KeLy katkaisi Kingsin 3 ottelun voittoputken

KeLy-Sastamolo Kings 6-4 (3-0, 1-3, 2-1)

Sastamolon kolmen ottelun voittoputki katkesi Kellon Lyönnin vieraana, kun hienon startin ottelulle saanut Kely kampesi pisteet Haukiputaalle Kingsin erinomaisesta loppukiristä huolimatta.

Ottelun ensimmäinen erä oli Sastamololta kauden huonoin yksittäinen erä. Peli ei toiminut oikein millään osa-alueella. Pahiten Kingsin pelaamisessa suli karvauspeli, jonka toisaalta sulatti Kelyn erinomaisesti toiminut "volttilähtö" laidasta -avauskuvio. Vieraat eivät päässeet mustapaitojen avauksiin missään vaiheessa erää kiinni ja näin ollen pelistä mureni myös kääntöpaikkamahdollisuudet, ja samasta syystä omalla alueella jouduttiin käymään pitkiä puolustusmyllyjä. Erä ansaitusti kotijoukkueelle 3-0.

Toinen ja kolmas erä olivat pelillisesti vieraiden. Karvauslinjaa laskettiin hitusen alemmaksi, eikä kotijoukkue pystynyt enää käyttämään hyväksi Kings-puolustajien ja hyökkääjien väliin jäänyttä tilaa. Sastamolo tuli erässä maalin päähän kotijoukkueesta, kun jälleen erinomaisessa vireessä ollut ykkösketju ja Tero Tikkala napsautti kaksi osumaa. Yks maaleista syntyi ylivoimalla Jari Poikela lavasta. Kelyn kahden viimeisen erän maalit syntyivät pääosin Sastamolon suosiollisella avustuksella valkopaitojen petratessa muutoin puolustuspeliään avauserästä roimasti. Tero Leivo napsautti joukkueelle 4-2 osuman Sastamolo-pelaajan hukattua pallo pahassa paikassa maalin edessä ja Leivo tälläsi pallon seitsemästä metristä maaliin.

Päätöserässä Sastamolo jatkoi nousevaa trendiä pelaamisessaan ja Jari Poikela toikin joukkueensa ajassa 50.29. tasoihin ja Kelyn karkumatka oli ajettu kiinni. Tasalukemissa ei menty kuin muutama minuutti, kun Kely sai jo toisen peräkkäisen lahjan Kingsin puolustusalueella. Tällä kertaa Juha-Antti Kurttila sai mailan Sastamolon pelinavauksen väliin ja pallo oli saman tien Juha Uusitalolla, joka laukoi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Huolimaton pelinavaus koitui tällä kertaa Kingsin turmioksi, sillä Uusitalon maali jäi ottelun voittomaaliksi. Sastamolo painoi lopun seitsemän minuuttia kuin yhtä maalia ja paikkoja tasoitukseen oli. Pekka Anttila pääsi kertaalleen nokitusten komean ottelun pelanneen Jesse Kamulan kanssa, mutta Kamula pystyi Anttilan yrityksen torjumaan. Myös Samuli Metsävainion rystyruoska puhui vihaista kieltä, mutta tuloksena vain ylärima. Lähimpänä maalintekoa oli kuitenkin Tero Tikkala, jolla oli mahdollisuus kuitata hattutemppu ottelussa, mutta puttaus takatolpalta Jaakko Kvistin komeaan poikkisyöttöön päätyi Tikkalan epäonneksi etutolppaan ja Kamula ja Kely säästyivät varman näköiseltä tasoitukselta.

Kamula nousi varsinkin päätöserän torjunnoillaan joukkueensa sankariksi. Muutoin joukkueet pelasivat hyvinkin samankaltaisen ottelun, mitä aiemminkin on näiden joukkueiden kohdatessa nähty. Maaleilla ja maalipaikoilla ei herkuteltu, kun molemmat joukkueet osaavat puolustamisen jalon taidon, mutta totuuden nimissä on sanottava että ainakin jatkoajan Sastamolo olisi maalipaikkojen valossa ansainnut. Nyt joulutauolle mennään kuitenkin asetelmissa, jossa Sastamolo on iskuetäisyydeltä kärkinelikosta. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että ratkaisut jatkopaikkojen suhteen venyy takuulla aina viime kierroksilla saakka, joten mitään ei ole vielä tässä sarjassa ratkaistu.