Sastamololle tappio karulla tavalla

KeLy-Sastamolo Kings 7-6 ja. (0-0, 4-4, 2-2, 1-0)   [ottelukuvat]

Sastamolo on ottanut tällä kaudella pari komeaa kirivoittoa ja ollut otteluissa Papasta ja LNM:ä vastaan viime hetkillä lyömätön. Tällä kertaa kävi toisin, kun Haukiputaan Jatulissa kotijoukkue Kely jatkoi voittojen sarjaa jo neljään, kun Sastamolo kaatui jatkojalla lukemin 7-6.

Sastamolo sai otteluun jalkeille likimain parhaan mahdollisen kokoonpanon ja nyt voi sanoa, että ratkaisijoita alkaa löytyä jokaiseen kentälliseen. Tero Tikkala teki ottelussa comebackin komealla tavalla. Kahdeksan kuukauden tauko tosipeleistä ja kaksi saliharjoitusta alla ja tuloksena tehot 2+3. Tikkalan otteet lupailevat hyvää, kunhan mies saa taas fysiikassa muita kiinni. Aloituskokoonpanon miehistä poissa oli ainoastaan sentteri Perttu Saarela.

Kuudella tehdyllä maalilla hyvin puolustava Sastamolo normaalisti voittaa pelejä, mutta tällä kertaa kaveri päästettiin iskemään omien virheiden seurauksena, etunenässä keskialueen virheistä. Kun Seppo Forsmankin oli maalillaan tällä kertaa tavallisen kuolevaisen tasolla, niin kaikkinensa Kely päästettiin iskemään maalinsa turhan helposti.

Avauserä oli Sastamololta hyvä ja vieraat hienokseltaan veikin erää. Maalipaikkoja olisi ollut muutama, joista iskeä mutta tarkka pelaaminen molemmilta joukkueilta johti 0-0 erätaukolukemiin. Toisessa erässä Sastamolon paketti levisi ihmeellisellä tavalla ja erä olikin melkoisen epätasapainoista suorittamista Kingseiltä. Karvauksessa etäisyydet venyivät hyökkääjien ja puolustajien välillä, tilanteista juostiin yli liukkaalla parketilla ja Kely tuli solkenaan suorilla hyökkäyksillä kohti Kings maalia. Sastamolon kaksi suht onnekasta YV-maalia ja Tero Tikkalan ja Jaakko Kvistin maalit 5-5 pelissä pitivät Kingsin kuitenkin pelissä mukana, vaikka erää veikin kotijoukkue Kely.

Päätöserään Sastamolo lähti laskemaan karvauslinjansa takaisin sille tasolle, mitä se oli ollut avauserässä ja omassa päässä homma alkoikin toimia paremmin. Kelyllä oli kuitenkin päätöserässä pallollinen hallinta, joskaan aivan huippuvaarallisille tonteille Kelyä ei päästetty. Erän maalinteon aloitti Tero Tikkala, joka ohjasi Teemu Kvistin pitkän avauksen maalivahti Kamulan silmikon edestä maaliin. Erän puolivälissä Kely tasoitti Mikko Räisäsen toimesta. Ottelu näytti etenevän jatkoajalla, mutta sitten tuli Kely ja rokotti Sastamolon keskialueen harhasyötöstä. Juha-Antti Kurttila iski kolmannen osumansa ottelussa kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Sastamolo ei kuitenkaan luovuttanut. Tero Tikkala passasi 42 sekuntia ennen summeria Jari Poikelalle keskustaan ja peli tasoihin kuudella viittä vastaan.

Seuraava vaihto käänsi kuitenkin pelin suunnan vielä kertaalleen. Pallo pomppi Sastamolon puolustusalueella Mikko Lapiniemen lavassa, Lapinniemeä tultiin tilanteessa kohtuullisen reippaanlaisesti selkään ja pallonriistosta peliväline keskustaan vapaaseen maalipaikkaan, ja Pekka Lindgren oli pakotettu rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ensimmäisessä tilanteessa tuomariparilta melko rohkea ja ratkaisevakin viheltämättä jättäminen. Sastamolo kesti AV:n vielä varsinaisella peliajalla, mutta kun jatkoaika oli vanhentunut 48 sekuntia niin Juho Krankka kanttasi pallon viivasta maaliin.

Tiukka taisto, josta Sastamololle tappio katkeralla tavalla. Hienon nousun päätteeksi jatkoaikatappio syö joukkuetta takuulla. Vieraiden pitää petrata kuitenkin vastaisuudessa omaa avauspelaamista, jossa nyt nähtiin useita helpon näköisiä pallonmenetyksiä niin puolustajilta, kuin sitten hyökkääjiltä keskialueella.  Toisaalta positiivista oli, että epätasaisella esityksellä sarjajohtaja Kelyä pystyttiin kiusaamaan näinkin tasavertaisesti. Toivoa sopii, että joukkue pääsee harjoittelemaan koko roosterilla ja tällöin kuviot alkavat tuottamaan takuulla tulosta. Tulosta lähdetään tekemään viikon päästä sunnuntaina, kun vastaan astelee kotoisessa Tervahallissa Merikoski SBT.