiin paremmalla tarkkuudella mitä edelliskausilla on totuttu. Vastahyökkäyspeli oli joukkueella totutun vahvaa.

Sastamolo päättää kautensa 10.3. lauantaina kotiottelussa Ruukin Intoa vastaan. Tule kannustamaan kotijoukkue vielä yhteen kotivoittoon tällä kaudella!