Pisteestä pisteeseen

Nyt jo kolmen ottelun mittainen tasapeliputki sai jatkoa aina Sastamololle niin vaikeassa Jatulin monitoimihallissa, jossa isäntäjoukkueena toimi Kellon Lyönti. Pelitapahtumiin nähden tasapeli oli oikeutettu tulos rikkonaisessa ja ajoittain sekavassakin ottelussa, joka ei tasoltaan kovin huimaksi noussut. Sastamololle pisteen pelasti toisen erän tehokas ylivoimapeli. Juuri muuta positiivista ei vierasjoukkueen pelistä voinut löytää.

Kauhukuvien avauserä

Ottelun ensimmäisen erän vei sarjanousija Kely 2-0. Sastamolo pelasi ehkä kauden heikoimman yksittäisen erän tähän rakoon ja tapahtumat kentällä olivat sen mukaisia. Sastamolon pelaaminen muistutti senioreiden sunnuntailenkkeilyä ja asiat kentällä tapahtuivat kuin kiskoilla kulkien. Kulmajuoksuissa jäätiin joka kerran kakkoseksi, hyökkäykset ajautuivat kulmiin, eikä pallolliselle löytynyt apuja ja kun tähän vielä lisätään laiska laukauksien peittopeli, niin numeroissa 2-0 ei ollut yhtään liikaa.

Molemmat maalit syntyivät parhaalta laukaisusektorilta Kelyn hyökkäysalueen keskustasta, eikä Sastamolon puolustus ollut millään lailla valmiina peittämään laukauksia.

Herättelyä ja ylivoimaa

Ensimmäisellä erätauolla vierasjoukkueen pukukopissa sävelet oli selvät; valmennusjohdon suusta tuli isoilla kirjaimilla viesti, että tällä liikkeellä pisteistä ei taistella, vaan jalan on alettava liikkumaan.

Ja liike paranikin avauserästä huomattavasti. Kun vielä Kelyn jatkuvia selkääntuuppimisia tuomarikaksikko alkoi katsomaan tarkemmalla silmällä, tiesi tämä Sastamololle runsaasti ylivoimaa toiseen erään. Sastamolo teki tänään kaikki maalinsa toisessa erässä ja ylivoimalla. Ensimmäinen syntyi ajassa 31.17 Jaakko Kvistin tekemänä 5-3 ylivoimalla. Kotijoukkueen erinomaisesti pelannut maalivahti Jesse Kamula pystyi pitämään joukkuettaan pystyssä ylivoiman alkuhetket, mutta Niko Kvistin poikkisyötön löytäessä Jaakko Kvistin takatolpalta, oli Kamulakin voimaton.

2-2 tasoituksesta vastasi Jaakko Korhonen, jonka one-timer laukaus löysi tiensä Kamulan maalin vasempaan alakulmaan ajassa 55.48 ja Sastamolo oli toipunut avauserän kauhufilmistä.

Kun vielä erän loppuun kapteeni Mänty näytti kiertovedosta malliesimerkkiä viemällä joukkueen 2-3 johtoon, oli Sastamolo parantunut peliään avauserästä huomattavasti.

Tuskainen kolmas erä

Päätöserään Sastamolo ei löytänyt lääkkeitä murtaa Kelyn puolustusta, vaan kellolaiset pelasivat oman maalin edustansa tarkasti tukkoon. Myös kulmista kemiläisillä oli suuri työ päästä pallon kanssa pois ja tähän olisi tultava muutos tulevia pelejä ajatellen. Kaikkinensa erä oli tasainen, mutta ainoasta maalista vastasi Kely raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön iloksi.

Kely pääsi pelaamaan tänään kolme kertaa ylivoimalla, eikä Sastamololla ollut toisen erän AV-hetkissä oikeastaan mitään hätää, vaikka välillä pelattiin kolmella viittäkin vastaan. Kellolaisten ylivoima oli silloin mielikuvituksetonta ja vedot hätäisiä, mutta kolmannessa erässä Sastamolo tuhri itse muuten hyvin sujuneen alivoimapelaamisen. Niko Kvist ei saanut laidasta pompannutta palloa väljemmille vesille, vaan Janne Krankka pääsi riistämään pelivälineen ja pienen kierron päätteeksi laukoi neliön keskustasta tasoituksen 3-3.

Kolmannen erän jälkipuolisko ja varsinkin ihan viimeiset hetket olivat Sastamolon hallintaa, mutta laatupaikoille ei päästy niin usein kuin olisi pitänyt. Molempien joukkueiden maalivahdit Kamula ja Forsman olivat tänään joukkueidensa parhaita torjuen kolmannessa erässä useita hyviä maalipaikkoja.

Jatkoajan Sastamolo pelasi taas rohkeasti täyttä pistepottia hakien ja halliten ottelun viimeistä vitosta, mutta kotiinviemisinä jäi ainoastaan tasapelipiste.

Käsijarru päällä mennään, siitä ei pääse mihinkään. Viime kaudella Sastamolo otti viisi jatkoaikavoittoa ja silloin ratkaisijoina oli neljä kertaa nyt OLS:n liigamiehistössä pelaavat Tammela&Ala-Rautalahti. Uusia tammeloita ei kasva välttämättä joka kausi, mutta suunnannäyttäjää joukkue tarvitsisi kipeästi. Myös avausvoitto tekisi varmasti terää nuoren joukkueen itseluottamukselle. Toisaalta joukkueen edesottamuksia arvioitaessa täytyy muistaa, että alkukausi on ollut pääasiassa vierasotteluita ja niissähän Sastamololla on ollut pitkin Kakkosdivarihistoriaa enemmän tai vähemmän vaikeaa. Viime kaudella vieraissa oli silloinkin tuskaista, mutta jatkoajat kääntyivät usein positiivisissa merkeissä kemiläisille.