Hyvä pelaaminen hyytyi taas kahden erän jälkeen

LNM-Sastamolo Kings 5-5 ja. (0-2, 2-2, 3-1, 0-0)

Sastamolo matkasi kolmen ottelun mittaisen kotiotteluputken jälkeen Liminkaan, jossa vastaan asettui LNM. Niittomiehet oli edellisellä kierroksilla hilanneet itsensä kuiville putoamiskurimuksen suhteen. Aamun UIFK-HaHe -ottelun tulos ties myös sitä, että HaHe jää taulukossa Sastamolon taakse ja näin ollen kemiläiset välttivät ainakin suoran putoamisen. Vieraiden tähtäimenä on kuitenkin suora sarjapaikan säilytys ja tämän vuoksi lisäpisteet olisivat plussaa tästä ottelusta, jotta ToPV ei pääsisi enää takaa yllättämään.

Sastamolo lähti otteluun huomattavin pelaajamenetyksin. Joukkueen kokoonpanosta puuttui Tero Tikkala ja Jari Poikela, jotka missasivat nyt ensimmäisen ottelunsa asepalveluksen vuoksi. Kun tämän lisäksi poissa oli vielä Mikko Mettovaara, niin joukkueen tehoista voidaan sanoa puuttuneen 39 osuman edestä maalintekoruutia. Kun joukkue oli tehnyt kaikkinensa 68 maalia, niin muiden oli otettava nyt vastuuta maalinteosta.

Sastamolo lähti otteluun tavoittelemaan kauden parasta peliä puolustusuuntaan ja vastaiskuasein liminkalaiset tiedettiin olevan kaadettavissa. Ottelu etenikin kaksi erää hienosti vieraiden pelisuunnitelman mukaan. Avauserä oli joukkueelta erittäin ehjää pelaamista, eikä kolmen parhaan maalintekijän puuttumisesta näkynyt merkkiäkään. Maalipaikkoja pystyttiin luomaan hyvin Kimmo Mankisen maalille ja kun maalareina toimivat sellaiset nimet kuin Elmo Hooli ja Teppo Nousiainen, voidaan maalintekovastuun siirtyneen onnistuneesti uusille harteille. Molemmille herroille maalit olivat kauden ensimmäiset, kuin myös kolmannesta osumasta vastanneelle Perttu Saarelalle.

Sastamolo on viimeisessä kahdessa ottelussa pystynyt viemään otteluita johtoasemassa aina päätöserään saakka, mutta molemmilla kerroilla päätöserä oli tappiollinen. Nytkin oma maali pysyi edellisen ottelun tapaan puhtoisena yli ottelun puolen välin, mutta sen jälkeen paketti hieman hajosi ja punapaidat käyttivät Sastamolon oman pään virheet hyväkseen maalaten viisi kertaa ottelun toisella puolikkaalla. Sastamolo pystyi pääpiirteissään hallitsemaan toisen erän pelitapahtumia. Ainoastaan erän puolen välin seuduille osuneet Limingan kaksi peräkkäistä maalia olivat vaiheet, jossa Kingsin peli vähäksi aikaa hajosi.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin Sastamolon 2-4 johdosta Perttu Saarelan napautettua makea yläkulmarannari Harri Korhosen namupassista ja Sakari Nikkisen maalattua 4. osuma. Kolmanteen erään vieraat lähtivät puolustamaan johtoaan ja kokeilemaan hyökkäyspäässä Mankisen torjuntavirettä, joka kahdessa aiemmassa erässä oli osoittautunut aavistuksen epävakaaksi pallojen pomppiessa hyppysistä helpoissakin vedoissa. Erä oli Sastamololta kauttaaltaan hermostunutta pelaamista ja varsinkin pelinrakentelusta puuttui kahden ensimmäisen erän kaltainen pallollisen ja pallottoman miehen liike ja tukipelaaminen. Kun vielä puolustajaparille T. Kvist-T. Nousiainen sattui karmeat pallolliset virheet mieheen, oli Liminka tullut tasoihin ajassa 53.21. Vajaa minuuttia myöhemmin Samuli Metsävainio näytti kuitenkin Sastamolon pelille uuden suunnan kanttaamalla pallon aivan piippuhyllyn nurkkaan ajassa 54.08. Liminka ei kuitenkaan kerran kiinni saatuaan hevillä luovuttanut, vaan joukkueen suurin tähti Tuomas Haapalainen toi punaiset tahoisin ajassa 56.37.

Ottelu meni jatkoajalle, eikä kumpikaan joukkue saanut lisäajalla enää merkittäviä aikaan Limingan loppuhetkille sinunaantuneesta ylivoimasta huolimatta.

Sastamolo pelasi ottelussa 40 minuuttia erinomaista peliä ja oli vahva nimenomaan joukkueena. Pallohallinta oli vierailla, karvauspeli toimi ja Limingan maalipaikat pysyivät vähissä. Joukkueen kokemattomampi ja yleensä pienemmässä roolissa oleva kaarti otti hienosti vastuuta hyökkäyspään pallollisesta pelaamisesta ja maalinteostakin. Päätöserässä oman pään pallolliset ratkaisut olivat kerta toisensa jälkeen vääriä ja näin pallonhallinta menetettiin. Kaksi henkilökohtaista virhettä olivat sitten isossa roolissa pelin tasoittumisen suhteen. Piste oli kuitenkin pelin ennakko-odotuksiin nähden kohtuullisen hyvä mukaantuominen Limingasta. Tasapelipisteen tultua plakkariin tarkoittaa se sarjataulukon kannalta sitä, että ToPV tarvitsee nyt 5 pistettä kolmesta jäljellä olevasta vierasottelustaan sarjan kärkijoukkueita vastaan, jos se mielii Kingsin ohi säilyjän paikalle. Sastamololla on seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen Rantsilassa, kun kahden viikon takainen vastustaja Ruukin Into kohdataan vieraissa.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Kyllähän tästä varsin kaksijakoiset fiilikset jäi: 0-4 vierasjohdon menettäminen toki harmittaa, mutta jokaista saavutettua pistettä on tässä sarjatilanteessa arvostettava. Lisäksi meiltä puuttui tänään paljon osaamista noiden kolmen kärkipelaajan poissaolojen myötä, joten piste maistuu siinäkin mielessä. Tyytyväinen täytyy myös olla siihen, että moni pelaaja pelasi tänään kauden parastaan ja näin pystyttiin hyvällä joukkuepelaamisella paikkamaan sitä taitovajetta, joka poissaoloista syntyi. Pelillisestihän ottelu ei hienouksia juurikaan tarjonnut, vaikkakin pari erää pystyimme hyvällä pallokontrollilla hallitsemaan peliä. Viimeisessä erässä sitten energia loppui, pää ei enää toiminut ja kaveri pääsi rankaisemaan heikoista tilannekohtaisista ratkaisuista.