Harmittava pistemenetys viime minuutilla

LNM-Sastamolo Kings 8-7 (4-2, 2-2, 2-3)

Sastamolo kohtasi kauden viidennessä kamppailussa Limingan Niittomiehet liminkalaisten kotipyhätössä. Edelliskaudella Sastamolo sai ryöstettyä Limingasta tärkeän sarjapisteen taistelevalla peli-ilmeellä. Tiukaksi ottelu venyi nytkin sen, ratketessa aivan kolmannen erän loppuhetkillä tällä kertaa epäonnisesti Sastamolon kannalta.

Sarjapisteet tai ainakin piste oli Sastamololle selkeästi kaupan ja vieläpä hyvällä tarjouksella, mutta vieraat eivät saaneet ottelussa puolustuspeliään samanlaiseen kontrolliin kuin viime kaudella, jolloin vastassa oli selkeästi vahvempi nippu liminkalaisia. Nyt hyökkäysaluelle ja avauspelaamiseen tarjoutui tilaa jopa yllättävän paljon ja tästä ehkä hieman jopa hämääntyneet kemiläiset hyökkäisivät avauserässä turhan suurella riskillä ja seuraavassa hetkessä omissa soi. LNM rokotti Sastamoloa avauserässä vastahyökkäyksistä kolme kertaa ja Sastamololla oli selkeästi tekemistä hyökkäyspelaamiseen etäisyyksissä ja sitä kautta puolustuspelinopeudessa. Ja vaikka hyökkäyspelissä saatiin tilanteita rakennettua, vei LNM avauserän 4-2.

Toiseen erään hyökkäyspelaamiseen saatiin kontrolli ja kun tilannekarvaus alkoi purra, niin maalipaikkoja saatiin riiston jälkeen jo hyville sektoreille. Erälukemat menivät 2-2 hyvään maalivireeseen päässeen Juuso Patrikaisen maalattua kaksi kertaa. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 6-4 kotijoukkueelle. Päätöserä oli kemiläisten, joskin vastahyökkäyksistä LNM sai omat paikkansa. Tero Riipisen lauottua joukkueensa jo 7-4 johtoon erän puolivälissä alkoi Sastamolokin osua paikoistaan. Vieraat saivat hienolla kirillä ottelun jo tasoihin, mutta nyt urhealle taistelulle ei saatu sen suomaa pistettä, vaan Liminka pääsi rokottamaan Kingsiä vielä kertaalleen ylivoimalla ja varsin onnekkaalla tavalla. Viivamiehen paikalta lauottu laukaus nousi korkeuksiin tippuen maalin edustalle, jossa Sastamolo-puolustajan purkuyritys potkaista pallo väljemmille vesille epäonnistui pahemman kerran ja pallo lipui maaliviivaan yli.

Erittäin epäonninen ratkaisu ottelulle ja harmi sinänsä, sillä Sastamolon pallollinen pelaaminen oli selkeästi vahvempaa kuin edellisessä otteluissa, mutta huolimaton hyökkäysalueen pelaaminen ja vastahyökkäysten puolustaminen teki sen, että maalivahti Seppo Forsmanilla oli vaikea päiväpuhde harvojen tilanteiden tullessa usein ylivoimahyökkäysten muodossa.

Positiivista tässä ja edellisessä otteluissa on ollut kakkosketjun ja varsinkin Jiri Holpaisen ja Juuso Patrikaisen piristyminen. Nyt nämä miehet pystyvät otteluissa ratkaisuihin, joita heiltä on odotetukin, eikä maalinteko ole yksistään ensimmäisen hyökkäysketjun varassa.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Harmittaa poikien puolesta. Piste oltaisiin ehdottomasti ansaittu, mutta nyt jäi luu käteen. Ensi erä oli meiltä heikko: hyökkäämisen rakenne oli niin repaleinen, että viisikon hajottua kaveri pääsi kontraamaan kolme vastaiskumaalia. Toiseen erään saatiin sitten viisikkoa kasaan ja peli pystyttiin painamaan Liminkalaisten päätyyn. Erä 2-2 ja tiedettiin tasantarkkaan että takaa vielä pystytään tulemaan. Päätöserässä hieno kiri kolmen maalin takaa tasoihin, mutta jälleen kerran onnetar käänsi leveän ahterin meille päin ja peli ratkesi todelliseen onnenkantamoiseen.

- Meiltä kuitenkin suh`koht ehjä peli tuota ensi erän hurlumheitä lukuunottamatta. Peruspelaaminen on aikalailla kasassa. Näin kun jatketaan niin pisteitä alkaa varmaan tulemaan. Usko on kova ja tää Sastis tulee vielä, joten don`t worry.