Jatulin taika säilyi

Ennen tätä ottelua Sastamolon edellinen tappio varsinaisella peliajalla oli liki vuoden takaa, kun 13.02.2005 joukkue hävisi vieraissa Nurmon Jymylle. Tuo putki sai kuitenkin päätöksen paikassa, jossa Kingsillä on ollut kautta aikain vaikeuksia. Hillerit ja Sastamolo ovat kamppailleet nyt kolmena vuotena samoista pisteistä ja tulos Hillereiden kotikentällä Jatulissa on ollut joka kerran sama; kolme ottelua ja kolme maalin voittoa Hillereille. Tulos heikkotasoisen ottelun jälkeen 6-5 kotijoukkueelle.

Kingsin pakka tuuliajoilla

Avauserä ei kerennyt vanheta kuin 34 sekuntia, kun Sastamolon huonosti sujuneesta puolustuspelaamisesta saatiin ensimmäiset merkit. Pallo lahjoitettiin kuin ilmaiseksi keskialueella ja Hillerit ei tätä vierasjoukkueen alkusekoilua jättänyt käyttämättä, vaan vastahyökkäys päätettiin salamamaaliin. Sastamololla taas kerran vaikeuksia saada minkäänlaista tuntumaa Jatulin kimmoisaan parkettiin ja helponkin näköisistä irtopalloista aiheutui vaarallisen näköisiä tilanteita oman maalin edustalle. Jos oli kenttäpelaajilla vaikeuksia parketin kanssa, niin samaa voi sanoa maalivahti Seppo Forsmanista, jolla pallot pomppivat kahden maalin edestä avauserässä. 2-0 osumassa Forsman keräsi ensin hyppysiinsä löysää irtopalloa, kunnes pallo lipesi nuoren kassarin näpeistä tyhjän Sastamolo-maalin eteen. Paikalla oli Tero Leivo, jolla oli helppo työ siirtää pallo pussiin.

Ajassa 16.00 Sastamolo pääsi kaventamaan lukemiksi 2-1. Ville Mänty ja Tapio Ala-Rautalahti tekivät heille tyypillisen maalin. Mänty laukoi sisäänlyönnin puolesta kentästä suoraan maalille, josta pallon ohjasi ilmasta sisään Tapio Ala-Rautalahti. Hieman valoa ensierään, joka muuten oli vailla positiivisia pilkahduksia vierasjoukkueen osalta. Lukemiksi 3-1 Hillereille teki Joni Vainio, joka pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin Forsmanin hukattua pallon samaan tyyliin kuin Hillereiden toisessa maalissa. Sastamolo kuittasi avauserään vielä kerran Juha Tammelan toimesta. Erätaukolukemat vain 3-2 kotijoukkueelle, niin surkeaa oli Sastamolon pelaaminen avauserässä.

Peliin takellellen mukaan

Toinen erä oli askel parempaan vierailta. Vaikka hyökkäyksiinlähdöissä ja maalinedustan puolustamisessa oli edelleen vaikeuksia, niin maalipaikkoja saatiin kuitenkin luotua. Hillerit aiheutti kotijoukkueen puolustukselle läpi pelin harmaita hiuksia hyvin toimivalla ja agresiivisella ohjauspelillään, eikä Kingsit päässeet rikkomaan vastustajan karvausta, niin kuin aiemmin tällä kaudella. Tasaisen erän ensimmäisen osuman teki Hillerit, kun Kimmo Suonperä heitti hyökkäyskulmasta pallon roikkuna maalille, johon kerkesi päivystämään Miikka Kaan potkaisten pallon verkkoon. Selkeä potkumaali, mutta tuomareiden ollessa niin pahassa maskissa tilanteessa ei maalin hyväksymisessä ollut epäselvyyttä.

Sastamolo ja sen kakkoskentällinen pääsi kaventamaan pelin lukemiksi 3-4 ajassa 34.14 hyvin samantyyppisellä maalilla kuin mitä oli ketjun avauserässä tekemä maali. Ville Mänty pelasi tällä kertaa hyökkäyskulmasta pallon suoraviivaisesti kohti maalia, jossa pallon ohjasi maalin kattoon Tapio Ala-Rautalahti. Sastamolo pääsi pelaamaan toisessa erässä kaksi kertaa ja koko ottelussa neljä kertaa ylivoimalla, mutta edelleen se kuuluisa jokin ylivoimasta puuttuu. Vastustajan vajausta ei hyödynnetty tässäkään pelissä kertaakaan.

Rinnalle, ohi, mutta...

Sastamolo lähti päätöserään positiivisella ryminällä. Kun erä oli vanhentunut 3 minuuttia 47 sekuntia oli Kingsit rankaissut Hillereitä jo kaksi kertaa ja tilanne oli päälaellaan. Kingseille 5-4. Tasoitusosuman teki Niko Kvist hienon vapaalyöntiyhdistelmän jälkeen nostaen pallon pienestä kulmasta yläriman alle. 5-4 osuman teki tänään valjusti esiintyneen Kingslauman paras pelaaja Juha Tammela. Maali oli todellinen työnäyte Tammelan osaamisesta. Pallo väkisin maalin taustalta maalin eteen ja sijoitus hallitusti takaylänurkkaan.

Maalin jälkeen peli oli kohtuullisesti vieraiden kontrollissa ja pitkät hyökkäykset alkoivat pyöriä Hillereiden puolustusalueella lupaavan näköisesti. Erän puolenvälin kohdalla Sastamololla oli mahdollisuudet ratkaista tämän kauden Via Dolorossa Jatulissa. Ville Mänty pääsi purkamaan Hillereiden pyörityksen Sastamolon päädystä ja Kimmo Kangas oli puhtaasti läpiajossa. Kangas sai maalivahdin jo hieman liikkeeseen, mutta nostoyritys yli Atro Erhamon ei onnistunut, vaan kilpistyi paljon ratkaisevaan torjuntaan.

Erän loppua kohden mentäessä Hillereiden kahden miehen karvaus alkoi tuottamaan tulosta. Lyhyillä avauksilla Kingseillä ei ollut enää mahdollisuutta avata ja kovan karvauspaineen alla avauspeli meni pystypallojen heittelyksi hyökkäyspäätä kohti. Hillerit toi pelin tasoihin ajassa 55.49 lähialuevaparista. 6-5 voitto-osuma oli kuin koko pelinkuva. Sastamolo huitoo tyhjää ja Hillerit rankaisee. Sastamolon merkkauspeli unohtui täysin maalin edessä ja Joni Vainio huitaisi pallon taidokkaasti pompusta verkkoon. Kaksi nopeaa maalia, eikä Sastamolo tästä shokkihoidosta toipunut.

Kauden heikoin esitys Sastamololta. Missään vaiheessa peliin ei saatu sellaista vaihdetta, että homma olisi todella ollut kontrollissa. Hyviä vaihtoja siellä täällä, mutta tasaisuuden rikkoi viimeistään alokasmaiset oman pään ja keskialueen pallonmenetykset ja muutenkin epävarma pelaaminen kentän ratkaisevilla sektoreilla.