HaHe kaatui neljännellä yrittämällä

HaHe-Sastamolo Kings 1-6 (0-2, 1-3, 0-1)    [ottelukuvat]

Haukiputaan Heitoista oli ennen sunnuntain ottelua muodostunut Sastamololle pienoinen peikko, jonka selättäminen oli ollut kemiläisille yllättävän vaikeaa. Joukkue oli puolustanut viime kauden kahdessa ja tämän kauden avauskohtaamisessa uutterasti ja ollut hyökkäyspäässäkin paha pideltävä Kings-puolustukselle. Joukkueen pelityyli on ollut myös omiaan nakertamaan Kingsin pelaamista ja näin Hahe oli ollut parempi kolmessa edelliskohtaamisessa yhteispistein 5-1.

Päivän ottelussa Sastamolo sai kuitenkin sen, mitä se oli tullut Haukiputaan Jatulista hakemaankin ja ensimmäinen täyspotti Hahesta irtosi tennislukemin 1-6.

Kokonaisuudessaan pelinkuva oli hyvin samankaltainen mitä Sastamolon kauden pelaaminen on kauttaaltaan ollut. Hyvä avauserä, jonka jälkeen otteet pikkaisen heittelehtivät laidasta laitaan, eikä peli ollut enää aivan viimeisen päälle uomissaan. Mutta lopunperin tinkimätön puolustuspeli ja hyvät erikoistilanteet toivat selvän eron tiukasti vastaan pyristelleeseen Haukiputaalaisryhmään, jonka hyökkäyspelissä oli selkeästi loukkaantuneen Kimmo Suonperän kokoinen aukko.

Aiemmissa kohtaamisissa vahvasti hyökkäysalueen päätypeliä pyörittäneet punapaidat eivät nyt pystyneet juurikaan pitkiin hyökkäyksiin Sastamolo-päädyssä, kun tähän lisätään vielä vähiin jääneet vastahyökkäysmahdollisuudet, joita HaHe kyttäsi läpi ottelun - ei kotijoukkueelle hirveästi avaimia maalintekoon ollut. Toisessa erässä HaHe sai parhaat paikkansa korkealla nostetun karvauksen myötä, mutta muutamista hyvistä paikoista huolimatta joukkue jäi yhteen maaliin ottelussa. Maali oli toki sitäkin komeampi. Niko Ruonala lähetti viivamiehen paikalta korkean kaaripallon poikkisyöttönä Samuel Rössille ja nuorukainen lapioi pallon komeasti ensimmäisestä pompusta verkkoon. Päivän taidokkain osuma Rössiin nimiin.

Sastamolon tehoista vastasi tutut miehet. Tero Tikkalalle merkkautettin tehot 3+1 ja Jaakko Kvistille tehot 1+1. Kahdesta muusta osumasta vastasi Samuli Metsävainio ja uran avausmaalin aikuisten sarjoissa tehnyt Mikko Lapinniemi. Lapinniemi maali syntyi toisessa erässä miehen kantattua puolen kentän jälkeen pallo komeasti maalin piippuhyllylle. Joukkueen tuore debytantti, ToPV-vahvistus Kimmo Posti pelasi puolustuksessa hyvän ja ennakkoluulottoman pelin ja oli heti avausottelussaan oiva apu Kingsin pallolliseen pelaamiseen.

Sastamolon matka kohti sarjan kovinta kärkeä jatkuu tulevana lauantaina kotoisessa Tervahallin pyhätössä, kun vastaan asettuu sarjan kärkiottelussa hurjan maalivireeseen äitynyt RSB-Team Rovaniemeltä. Kärkiottelu starttaa tuttuun tapaan kello 16:30!

Ottelutilastot:

 

Haukiputaan Heitto 1   Sastamolo 6
  2. Erä  
MIELIKÄINEN Veli-Pekka  aloittaa  MV    0:00 aloittaa  MV  FORSMAN Seppo   
KUMPULA Mika  TYÖNTÄMINEN  2min    07:18   
  07:42  TIKKALA Tero 0 - 1 YV (KVIST Jaakko)   
  08:33  MAILAN PAINAMINEN TAI SITOMINEN  2min  KVIST Aki   
  15:13 METSÄVAINIO Samuli 0 - 2 VoM (NIKKINEN Sakari)   
     
  2. Erä  
  21:22  KVIST Jaakko 0 - 3 (TIKKALA Tero)   
  22:58 LAPINNIEMI Mikko 0 - 4    
RÖSSI Samuel 1 - 4 (RUONALA Niko)        23:56   
  32:11  TIKKALA Tero 1 - 5 (FORSMAN Seppo)   
     
  3. Erä  
KUMPULA Mika  VAARALLINEN PELI  2min    49:08   
  50:44  TIKKALA Tero 1 - 6 YV    
  58:25  MAILAAN LYÖMINEN TAI POTKAISEMINEN  2min  NIKKINEN Sakari