Sastamolo ei parhaimmillaan

Videopätkiä ottelusta: Sastamolon 3. maali yv:llä.    5. maali myös yv:llä.

Sastamololla oli ohjelmassa jatkosarjan ja ehkä koko kauden päättävä vierasreissu Etelä-Suomeen, jossa vastassa oli Indians Espoosta ja PSS Porvoosta. Reissuun lähdettiin jo perjantaina ja yöpyminen oli Jyväskylässä, josta matka jatkui lauantaina kohti Espoota.

Kohmeloisesti liikkeelle

Huolellisesta valmistautumisesta huolimatta jokin ei mennyt niin kuin piti, sillä lauantaisessa ottelussa Indiansia vastaan joukkue saanut missään vaiheessa ottelua kinttuja liikkeelle totutulla tavalla ja parketti aiheutti tutunlaisia vaikeuksia.

Avauserä oli Indiansin. Sastamolo oli pitkään erässä vielä johtoasemassa, mutta parhaat maalipaikat siunaantui kotijoukkueelle, joka saikin pelin 1-1 tasoihin erän viime sekunneille. Maalilla Seppo Forsman pelasi kuumesairaana erinomaisen ottelun.

Näennäistä hallintaa ja viimeinen puristus

Toisen erän alkua vei Kings ja näyttikin, että joukkue saisi jalat auki ja pelin kulkemaan. Toisin kävi. Vieraat rokottivat vastahyökkäksistä ja Sastamolon virheistä hyvällä prosentilla ja näin toinen erä kotijoukkueella murskaavasti 5-1.

Päätöserässä Sastamolo sai runkosarjasta runkosarjasta tutun kirivaihteen päälle, mutta maalia lähemmäs ei loistavasti toimineesta ylivoimapelistä huolimatta päästy. Indiansin 7-5 osuma tuli henkisesti pahaan saumaan, mutta tämänkin jälkeen Sastamololla oli mahdollisuutensa tulla vielä peliin mukaan.

Harmittava tappio ja harmittava pelillillinen epäonnistuminen ratkaisevaan paikkaan. Viime kauden divarijoukkue oli täysin voitettavissa oleva nippu. Puolustajien pallovarmuus ja taito oli toki eteläsuomalaisten joukkueiden tapaan hyvällä tasolla, mutta muuten joukkue oli kuin mikä tahansa Pohjoislohkon kolmesta-neljästä kärkijoukkueesta. Vahinko vain, ettei Sastamolo pystynyt näyttämään lähimainkaan parastaan espoolaisille ja pisteet menetettiin valjulla esityksellä.