Jatkoaikasääntö näytti purevuutensa

Sarjakauden avauskierros II-divisioonan pohjoislohkon osalta käytiin lauantaina 4.10. Sastamolo Kings vieraili Haukiputaalla, jossa kotijoukkueena toimi nousijajoukkue Hillerit. Tälle kaudelle peliaika uudistus sääntökirjassa tuli pienoisena yllätyksenä monelle paikalle olleelle. Eli nyttemin II-divisioona tasolla käytetään ns. tehokasta peliaikaa koko ottelun ajan ja näin tämäkin taisto kesti reilut kaksi tuntia. Ottelun avauserästä lähtien vanha totuus siitä, että harjoituspelit, joihin Sastamolo ei saanut peliään vielä uomiinsa ovat aivan eri maailmaa kuin sarjaottelut. Suurimmat erot ottelussa pystyi havaitsemaan vauhdissa ja tilanne kovuudessa, nyt pelataan pisteistä!
Ensimmäinen erä starttasi Sastamolon kannalta hyvin. Ville Mänty kuskasi laidan reunustaa pitkin läpi kentän ja heilautti vastustajan verkkoa tarkalla rannelaukauksella pienestä kulmasta lukemiksi 0-1. Aina kriittinen maalin jälkeinen vaihto osoitti taas tärkeytensä. Hillerit rankaisi 17 sekuntia jälkeen Kingsin johto-osuman. Omalla alueella menetetty pallo oli hetimiten maalivahti Janne Liuskin selän takana ja näin lukemat oli tasan. Seuraavaa osumaa odotettiin reilut 10 minuuttia, kun Sastamolon puolustaja Teemu Kvist sai Ville Männyltä pallon puolen kentän tuntumaan ja heitti maalinedusruuhkaan puolilämärin, jonka seurauksena pallo päätyikin maalin alanurkkaan. Ensimmäisessä erässä Sastis pelasi jo paremmin kuin yhdessäkään harjoitusmatsissa.

Toisessa erässä peli sai uuden suunnan. Hillerit sai hienokseltaan pelin hallinnan itselleen jäi lähti kolmanteen erään 4-3 johdossa. Ajassa 26.10 oli kuitenkin vierasjoukkueen juhlinnan paikka. Päivän komeimmasta osumasta vastasi Sastamolon ykköstrio ja Vesa Hytönen, jolle pallon tyhjään maalin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi tarjoili Juha Tammela. Tilanne oli tässä vaiheessa 3-1 ja seuraava osuma, tulisi se kummalle joukkueelle tahansa oli tärkeä. Sen teki Hillerit, eikä yksi maali riittänyt. 4 minuutissa haukiputaalaiset löivät pallon kolme kertaa armotta Sastamolon häkkiin ja tilanne oli äkkiä 4-3. Sastamolon maalieduspelaamisessa oli koko ottelun ajan pienoisia vaikeuksia, ja yksi maali syntyikin maalin takaa syötetystä pallosta, josta keltapaitojen oli helppo työ lyödä peliväline maalin kattoon. Toisessa erässä Hillerit selkeytti pelitapaansa. Palloa alettiin entistä enemmän heittää pitkänä kaaripallona kohti vastustajan maalia ja tätä kautta tulosta tulikin. Eihän tuo pelitapa tunnetusti mitään yleisöystävällistä ole, mutta toisaalta vain tulos ratkaisee.

Kolmannessa erässä molempien joukkueiden ylhäältä asti aloitettu prässipeli toi peliin entistä enemmän vauhtia ja maalitilanteita. Vauhtia ei ainakaan vähentänyt erotuomarikaksikon sallima ronski mailahäirintäpeli. Tilanteet pelattiin loppuun ja tuomarilinja pysyi turhankin sallivana läpi ottelun. Sastamolo sai ottelussa mahdollisuuden kolmeen ylivoimatilanteeseen ja toinen näistä tuottikin tulosta. Janne Pirttikangas syötti pallon hienosti takatolpalla odottaneelle Juha Tammelalla, joka siirsi reikäpallon maalin ja tasoitti ottelun. Erä oli lievästi Sastamolon, paikkoja oli toki kotijoukkueellakin. Varsinkin erän loppuvaiheessa Sastamolo-vahti Janne Liuski sai venyä muutaman kerran loistopelastukseen ja piti näin lukemat tasoissa.
Seurasi jatkoerä ja pelille Kinsgsin kannalta tyly päätös. Kun jatkoaikaa oli pelattu 1.08 heitti Hilleri-pakki uskolliseen tapaansa roikun kohti Sastamolon maalinedustaa. Puolustuksen ja maalivahdin yhteispeli ei toiminut tilanteessa ja keltapaitojen Tony Tuuliainen tuikkasi pallon Janne Liuskin nenän edestä maaliin. Tappio jatkoajalla oli karvas. Varsinkin tässä tapauksessa, kun 60 minuutin tasapäisen taiston jälkeen pisteet viedään reilussa minuutissa. Jatkoajalla hävinnyt joukkue ei saa yhtään pistettä, voittaja saa täydet kaksi. Sääntö kaikessa julmuudessaan sinänsä, mutta ehkä kauden edetessä tilanne vielä kuitataan toisinpäin Kingsin eduksi.