Sastamolo ei pystynyt yllätykseen

LNM-Sastamolo Kings 5-2 (0-1, 2-1, 3-1)

Sastamolo Kingsin vuosi 2008 alkoi vierasottelulla sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Limingan Niittomiehiä vastaan. Syksyllä joukkueet pelasivat Kemissä varsin tasaisen pelin, mutta Sastamolo ei silloin pystynyt ottamaan LNM:ltä pisteitä, vaan ne matkasivat vieraiden mukana Liminkaan lukemin 7-3. Tälläkin kertaa Sastamolo laittoi hurjalla materiaaliylivoimalla pelanneen Limingan ahtaalle, mutta LNM otti pisteet ansaitusti lukemin 5-2.

Avauserä meni Sastamololle 0-1, vaikkakin kotijoukkueella oli selkeitä maalipaikkoja puoleenkymmeneen osumaan. Liminka pääsi laukaisusektoreille turhan helposti Sastamolo puolustuksen kynsistä ja Seppo Forsman sai esittää maalillaan useita paraatitorjuntoja ja ensimmäisten laukausten jälkeen mies oli myös paluupallojen tiellä kerta toisensa jälkeen. Sastamolon oman pään puolustuspelin ollessa vielä juhlapäivien tunnelmissa hyökkäyksiä saatiin avattua kuitenkin kohtuullisen hallitusti. Avauspelissä ei tyylipisteitä lähdettyä hakemaan, vaan puolustajien taustanousut ja ylöspäin lähetetyt pitkät pallot tiedettiin toimivan Limingan melko seisovaa karvausta vastaan ja toisaalta lyhytsyöttöpelin riskit tiedostettiin taitavaa vastahyökkäysjoukkuetta vastaan.

Mutta niin kuin sanottu, avauserä oli maalipaikkojen valossa selkeästi kotijoukkueen, vaikka pääsi Sastamolokin hätyyttelemään Marko Määtän vartioimaan maalia muutamaan otteeseen. Erän lopulla Sastamolo kuittasi eräjohdon itselleen, kun Jaakko Kvistin lättysyöttö löysi Ville Männyn takatolpalta. Maali oli ylivoimamaali.

Toinen ja kolmas erä oli vierailta jo huomattavasti avauserää ehjempää peliä nimenomaan puolustussuuntaan, mutta kentän toisessa päässä Limingan maalia ei päästy hätyyttelemään aivan A-luokan maalipaikoilta. Toisessa erässä Sastamolon parhaat paikat osuivat Ville Männylle ja Jaakko Kvistille, mutta poikkisyöttöön lauotut laukaukset eivät päätyneet tolppaa lähemmäksi täysosumaa. LNM ratkaisi ottelun toisen ja kolmannen erän alkurymistelyillä. Molemmissa erissä joukkue niittasi Sastamolon verkkoon kaksi maalia ensimmäisen kolmen minuutin sisään.

Kohtuullinen taisto vierasjoukkueelta, mutta juonikkuus hyökkäyspäässä ei vaan riittänyt taitavaa liminkalaisnippua vastaan ja näin ollen LNM ei antanut yllättää altavastaajana otteluun lähtenyttä Kingsiä.