Härkäpaidoille musertava tappio

HaHe-Sastamolo Kings 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Sastamolo matkasi viikonlopun ainoaan otteluunsa Haukiputaalle, jossa vastassa oli ennakolta asennemittariksi laskettu sarjanousija HaHe. Haukiputaan Heitto oli aiemmissa otteluissa päästänyt maaleja yli kymmenen maalin ottelukeskiarvolla ja joukkue majailikin sarjan peränpitäjänä. Sarjataulukkoa tiirailemalla pelejä ei voiteta ja tuo totuus iski kemiläisiin karulla tavalla jo ottelun avauserässä. Palloa hallittiin kyllä näennäisesti, mutta joukkueen focus oli kyllä jossain kuin Jatulin parketilla. Pallollinen tekeminen oli varsin huoletonta ja pelivälinettä menetettiin karkealla tavalla pelin vaarallisimmilla sektoreilla. Hyökkäyspäässä peli meni kuskaamiseksi ja ajatus siitä, että kaverin pakkikalustoa pidettäisiin höynäkeppeinä osoittautui melko pian vääräksi.

HaHe vei laiskavauhtisen avauserän lukemin 1-0. Toisessa erässä vieraiden leirissä koettiin pienoinen ryhtiliike. Pallo alkoi tehdä työtä, joka vei maalipaikoillekin, mutta jonkinlainen tuska ja paine oli jo havaittavissa maalintekorintamalla. Vaikka erän alkuun saatiin nopea 1-1 tasoitus Kimmon Kankaan toimesta, niin Kingsin maalihanat näyttivät jumittuneen ja pelistä tehtiin näin itselle erittäin vaikea. Kingsin parhaat paikat osuivat Tero Tikkalalle ja Mikko Mettovaaralle, mutta normaalisti kliinisesti viimeistelvät hyökkääjät hakkasivat maalipaikoissa päätään seinään. Vain sivuverkot heiluivat ja tolpat kolisivat, kun normaaliosumatarkuudella kaverukset olisivat napittaneet erässä 3-4 maalia.

Vaikka pallollinen peli petraantui selkeästi toiseen erään ja erä oli pelillisesti vieraiden, niin pisteiden haussa kovalla asenteella liikkeellä ollut HaHe teki sen mikä materiaalista irtosi. Peli kääntyi nousijajoukkueella kohtuullisen hyvin ja kun viimeisenä lukkona maalilla ollut Juha-Matti Alatalo osui pallon tielle kovalla prosentilla, nousi HaHe pelaajien usko pisteisiin entisestään. Haukiputaalaisten näkyvin pelaaja oli ex-divarijoukkue Hillereitä vuosina 2003-2007 edustanut Kimmo Suonperä, jonka pelisilmä riittää nykykakkoseenkin vallan hyvin. Suonperä teki erän loppuun joukkueelleen 2-1 johtomaalin.

Päätöserä alkoi Kingsin kannalta masentavasti. Jo erän toisella minuutilla Toni Järvenpää sipaisi laidan viereltä pallon matalana kohti maalin takanurkkaa ja muuten mukiinmenevän ottelun Sastamolo maalilla pelannut Juha-Pekka Laakso hörppäsi pallon tennarinsa kautta maaliin. Paha takaisku Sastamololle ennen kuin takaa-ajo ja tasoitusosuman haku oli kerinnut edes alkaa. Vierailla oli paikkoja vielä päätöserässäkin. Palloa saatin pelattua hyökkäyspäässä useita kertoja poikki kentän, mutta laukaukset suuntautuivat jatkuvasti päin maalilla päivystänyttä punaista lihamuuria. HaHe puolusti omaa maaliaan kohtuullisen hyvin, eikä aiemmista otteluista tuttua pelin repsahdusta tapahtunut.

HaHe niittasi viimeisen niitin härkäpaitojen kavennusyrityksille ajassa 46.40. Arto Pohjola pääsi leipomaan maalin takana pallon kanssa turhan vapaasti ja hetken syöttösuuntia tiirailtuaan pallo löysi ex-Hilleri Joni Vainion lapaan, joka napautti pallon tolpalta maalin kattoon ja tilanteeksi 4-1.

Jari Poikelan lauottua kaksi sekuntia ennen summerin soittoa päätöslukemat neljään kahteen ei vieraiden leiristä ymmärrettävästi hurraa-huutoja kuulunut. Vaikka pelistä oli pois maalivahti Forsman, ykkössentteri Metsävainio, laituri Sakari Nikkinen, puolustajat Soppela ja Anttila, niin ala-arvoinen oli joukkueen esitys varsinkin pelin avauserässä. Ja tunnetustihan laiska startti peliin ennalta heikompaa joukkuetta vastaan tekee ottelusta takuulla vaikean. Pelin edetessä altavastaajan toiveen mukaan - käy myös pelikello heidän eduksi. Vaikka peliin saatiin jonkilainen ryhtiliike toiseen erään, niin tuska alkoi paistaa maalinteossa, eikä helpottavaa kahden-kolmen maalin johtoasemaa paikoista huolimatta saatu. Pelien mennessä sarjassa erittäin mutkikkaasti ristiin, kaikki paikat aina viimeisestä sijasta sarjakakkoseksi ovat edelleen avoimessa kaupassa, mutta fakta on että näistä peleistä voitot olisi vain puristettava. Reilun viikon kuluttua pelattavan toiseen HaHe-kohtaamiseen Sastamolo lähtee takuulla nöyrin mielin ja toivon mukaan tästä ottelusta saatiin saatiin sellainen opetus, että tulos on nähtävillä heti joulukuun 11. päivä.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Kyllähän tämä hieman sanattomaksi vetää. Lopputulosta on kuitenkin aina kunnioitettava ja vastustaja ansaitsi tänään kaikki jaossa olleet sarjapisteet. Henkisellä tasolla myös varsin iso tappio, sillä LNM-voiton tuoma into ja energia laantui nyt varsin tylyllä tavalla. Tilanne on kuitenkin käsiteltävä, ja uskoisinkin, että oikeihin asioihin paneutumalla pystymme kääntämään tämän tappion voitoksi. Joten nyt harjoitellaan terävästi seuraavat viikot ja tullaan uudella sotasuunnitelmalla parin viikon päästä Tervahallin-iltaan. Silloin kaukalossa nähdään takuuvarmasti lataantuneempi härkälauma.