Taistelu kääntyi tappioksi

Kauden 04-05  avausottelu Sastamolo Kingsin osalta käytiin Haukiputaan Jatulin Liikuntahallissa, jossa paikallinen Hillereiden joukkue oli myös viime kauden Kingsin avausvastustaja. Vuosi sitten vierailijat ottivat kuokkaan tiukan, jatkoajalle venyneen taiston päätteeksi 5-4. Nyt ottelun yleiskuva oli hyvin samanlainen. Sastamolo tuli 2-0 tappioasemasta tasoihin ja meni vielä maalin johtoonkin, mutta niin vain kotijoukkue tuli tasoihin vei ottelun puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Tunnustelevan alun jälkeen jalkoja auki

Maaleilla ei liiemmin juhlittu pelissä, jossa pelin tempo lisääntyi mitä pidemmälle pelikello kävi. Avauserä oli ottelun löysävauhtisin ja kaikkinensa tunnustelevaa peliä. Erän ainokaisen tekaisi tehot 1+1 tililleen kirjauttanut Joni Vainio. Vainio pääsi pienen mylläkän päätteeksi laukomaan pakin paikalta pallon ohi pahassa maskissa olleen Janne Liuskin. Toiseen erään molemmat joukkueet tulivat kovemmalla sykkeellä, ja tilanteita molempiin päihin alkoi syntyä. Sastamolo sai erän alussa pelin hyvin haltuunsa ja loi monia puolittaisia tekopaikkoja, joista ei onnistumisia saatu. Kesken Sastamolon painostusjakson iski Hillerit nopeasti vastaan. Jarmo Härmä pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta nostoyritys kilpistyi maalivahti Liuskiin. Pallo näytti olevan jo hyvin Liuskin hyppysissä, mutta kuin ihmeen kaupalla se pomppi reboundia kärkkyneen Mika Kaanin lapaan, jolla oli helppo työ siirtää haukipudaslaiset 2-0 johtoon. Kovemmaksi käynyt vauhti ja pelitempo toi liikennettä myös jäähypenkin suuntaan. Toisessa erässä Sastamolo pelasi vajaalla kahden "pikkukakkosen" ajan ja YV:llä joukkue sai yrittää kertaalleen ratkaisua. Hillereiden jäähy tuomittiin tilanteesta, jossa Teemu Södö pääsi yksin läpi maalivahti Atro Erhamo vastaan.

Läpiajoa jäi kuitenkin loppuun asti suorittamatta sillä, Hilleri pakki Petteri Nikkinen rikkoi Södöä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukausta asettui laukomaan tänään puolustajan virkaa hoidellut Pentti Katermaa, jonka treenaaminen syksyn mittaan on ollut vähäistä työasioiden ja loukkaantumisen vuoksi. Katermaan harhautusyritys epäonnistui kuitenkin pahemman kerran, tasapainon pettäessä juuri ratkaisuhetkellä. Tästä seuranneesta ylivoimasta Sastamololla oli pari maalipaikkaa kaventaa lukemia, mutta hyvistä paikoista huolimatta vieraiden sarakkeessa säilyi edelleen nolla. Erän puolenvälin jälkeen alkoi kuitenkin rytistä ensimmäisen kerran tälle kaudelle myös vastustajan päädyssä. Pekka Anttila sai päädystä pallo Toni Tammelalta ja laukoi suoraan vastapalloon melkoisen pommin maalin kattoon. Maalivahti Erhamo voimaton ja tilanne kutkuttavat 2-1. Muutama minuutti tästä ajassa 37.43 Sastamolo kuittasi pelin tasoihin. Jiri Holpainen kyttäsi takatolpalla Juha Tammelan laukoman vedon paluupalloa ja siirsi pallon tyhjään pömpeliin ja Kings oli pelissä taas mukana.

Kiri ei riitä

Jos kaksi ensimmäistä erää mentiin suhteellisen tasatahtiin pelin hallinnan osalta, niin 3. erä ja varsinkin sen ensi puolikas oli vierailijoiden. Maalipaikkoja syntyi Hillereiden maalinsuulle tasaiseen tahtiin ja tulostakin alkoi tulla. Sastamolo käytti iltapäivän toisen ylivoimansa hyväksi, kun  lukemat pelikellossa oli kerinnyt aikaan 45.20. Maalintekijänä toistamiseen ottelussa Pekka Anttila. Maali oli hyvin samantyylinen, mitä oli Anttilan ensimmäinen osuma. Palloa kierrätettiin ympäri YV-viisikkoa, pyörityksen päätteeksi Anttila sai kulmasta syötön ja latasi pallon voimalla takayläkulmaan ja kaikki näytti taas hyvältä. Sastamolo jatkoi peliä hyvällä liikkeellä ja ehkä tässä vaiheessa olisi ollut pieni annos maltti valttia varsinkin hyökkäyksien päättämisessä. Hillerit pääsi maalin jälkeen kontraamaan parisen kertaa nopeasti pitkän Sastamolon painostuksen jälkeen ja pelissä vauhti säilyi edelleen kovana. Sastamolo oli pelannut tähän mennessä ilman alivoima takaiskua 6 minuuttia, mutta neljäs rangaistus koitui kohtaloksi. Teemu Kvistin ottamasta jäähystä Hillerit rankaisi. Puolustajan laukoma pallo jäi pomppimaan vierailijoiden alivoimaneliön keskelle ja pomppupallon armotta sisään laittoi Tomi Tuuliainen. Kotijoukkue oli päässyt takaisin pelin mukaan ja löysi vielä viimeisen puristuksen, jolla myös koko pistepotti pidettiin Haukiputaalla. Ratkaisevan 4-3 osuman teki kärkikikoistaan tutuksi tullut Tero Leivo. Leivo pelasi yhdessä Joni Vainion kanssa Sastamolo puolustuksen komeasti nippuun kulmavaparissa ja yhtäkkiä Leivo oli nokikkain maalivahti Liuskin kanssa, eikä erehtynyt. Pelikellossa oli aikaa reilu minuutti, mutta ihmeempiä tasoitusyrityksiä Sastamolo ei enää aikaiseksi saanut.

Vaikea alku, jälleen kerran

Ottelu oli varsin tiukka ja olisi voinut päättyä miten päin tahansa. Pelin taso ei noussut ymmärrettävistä syistä vielä kovinkaan korkeaksi, mutta pisteistä väännettiin sitäkin kovemmalla vauhdilla.  Hillereiden nokkamiehinä häärivät tutut kasvot ja joukkue tulee tällekin vuodelle taistelemaan kärkipaikoista taulukossa. Kahdella edellisellä kaudella Sastamolon pelit ovat menneet myttyyn syyspuolella ja startti oli tappiollinen tälläkin kertaa. Murehtimaan ei kuitenkaan voi ryvettäytyä, sillä kahden viikon kuluttua kuluttua Tervahalliin Sastamolon isännöimiin otteluihin saapuu OYUS ja Merikoski SBT.