Jatkoaikatappio kauden päätteeksi

KoskRi-Sastamolo Kings 7-6 ja. (3-4, 1-1, 2-1, 1-0)

Sastamolon kausi päättyi tappiollisesti, kun Koskelankylän Riento vei Oulun Urheilutalolla pisteet jatkoajan jälkeen lukemin 7-6. Kolmosen karsintoja vastaan taistellut Koskri tarvitsi ottelusta voiton, jotta mahdollisuudet suoraan sarjapaikkaan pysyvät elossa ja näin Sastamolo saikin kauden päätökseen vielä hyvätasoisen ja vauhdikkaan 60-minuuttisen.

Avauserän ensimmäisen puolikkaan Sastamolo nukkui kuin ruususen unta. Keltapaitojen suoraviivaiseen avaupelaamiseen toimittaa palloa jo ennen puolta kenttää maalinsuulle - ei oltu millään lailla valmiina ja vastustaja iskikin kaukovedoista tai niistä seuranneista maalinedushässäköistä kolme häkkiä heti alkuun. Tämän jälkeen Sastamolo sai palloon paremmin kontrollia ja hyökkäykset aukesivat suht vaivattoman oloisesti.

Kimmo Kangas avasi vieraiden pellit lyömällä pomppupallon maalin edestä verkkoon. 3-2 kavennuksesta vastasi Jaakko Kvist velipoika Teemun passatessa nopea vapaalyönti suoraan syötöstä lauottovaksi. Peli olikin sitten jo neljässä minuutissa tasoissa 3-3 kun Jari Poikela mälläsi omalta tontiltaan neliön keskustasta pallon ylivoimalla reppuun. Sastamolon tuuletellessa maalia Koskri-kapteeni Janne Karjala katsoi kärsineensä tilanteessa vääryyttää ja toi sen esiin varsin näyttävin elkein tuomareiden suuntaan. Poikelan laukoessa palloa, Karjan ryntäsi likimain sikiöasennossa maita pitkin peittämään laukausta saaden pienen kolhun Poikelan lavasta otsalohkoonsa. Ei syytä jatkotoimenpiteisiin, totesi tuomaripari pikaisen palaverin päätteeksi.

Ajassa 14.15 nähtiin erikoinen rangaistuslaukaustuomio, kun Sastamolo pelaajan laukoma pallo osui tahattoman näköisesti puolihuolimattomasti mailaansa pidelleeseen Koskri-pelaajan ja tuomari katsoi, että tällä estettiin mahdollinen maalin syntyminen ja Tero Tikkala napautti seuranneen rangaistuslaukauksen etukulmasta sisään.

Toiseen erään Sastamolo sai parannettua peittopeliänsä, eikä kaukolaukauksista enää ollut sellaista vaaraa kuin avauserässä. Myös maalivahti Janne Niemelä näytti saaneen maalinsuullaan taas torjuntavireestä paremmin kiinni. Sastamolo avasi peliä erässä hyvin, mutta suorista hyökkäyksistä ja pelinkäännöistä syntyneitä ylivoimahyökkäyksiä ei pystytty hyödyntämään riittävän tehokkaasti. Ylivoimapeli näytti olevan tänään kuitenkin hyvissä kuoseissa. Jaakko Kvist kanttasi maskin takaa Sastamolon ainokaisen. Toisen erän jälkeiset lukemat 4-5 Sastamololle.

Kauden viimeiseen erään lähdettäessä painotettiin vielä peittopelin merkittävyyttä ja omaa maalineduspelaamista. Koskrilla ei ottelussa suoraviivaisen maalilletoimittamisen lisäksi juuri muita eväitä ollut. Tokihan joukkue alkoi nostaa karvausta paikoin jo toisessa erässä ja päätöserässä Sastamolo luopui aavistuksen helposti pallosta Koskrin prässin alla. Vaikka pallokontrolli kääntyi erässä lievästi kotijoukkueelle sai Sastamolo erässä tukun ylivoimahyökkäyksiä. Nyt ratkaisutehokkuus paikoissa olisi pitänyt vain olla säälimättömämpää ylimääräisten siirtelyiden sijaan. Sastamolo meni erässä 4-6 kohtoon Samuli Metsävainion liruttaessa pallon keskisektorilta maalivahti Lotvosen längistä sisään. Vaikka oululaiset saivat pitää erässä palloa, niin Sastamolo pelasi pallottomana varsin ehjää kolmatta erää, mutta pieni syöttövirhe omissa toi kotijoukkueen taas peliin mukaan. Ajassa 54.51 sinipaitojen alakerran kierrättäessä palloa maalin takaa toiselle puolelle jäi pallo pomppimaankin oman maalin sivurautaan ja äkkiä peliväline olikin Joni-Arttu Siepillä lahjana maalin edessä ja NSB-kasvatti iski tilanteeksi 5-6.

Sastamolo oli pelannut tähän saakka jäähyttömän ottelun, mutta ajassa 59.07 Jaakko Kvist komennettiin pikkukakkoselle "jatkuvasta väärästä pelitavasta". Kuin salama kirkkaalta taivaalta tuli tämä jäähykomennus, kun tuomaripari Jussila-Linden ei ollut kertaakaan varoittanut Sastamoloa toistuvista rikkeistä ottelussa. Koskri kiitti ja kumarsi tästä tarjoilusta varsin nopeaan tahtiin. Lotvonen pois häkkinsä suulta ja kolmannessa erässä lähes epätoivon vimmassa kanttiaan viljelleeltä Janne Karjalalta upea passi reunan vierestä takatolpalle, eikä Mikko Tapaninaho tyhjästä maalista erehtynyt. Komea tasoitusosuma kuudella neljää vastaan pelanneelta Koskrilta ja peli jatkoajalle.

Jatkoaikaratkaisu syntyi ajassa 63.44 ratkaisijan roolissa ottelussa toimineen Karjalan lavasta, joka pääsi sijoittamaan pallon tyhjään rysään Lauri Putaalan syötöstä. Voitolla Koskrin sarjassa säilyminen oli vielä hyvissä kantimissa, mutta tämän päivän Papaksen voitto LNM:stä vesitti haaveet suorasta sarjapaikasta ja Koskri jatkaa kuin jatkaakin matkaansa Kolmosen karsintoihin.

Niin kuin sanottu, hyvävauhtinen ottelu vielä kauden viimeisenä rutistuksena Sastamololle. Tokihan tappio aina harmittaa, mutta niin tässä ottelussa kuin useassa muussakin kauden päätöskamppailussa joukkue sai ajettua sisään useita uusia pelimiehiä runsaiden poissaolojen myötä, joita osui varsinkin hyökkääjäosastolle.