Sastamololla uusi ilme sunnuntaina

Varsin mutkikas ja harvinaisen tasainen on kakkosen pohjoislohko edelleen. Viikonlopun pelit sen taas näyttivät. Ennen viikonlopun otteluita sarjajumbona lymyillyt NSB otti peleistään täydet neljä pistettä, kun toisessa ottelussa kaatui ei enempää eikä vähempää kuin sarjakärki SB Vaasa I. Mikään toinen joukkue ei ottanut täysiä neljää pistettä peleistään, vaan pelit menivät jälleen ristiin. Sastamolo vastustajana sunnuntaina oli Team Atria. Peli pelattiin Seinäjoen urheilutalolla, joka on aika pitkälti saman tyyppinen kuin mitä on Sastamolon kotisali Tervahallilla varsinkin kokonsa puolesta. Päivän ottelussa Sastamolo otti Atriasta selätysvoiton kolmannen kerran perätysten, ja neljän kohtaamisen jälkeen maalierokin on Sastamolon hyväksi 40-17. Tänään Sastamolo oli parempi lukemin 10-7. Vaikkakin lukemat oli tänään noinkin sievät kotijoukkueen kannalta, niin ottelu muistutti hieman viime keväistä ottelua, jonka Sastamolo Kemissä voitti suurinumeroisesti. Kemiläisellä oli paikkoja puolenkymmeneen lisäosumaan sunnuntaina, mutta maalipaikoissa puuttui viimeinen terävyys. Kingsin pelityyli, aktiivinen karvauspeli ja nopeat vastahyökkäykset tuntuvat purevan tehokkaasti Team Atriaan, joka hyökkäyspäässä tilaa saadessaan aiheuttaa melkoista tuhoa vastustajan maalilla, mutta jonka puolustus ei välttämättä ole sähäköiden vastustajien kanssa omimillaan.

Ensimmäinen erä mentiin mentiin tasaiseen tahtiin numeroiden valossa (2-3). Sastamolo otti otteluun komean startin. Kaksi ensimmäistä maalia, 1-0 ja 2-0 merkittiin tänään muodossa Katermaa&J.Tammela&Holpainen olleelle ykköskentälle, joka pyöritti peliä Atria-päädyssä lähes vaihto toisensa jälkeen läpi ottelun. Kolmannen maalin laukoi Ville Mänty röyhkeän maalille nousun päätteeksi. Seinäjokelaiset pääsivät kaventamaan Sastamolo-puolustuksen harhasyötöstä keskialueella ja lukemat 2-3 syntyivät erän viime hetkillä Kingsin pelattua roikkupalloa huolimattomasti maalin edustalla, josta pallo lyötiin ohi maalissa pelannen J-P.Laakson. Ensi erässä Sastamololla oli selkeitä maalipaikkoja 3-4 lisäosumaan, mutta vielä viime hetkillä syntyneen kavennusosuman ansiosta numerot kertoivat Atrian olevan edelleen pelissä mukana. Toisessa erässä täksi päiväksi kyhätty kentällinen J.Kvist&Mänty&T.Tammela osoitti, että homma pelaa ja tulosta syntyy. 2-1 YV-hyökkäyksen päätteeksi Jaakko Kvist rikkoi kuparisen tälle kaudelle ampuen pallon takakulmaan ohi Kalevi Kuikan lukemiksi 2-4. Atria tuli kuitenkin vielä kertaalleen hätyyttelemään Sastamoloa johto asemasta. Pörssikärki Ville Loukasmäen ja Eero Rahnaston viimeistelemillä maaleilla Atria tuli viimeisen kerran tasoihin ottelussa. Jälkimmäinen osuma syntyi maalivahti Laakson hieman pomputellessa palloa, jonka seurauksena pallo löysi tiensä maaliin. Juha-Pekka Laakso oli muuten vierasjoukkueen parhaimmistoa ja torjui kaiken muun torjuttavissa olleen. Sastamolo lähti 3. erään 4-6 johdossa. 5. maaliin teki Antti Näykki purjehtien yli puolen kentän, jonka jälkeen laukaus tyyliin-"kaaliperhonen" kohti maalia. Laukaus upposi luvattoman helposti maalissa pelanneen Tuomas Rauhalan ohi. Kuudennen maalin Sastamololle teki hyvään pisteputkeen päässyt Pentti Katermaa Jiri Holpaisen nerokkaasta maalin takaa tulleesta syötöstä.

Kolmas erä ja peli oli tähän asti täysi hallinnassa Kingsillä. Sastamolo sai tänään kolme jäähyä, Sastamolon kummatkin viikonlopun ottelut hyvin viheltänyt tuomaripari  Kuusilehto&Kaakkuri tuomitsi kaksi jäähyä "väärästä etäisyydestä". Tämä jäähy koitui kuitenkin joukkueen eduksi, sillä tärkeän ja ehkä ottelun kannalta ratkaisevankin osuman Sastamolo viimeisteli juuri erän alkuun tulleesta alivoima tilanteesta. Duo Jiri "Jirtsi" Holpainen&Juha Tammela pelasivat Atria puolustuksen solmuun ja Tammela pääsi tinttaamaan hyvältä paikalta pallon takayläkulmaan, kun kellossa oli aika 40.43 ja erä oli saanut loistavan alun vierasjoukkueen kannalta. Atria tuli vielä 5-7, mutta kiri ei ottanut alkaakseen oikein missään vaiheessa. Palloa yritettiin avata välillä kaaripallolla välillä maalivahdin kautta pitkänä, mutta varsin saamatonta oli Atrian hyökkäyksen rakentelu avauksien jälkeen. Ville Loukasmäki pidettiin myös hyvin aisoissa koko ottelun. Erän loppuosassa nähtiin päivän yksi komeimmista, kun Toni Tammela tarjoili vastustajalle kupin Gevaliaa ja laittoi nätisti takayläkulmaan lukemiksi 9-5. Sastamolo vei lopulta erän lukemin 4-3 ja koko ottelun 10-7. Erän lopussa Atrialla oli pari hyvää tekopaikkaa, mutta viimeisenä lukkona Sastamolo maalilla ollut Laakso kirjautti itselleen pari näyttävää pelastusta tilanteista, joissa maali ammotti jo aikamoisen tyhjillään. Positiivisia pointteja pelistä. Valmentaja Piiparinen kehitti synkän lauantain jälkeen oivat käärmekeitot sarjakakkosen kaatamiseen, hyökkäyskentät toimivat. Tommi Häggström on kovassa pelivireessä, pisteputkikin on jo 5 ottelun mittainen. Juha Tammelan ja oivan pelivireen löytäneen Jiri Holpaisen merkitys joukkueelle on edelleen suuri. Tästä jatketaan tasaista sarjaa kohti kevättä.